- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кандидатстване в университет.
Здравейте всички, имам няколко важни въпроса(емм 2 са де ;d), взех си матурите, втората ми беше по анлийски език(5), че по другите предмеди не съм много добър, пък и английския го изучавам от 13 години. Искам да изучавам Програмиране в ТУ обаче математика ми е трагедия(така че ТУ не е опция), в СУ само Анлийска Филология(даскал по анлийски, NO WAY!), също така имам интерес в графичен дизайн, уеб дизайн и всичко друго с компютри(пак от 13 години се занимавам) имам следните въпроси:
1: Къде мога да кандидатсвам с Анлийски език и
2: Какви са специалностите
Частните университети не са опция, мисля за Германия но не съм сигурен, за това питам вас скъпи съфоромци. Благодаря предварително![]()
За човек, който се занимава 13 години не си много ориентиран.
Ами да ти кажа, не съм се занимавал грам, през това време пишех едни програмки, а нали знаеш че това отнема много време. Пък не усетих кога дойде края на годината :/
Няма как да избягаш от математиката в университет.
Успех да станеш програмист без математика! Не са я сложили случайно като кандидат-студентски изпит, нито пък е случайно присъствието й през всичките години от следването.
За СУ английска филология:
Това не е специалност, която те готви да станеш даскал. Всъщност дори не е по-лесна от информатиката, просто езикът, който учиш в училище/школа няма нищо общо с материала в университета. Литературознание, фонетика, лингвистика, морфология, синтаксис, интонация, историческа лингвистика, лингвистичен дебат, граматика, английска литература, латински език, т.н., т.н. са все предмети, с които ще се сблъскаш вътре. Готвят те повече за научен работник, който може да даскалува, превежда, пише, критикува, сякаш си пие сутрешния чай. Един-два семестъра в тази специалност и ти се разбиват представите за езиците. Казвам ти го, за да имаш по-добра представа, каква ти е опцията с филологията, за да си преоцениш избора.
Ако искаш да се занимаваш с програмиране по-сериозно, готви се за яко математика. Ако те е страх от числа, не се занимавай с университети, а направо търси работа, защото вътре нищо от това, което искаш, няма да получиш. Програмирането в университета не е свързано с изучаването на езици, фотошоп и флаш. Запознават те с по 1-2 различни езика (да кажем за процедурно, обектно-ориентирано, логическо и функционално програмиране) и всичко останало е съчетание между математика и информатика за извеждане на качествени алгоритми и методики за определените цели.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
много добре казано!! последното, което ще станеш с филология е учител... крайно време е да се разбият тия разбирания за някои неща, не всичко е черно и бяло, варианти имаш многоПървоначално написано от Chacho
в интерес на истината и аз съм се запътил към СУ за тази специалност, на 3 юли е изпита, стискам ти палци ако ще се явяваш.
I am free of all prejudice. I hate everyone equally.
Аз също исках да се занимавам с езици, обаче се бях насочила към ВТУ - приложна лингвистика с втори чужд език. Според мен е по-добрият избор. Това за даскала и филологията е глупост. Ако човек е пробивен и си знае способностите, ще стане нещо много повече. Не съм искала да ставам преводач или нещо от сорта, исках да си знам езика за мен. Работата все ще си я намериш, важно е вътрешно да се чувстваш удовлетворен (поне според мен)![]()