- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тема за единадесетокласниците- 2011/2012 :)
Бтв в Швеция също е без такси за университетите.
Иначе аз съм се насочила към Шотландия. По-специално Единбург.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
В Дания обучението е безплатно./има определени университети/Първоначално написано от bloodyF
Плащаш си само учебниците и тн.Кандидатства се през Hakes International.
Имаш право на 20-25 часа работа на седмица.И по този начин си изкарваш пари за квартира и храна.Първите месеци малко помощ от семейството и след това ако може да пращат по 200-300лв и готово.Малко бавно излиза разрешението за работа и трябва да имаш пари за поне 3 месеца.Един приятел учи там и е много доволен.![]()
Хахааа да уча официалноАхтимира, съгласна съм че трябва да си поживеем, май ще ни е за последно..че от 15.09.2011г. аз се стягам и почвам да уча. официално![]()
То че наистина трябва да си стягаме дупетата за яко учене ама .. има време
Месец и половина да се постягамеПък после ще видим колко сме се стегнали
![]()
10 клас просто ми писна от тъпото даскало и зарязах ученето освен само в крайни случаи (преди контролни и изпитвания). Надявам се 11 клас също горе-долу да мина по същия начин и 12 клас почвам сериозното учене. Предполагам, че ще успея да се справя за изпитите, нали?))
Ифи, не съм![]()
аз съм тооооооолкова размазан, че като гледам колко сте писали и още повече се изморявам, тея дни ще пиша
Преди 2 страници каза, че съм извратен и за тва![]()
И да, имаше много игри, има някъв тен колкото да не е без хич. Гледам, че и при теб има някви игри, казах ти аз, казах ти![]()
![]()
Ама нашата темичка много назад отиде, я пак на първа страница :d
а такааааа, намери се някой да извади тая тема. Последно съм писал преди 1 месец![]()
я кажете сега как е ваканцията и как е настроението преди 15-и, че не остана много![]()
прочетохте ли някоя книга от списъка?
взехте ли учебници?
преговаряте ли?
прочетохте ли някоя книга от списъка?
взехте ли учебници?
преговаряте ли?
не, не и пак не : )
задачи имаме-една приятелка на 1 ги почва, а ми е на 20 минутки, ще ги преписвам от нея
домашно по английски-ще и тегля една и ще мина без домашно
тетрадки си купих и една чанта за училище и туй то..
тая година съм много зле настроена към училище...тъй ме мързи че е страшно просто.. и ми се реве, че ще трябва![]()
Само тетрадки си взех :Д Бтв колко пари давате за тетрадки, защото майка ми все ми обяснява, че били ненужно много :Д
Хахаха, баща ми като чуе за тетрадки и учебници и му прилошава. Иначе даваме над 25 лв общо за мен и сестра ми за тетрадки, като по-голямата част от тях са за неяПървоначално написано от DesireToFire
Така като чета в тая тема и си мисля как нищо не съм направила за тая година и нищо не съм си взела - поне не и нещо, което да свържа реално с училище, с изключение на едни химикали. И книги не съм чела... Тази година ... :X
Първоначално написано от DesireToFire
12+1 тетрадки ми излязоха 11,70+1,99, като първите са с меки корици, бяла хартия, широки редове, и големи, и мънички, втората е спирала, бяла хартия, широки редове, 80 листа..
химикали намерих страшно много при пренасянето и нямам нужда, острилки, глупости имам от миналата година..
Даже нямам списък с книги,а съм хуманитарен профил ;дд Чета книги,но не за даскало,а и по 1 на лято ;д повече трудно успявам ;д
Не преговарям,няма смисъл,пък и ще имам 6-7 предмета.
Не съм си купила нищо все още.По принцип само за тетрадки съм давала по около 20 лв. и още 100 за учебници,които после излиза,че не ни трябвали![]()
Тая година си купувам 3-4 тетрадки,2-3 учебника и 1 химикал! Друго не ми трябва! А и бележник![]()
Шофирай разумно - стигни жив!
Първоначално написано от DesireToFire
Девойки, кво да ви кажа.. разходите за тетрадки са МАКС до 10лв. Взимам 3-4 тетрадки голям формат А4 по 80л, широк ред/карирани и с обикновена вестникарска хартия и още 3-4 малък формат по 80л, широк ред. С тва се изчерпва всичко.![]()
Хах, май само аз съм чела някои от книгите в списъка. Тази година реших да чета само разказите, повестите и т.н., а стихотворенията ги оставих за учебната година.
Учебници не съм купувала, нямам си и на идея какви. Но тези дни трябва да отскоча да си заложа тези от миналата година.
Тетрадките си ги купих преди няколко дни. Излязоха ми 10-15 лв. като по-голяма част от тетрадките са голям формат.
А да, на мен нещо друго ми е интересно, кои от вас смятат да остават да учат висше в България? Останала съм с някакво убеждение, че по-голяма част ученици са се насочили към чужбина.![]()
Първоначално написано от vesito13
Аз смятам да продължа обучението си в България. И да, много хора искат да учат в чужбина, но нещата не са толкова лесни, както мислят повечето.
Моите тетрадки бяха 25лвИначе и аз съм се насочила към чужбина, ноо определено няма да е лесно. От тази година почвам СИПове и отделно уроци по АЕ и по рисуване, още сигурно през годината ще ходя понякога на сиповете по математика и БЕЛ, отделно съм на уроци по китара, а още по-отделно имам намерение да имам и личен живот, но не знам до колко ще ми се получи :Д Бтв някой от вас да е чувал за стипендии с класическа китара. Не в музикално училище, но примерно ако университета има оркестър или от сорта. Както дават стипендии за мажоретките и спортистите. Не че мисля че ще задобрея достатъчно, даже няма да съм близо, но да знам поне дали да ме е яд.
Аз др.седмица ще ходя за учебници,вчера питах съквартирантката ;ддд (в смис. момичето ,с което седя ;д ) учебниците й са стрували около 15 лв. (тези,които ще ни трябват де ;д ) ...и естествено не нови,но аз миналата година си купих нови,защото нямаше 2ра употреба и така и си останаха и няма смисъл,много тънко ще минем тая година няма да ме е яд![]()
![]()
Шофирай разумно - стигни жив!
Нищо не съм чел,а в края на годината госпожата ни даде 2 листа със заглавия,които трябва да прочетем (ама май бяха и за догодина не знам) В Испания съм и не можах да си намеря нито една от книгите (оправдание
) ама мисля,че ще прегрявам и просто ще ги чета на момента,когато ги вземем
![]()
![]()
Иначе 11 клас,усещаш,че си вече преди 12 и започваш леко да се радваш а и да се страхуваш от завършването![]()
Хаха, да определено! Много бързо взе да ми минава времето нещо. Хем ми се завършва, хем не ми се - сложна работа!Първоначално написано от UNITED2
![]()
Психология или във Франция или в СУ. Въпреки че повече от всичко искам да се изнеса в Англия.Първоначално написано от YouAteMyHeart
Много мразя да пускам 2 мнения едно след друго, но все таяяяя ;D
Кхъ-кхъм, аз още не съм взела тетрадки и учебници. По традиция учебниците ги купувам в средата на октомврисамо тези по френски, български и математика са с предимство. Тетрадките там 2-3 дни преди 15ти ще се разходя до МЕТРО, тва-онова..
As for the books аз само "Бай Ганьо" завърших успешно хахаха адски много ме мързи да чета "Под Игото" (въпреки че ми е любима). Оу, и "Гераците" прочетох и до половината "Разни хора, разни идеали".
Сега съм се съсредоточила върху френската книжка "La dame aux oeillets" ("Дамата с карамфилите" на Кронин)
И да се върна на темата за университетите - ако остана в СУ - само бакалавър. После се махам у чужбината (: