- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Кръщаването
Така е, ако сега тръгнем заедно с теб и от твоя или моя град, без значение, почукаме на всяка една врата, всеки ще каже, да, аз съм Християнин, но дали наистина е така? Нищо не може да те направи Християнин, нито това, ако си дете на поп, че си син/дъщеря на Християнин или Пастор, нищо! Да, формално покаянието е първата крачка към трите печата, но много често се случва така, че попадаме не където трябва! Пкаянието е първата крачка към Бог. Ако си се покаял ти вярваш, че си спасен чрез благодатта Исуса Христа, че вече си Божие дете, и че, "Падате ли, ставате ли, Христови бъдете". Но колкото и учудващо да звучи, дори и покаянието не те прави Християнин. Единственото, което те прави Божие дете, е личното взаимоотношение с Бог, който умря на кръста заради нас хората, и очисти греховете ни, за да бъдем спасени чрез неговото свято име.. Някои хора могат да ме помислят за сектант, не, аз не съм сектант! Ние, аз, не празнувам велик ден, не ям козунаци, нито боядисвам яйца! Не празнувам коледа, празнувам Рождество Христово. И, ДА, наистина в някои държави още като бебета ги кръщават, църквите се избиват, но това се прави срещу заплащане! Разбира се, че не е правилно, но уви, това се случва от много време, и май няма да се спре! Това да вярваш в нещо, истински, може да се изгради само и единствено по твое желание, в това ти дали вярваш и искаш, а не, че вашите са направили това и онова...
Прави повече от това да живееш, живей за Исус Христос!
Евангелска църква Синай - гр. Лом
^ познах ти типа църква по средата на поста![]()
a я кажи, сладур мамин сладък, ти истински евангелист ли си? т.е. вярваш ли че вселената е на 6 000 години и че ако боуннеш гаджето в дупарата е грях, и че мома да носи перли е грях, и че да ядеш раци е грях, и че да не се кастрираш е грях, и че е имало световен потоп, и че земята е плоска, и че джизъса вече се е завърнал с меч в устата, роба от която тече кръв и прът с който е набил всичко живо, и че краят на света е настъпил преди 2 000 години, и че абсолютно всички историци и писатели, и управители, и търговци, и бройци и прочее грамотни хора са пропуснали да отбележат че в един момент в римската империя се е отворила земята след ужасяващи тръсове, излезли са зомбитата на известни личности и са правели много чудеса, но съвсем случайно само и единствено паул е бил единствения който го е записал (т.е. казал е на пич който пише да го запише понеже е бил неграмотен)?
само да или не, просто ми е любопитно що за птица си
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Тези неща не ги пише в библията, но който не я разбира може и да си ги помисли.Първоначално написано от gandalfepi4
Едва ли някой християнин вярва в тия работи дето ги изброи.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
^ бих започнал "дебат" по въпроса, но няма защо да се 'абя тъй като знам че докато аз ясно и систематично се аргументирам ти ПАК ще прибегнеш до старите си изпълнения:
![]()
Първоначално написано от gandalfepi4
![]()
![]()
![]()
![]()
Ами смятай колко са ти смешни аргументите![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Повечето неща са изопачени, но ги пише в Библията, и цитати мога да дам, но мисля че няма смисъл от това.Първоначално написано от Nam3less3
Религията не е толкова знание колкото опит. Ако не си изживял дори една духовна радост няма значение колко си чел за религията. Един хирург докато не направи първата си операция колкото и книги да е прочел той не е наясно с живата материя.На книга всичко е ясно. Също както "книжката не прави шофиора"-опит-....Ако не си опитал нещо а само си чел за него няма смисъл да се правиш на компетентен в дадена тема....Първоначално написано от playy
Когато някой няма какво да каже(поради неопитнист или невежество-както е в случая, и не само сега а на повечето ти коментари ) човек започва да псува....няма нищо мойто момче акъла рано или късно ще ти доидеПървоначално написано от gandalfepi4
![]()
![]()
![]()
добре, и аз се надявам да ми доЙде още.
а иначе просто отговорих напълно в духа на поста ти - знаеш ли кои от нас са били вярващи преди имплицитно да намекнеш че никой, знаеш ли известни хора които са били дълбоко вярващи а сега са най-върли опоненти на религията? барт ерхман, даниел еверет, мат дилахънти etc etc
но неееее - "аз съм най-умен и ЗНАМ че никой който не е карал рак не знае как се лекува"
колко тъпа симплификация и абсолютно алогична генерализация и твърдение, или с други думи:
![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
нютон е вярвал в алхимия и е практикувал вещерство - най-гоуем християнин е такъв човек нали?
както и дарвин, който след теорията си казва че не може повече да посещава църква тъй като не вижда как е възможно библията да е права.
както и да винчи, който е по думите на някои хора които са му били по-близки от теб и мен "his cast of mind was so heretical that he did not adhere to any religion, thinking perhaps that it was better to be a philosopher than a Christian." или "adopted an empirical approach to every thought, opinion, and action and accepted no truth unless verified or verifiable, whether related to natural phenomena, human behavior, or social activities."
нека не забравяме и "he put his faith in the logical, empirical evidence of the senses and the certainty of mathematics." иил "We know that Leonardo increasingly advocated an 'un-Christian philosophy' concerning man and nature and indulged in symbolic imagery during the first decade of the new century." плюс "Leonardo's activities seem to represent a complete rejection of the cultural and ideological values held dear by the papal court. There was certainly a conflict in Leonardo's mind between old, cherished beliefs and new, disturbing visions. He still pinned his faith in logical certainty, in the often-repeated affirmation that mathematics and geometry were the true foundations of knowledge." и да завършим с "He is content to leave the scholars to study metaphysical problems and essential causes praiseworthy activities but incapable of being put to the practical test and thus becoming the source of interminable controversy."
a сега се научи как се пише извън цитат, спри да даваш за пример някакви пичове от памти века че да не изваждам аз айнщайн и сие, хващай кактуса, сложи му капут и давай
отделно - желаеш ли да вадя (за пореден път) цитати от библията които ЯСНО И НЕДВУСМИСЛЕНО ПРЕДАВАТ ЗАПОВЕДИ И НАПЪТСТВИЯ НА БОГ ДА НЕ СЕ ОТНАСЯШ С ДИСРЕСПЕКТ КЪМ ХОРАТА С КОИТО ДЕБАТИРАШ, какво остава па и за обиди или сам ще си ги намериш?
Сори ако съм те обидил нещо обаче мисля че ти пръв започна с факаниците и обидите....както и да е .... видяхме че си уникален Хейтър и не можеш в добрия тон да спориш.....аз ще ти кажа нещо което го пише в библията относно хейтърите който всичко опорочават..... "Не давайте бисерите на свинете..." ...... прости ми ако съм те обидил.....няма смисъл да спориш с радиото или телевизора....не намирам и смисъл да се опитвам да ти доказвам нещо за което твоите родители не са успяли да ти преподадат, а именно Любовта с която Бог изкупи света разпънт на кръста..... който има уши нека слуша.... ще е моля за теб да ти просветне пред очите и да видиш истината....и ще се моля да не е твърде късно....
Сори мен ама не мога да те разбера какво искаш да кажеш с това.....по-добре свали некоя нова дума от Гугъл тамън ще си попълниш и речника малко....Първоначално написано от gandalfepi4
Интересна работа е живота...някой живеят безхаберно и просто да бъдат щастливи,други с различни цели,а трети се подготвят цял живот за смъртта.Ти наистина ли живееш с илюзията,че ако служиш на Бог и си примерен християнин ще отидеш в Рая,където ще славиш Бог с другите му светии?Виж сега,и аз посещавах евангелска църква и бях,(ако мога така да се изразя)дълбоко вярващ,но ето възникнаха въпроси,оттам съмнения и промених доста своя светоглед.За тези чудеса,които съм сигурен че са фактор на твоята вяра,защото щом има чудеса,логично да има Бог който да ги върши,съответно Бога който изповядваш,но не си съвсем прав.Когато си 'програмиран' да виждаш чудеса и когато мислиш за това постоянно ти го 'привличаш'.Got it?Света се управлява от шепа хора,не щото вярват в нещо,а точно за това че знаят как да манипулират населението и да използват страховете им срещу тях самите.Айде помоли се и за мен,току виж 'ми просветне'.
Май няма много файда от това че си бил евангелист....не си разбрал основното....не за смъртта се подготвяме а за онова което е отвът времето и пространството.....духовния свят....лесно е да отречеш всичко...трудно е да го приемеш и повярваш в него...но Вечността е Любов така че и с кавито и думи да Я наричате и отричате само на себе си ще навредите...Бог е за всички... за онези които вярват и за онези които не вярват..това че има фанатици които не приемат невярващите не значи че Бог не ги приема...та нали на това се крепи всичко на Любовта и търпението Му към нас хората...някой ден розовите очила през които гледаме ще паднат и ще осъзнаеме че никой освен Бог го е грижа за нас....кой го е грижа за тебе....вашите...гаджето...кой ?....всичко е толкова преходно и временно че дори няма да се осетиме кога сме изпаднали на дъното и тогава всички викат за помощ....и Бог помага...въпреки че целия ни живот е минал в отричане и хулене...помага защото Бог е Любов....не си мисли че ако Го отричаш ще си по силен.....По силен ще си призовавайки го и благодарейки Му....бил си в общение с христиани, знаеш как е....Първоначално написано от playy
^ кой друг мисли че той си повтаря това докато мастурбира със сълзи в очите?
The Bird of Hermes
![]()
![]()
![]()
Страхливец
![]()
![]()
![]()
![]()
Седите във форумите и храните......то друго и не можете.....класически депресета които ги е страх и от страх отричат Хейтърски с обиди и нападки...![]()
![]()
жал ми е за тебе....жал ми е за всички като тебе и от жал се оптвам малко акъл да ви налея....ама акъла не се налива...или го имаш или не.....толкова ми е жал за тебе че ако те видя по улиците сигурно ще те позная....намръщен Хейтър който налива онези които са по различни от него....бих ти пуснал дори една кинта в ръката за да запалиш една свещ в църквата ... толкова ми е жал за тебе...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз не съм казал че отричам Бог и съм съглесен,че всичко е преходно,но ти мислиш ли че тази Любов,която ни е създала ще тръгне да праща децата си в Ада,вследствие на това че не са се обърнали към него,всмисъл покаяли.Не мога да кажа,че съм атеист,нито фундаменталист,защото просто не споделям техните виждания и светоглед и не вярвам точно в Бога,който е описан в Стария завет .Ти си сигурен,че си прав ОК,няма лошо,но за другите си заблуден,но мога да т икажа,че и те имат много основания да са атеисти.Ще ти кажа един факт,който е доста потресаващ-
В Африка умират на ден средно по 30 000 деца,най-вече от глад.Сега тука не казвам че Бог е виновен,но замисли се!И те имат свои основания да не вярват,за това аз не презирам техните мнения.Хората често приемат Бога в труден момент от живота си,защото се чувстват слаби и търсят упование в по-висша сила,нали така?Други пък просто са го 'наследили' от семейството си.Но поне веднъж задавал ли си си въпроса:
Защо от приблизително 10 000 000 000 планети Бог е избрал точно нашата?
предното не беше за тебе а за онзи който много знае да храни...понаучил е туй онуй но му е излишно, не му носи никаква полза...виждаш ми се сдържан човек...не храниш...задаваш по скоро нравствени въпроси...което според мене значи че си вярващ...Бог не е 'избрал' а е сътворил нашата за нас с всички екстри за живот...има разлика от избрал и сътворил(знаеш)Първоначално написано от playy
Който пристъпва към изучаването на света на богословието
е длъжен да запомни за цял живот евангелския епизод, в който сатана изкушава Спасителя.
Как Го изкушава? С цитат от Свещеното Писание.
Първоначално написано от LLOYD18
aз... аз...
ОХ БОЖИЧКО КАКВО НАПРАВИИИИИииииИИИХ?!! *хлип, хлип, подсмрък*
Ох, Лойд18, благодаря ти! Ох, Исусе Христе, Спасителю мой защо те изоставих след като златната ми рибка Пеньо погина?!!! *хлип*
Всичко което каза е истина, дори когато правя секс само гледам жената в очите със смръщени вежди и й мисля злото, казвам й колко е тъпа и космата и колко й миришат крацитеее!!!
Аз съм ужасен хейтър! Ох Боже прости миИИИИИИ...!! *ъъъххъъъхъхъх АААААААААААААА!!!!!!!! хлип, хлип*
Аз съм по-лош от Джим Тагарт, от Албърт Фиш, по-лош съм от Вълка от Ну погоди дажеее!! *АААРГХХХ!!! хлип, хлип, хлъц*
Но вече не! Отричам те сатана! Лапни евангелската ми пишка понеже вече отново приемам вярата си!
О, МИТРА ОТНОВО ВЯРВАМ В ТЕБ!
Благодаря ти Лойд, праведни рицарю на светлината!
The Bird of Hermes