- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тема за единадесетокласниците- 2011/2012 :)
А матурите трябват ли ми ако кандидатствам в чужбина?
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Знаете ли дали ако отида на олимпиада по немски ми дава точки така да се кажепри кандидатстване в Германия?
Не можеш да си сериознаПървоначално написано от Zorin
![]()
Иначе при мен кратката ваканция беше приятно откъсване от реалността, подредих си нещата в личен план, от утре - сериозно по английски, че сертификат ме чака за взимане, после още един, а трябва и по немскиЗа останалите щуротии не ми пука вече, не ми трябват, не ги искам, ще си преписвам и това е.
Ако знаеш АЕ много лесно ще изкараш 6 или поне над 5,50,което е много добре. Каква специалност си избралаПървоначално написано от Zorin
![]()
Шофирай разумно - стигни жив!
Йес! Наистина трябва да го даваме по- целенасочено..Първоначално написано от PinkPan7her
always late but worth the wait!
Трябват ти. Поне за Великобритания съм сигурна, че ти трябват. В чужбина ти искат оценка от диплома, а матурите формират дипломата.Първоначално написано от DesireToFire
PinkPan7her, ми сериозна съм.Като човек, който се е занимавал активно с езици, литература, математика и физика, имам поглед върху това как стоят нещата. По какъвто и да е език, пълното шест, имам предвид 6.00 е доста трудно постижимо, поради компонента есе, който води до субективността в оценката. Един проверяващ може да реши че есето ти е хипер доброто и да ти пише пълен брой точки с пет отгоре, а друг може пък да реши че за нищо не ставаш и да ти пише отрицателен брой точки.
При точните науки си е много по-ясно, поне според мен де. И аз не съм особен любител на математиката, говоря от лични наблюдения.
Biskfitka имам силно ниво английски, но това изобщо не ми гарантира вземане на матурата с пълно шест. Направих матурите по АЕ от последните две-три години, не бяха трудни, ама пак не мога да ги докарам без нито пък една грешка, нали.
Иначе искам специалност медия и комуникации във Великобритания.
When you awaken in the morning’s hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there; I did not die.
На мен втората матура също ще епо език...френски ;д Действително е мн по-лесно да изкараш поне 5,50 така...![]()
О, аз не държа на пълно шест, ще съм доволна и на 5.99![]()
Оооо да,наистина есето преебава многоАз още не съм се научила да пиша есета по АЕ,като тръгна на уроци това ще е първото,което ще искам да ми обяснят
![]()
здравейтееее![]()
как сте?
какво правите напоследък?
върви ли училището?
какви оценки имате досега? :P
гаджетата как са>![]()
(аз като някоя досадна ваша леля, ама сте големи сладури и няма как)
иначе аз съм добре, имам основно 3,4,5![]()
имам 1 забележка и 2 отсъствия, което си е много за моята класна
гаджето е екстра, а утре имам среща с една мацка, да ми обясни нещата за Правото, другата седмица ще ми носят темички по история
и нещата ги почваме, че време не остана...
ами вие готвите ли се вече?
аз нещо вчера се затъжих..гледах "Вчера" и ми стана мъчно че и с моя не толкова приятен, но все пак клас , ще се наложи да тръгнем всеки по своя път след по малко от 2 години ...![]()
как сте? - Засега страхотно :Д
какво правите напоследък? Тоези месеци доста купони се насъбират и общо взето живея за уикендите.. Искам ваканцияя :/
върви ли училището? Абе още си е там, доста добро начало мисля, но от сега почват да се преебават нещата - 3 по английски и новото контролно по информатика съвсем го обърках, но там поне нямаме срочна и ще имам време да я оправя
какви оценки имате досега? Хмм, доста шестици, няколко петици (+ гореспоменатата тройка...), като цяло съм доволна, но все си мисля, че можех и повече, все пак се боря за 6.00 тази година :Д
гаджетата как са> засега ги зарязваме на заден план![]()
Ох, а вие докъде сте с подготовката за кандидатстването (за хората, ориентирани към чужбина)? Имате ли взети изпити по езика? Ако не, кои мислите да карате и кога? Защото все се притеснявам че няма време,защото дефакто по това време другата година вече ще почвам да чакам отговори от университети.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Не се оплаквайте от есетата - да видите за SAT какви чудесии се пишат.Ужас и половина е.
DesireToFire, права си, скоро трябва да се действа. Аз имам FCE, CAE, CPE, тази година САТ, а догодина - TOEFL/IELTS (не съм решила кое от двете още).
Аз да ви кажа, че в чужбина със страхотно око гледат на т.нар. extracurricular activities сиреч извънкласните ви дейности. Където можете, състезания, стипендии, проекти, бутайте се, каквото ви влече, не се страхувайте да опитвате, после ще ви дойде страхотно като си подавате документите.![]()
Ще взимаш трите сертификата подред? Че и Тойфел? Не е ли малко губене на време и пари?
Че аз трите съм ги взела вече, не знам къде виждаш, че съм си изгубила парите и времето, за мен поне беше супер полезно да уча и за трите Кеймбридж сертификатаОстават ми САТ и ТОЙФЕЛ.
ЗдрастиПървоначално написано от bloodyF
![]()
Нищо не правя аз,училището върви прилично добре,но като имаш 6 предмета просто няма по кво да се изложиш ;д имах някви отсъствия,около 5,ама класната извинява и сега дано са 1-2 ;д оценките...една 5ца и няколко 6ци,ама скоро ще имам и други оценки ;д
Гаджетата хич не вървят,ама секс да има![]()
![]()
![]()
![]()
За извънкласните дейности - и на нас класната ни говори все за тях,за грамоти и така нататък,в БГ може да не потрябват,но който иска да учи в чужбина не е зле да се занимава..с нещо ;д
Ми, просто не знам защо ти трябва Кеймбридж и Тойфел едновременно, пък и като си планирала да взимаш и трите, можеше да започнеш от втори. Не знам, аз само си разсъждавам.Първоначално написано от Zorin
Защото не всички университети във Великобритания приемат Кеймбридж![]()
Аз ще държа матура по философия. Някой друг луд като мен?![]()
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Някой да е взимал TOEFL? Аз ходих на безплатна консултация в Essex Prep и там ми скриха шапката, но трябва за SAT да си вдигна математиката. Вие да ми препоръчате добър учител по математика? частен, моля, и аз не мога да стоя на едно място в курсове с по 10 човека. Мерси1
АААЗ!!! Нова съм тук, вие къде учите? Аз съм в трето. Философията някак си ми се отдава, не съм и подозирала, много е странно.Първоначално написано от pifiella
![]()
Aз съм от Своге и тука си уча. Философията странно и на мен ми се отдава, а като започна мога да разтягам локумите до утре...Първоначално написано от EliUSA
Случайно да сте чули за новата матура по бел.![]()
http://zamatura.eu/matura/2011/10/18...B7%D0%B8-2012/
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
И аз се замислям затова, защото ще уча psychology/social science ;ДПървоначално написано от pifiella
f*ck като ви гледам тук колко усилено се подготвяте - някои вече уроци започват, а аз съм толкова заблуденаааа... ;D
За тези, които тръгват по чужбината: имате ли идея към коя държава да се запътите?![]()
Отначало като гледах и си мислех, че какво и е новото на тази матура, то половината въпроси са от миналата година и после като видях.... има да се четат 4 текста. Явно са решили, че трябва да си упражняваме четенето...Според мен това е глупаво и безмислено и един текст е напълно достатъчен да се види може ли да се справи човек с това или не.