- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Грижа за лице и тяло!
^Щом си с мазна кожа си вземи на Балеа пилинг със силицилова киселина,и си прави маски с хума в седмицата 1 път,не повече,защото изсушава кожата хумата.![]()
На Neutrogena има едно - в оранжева опакова. Мисля, че се използваше за измиване, пилинг и маска и е супер ефективно. Една приятелка го използваше и даже и аз и го взимах, понеже много ми харесваше аромата му.Първоначално написано от lqlq89
Момичета колко пъти в седмицата е добре да се ексфолира тялото?![]()
^ Според мен зависи от типа кожа, аз лично със със суха и не прекалявам - само два пъти седмично ексфолирам тялото си.
Не мисля, че би било добре да се прави по-често.![]()
To infinity and beyond.
Най-добре да се ексфолира 1 път в седмицата,а ако е мн мазна 2.
Аз също съм със суха кожа и точно затова доста се чудих...Взех си един много як ексфолиант на Фрутини, ползвах го вчера за първи път и кожата ми стана много мека на допир.
![]()
Щом си със суха кожа,тогава не я ексфолирай повече от 1 път в седмицата,да не стане по суха.А и за твоята кожа е добре да ползваш добре попиващи и хидратиращи лосиони.Може също и бебешко олио след баня,много худратира и омекотява.
За лицето си ползвам тоник на The Body Shop с екстракт от краставица.Използвам често околоочен крем с витамин Е.Два или три пъти в седмицата си слагам подхранващи маски с алое или с водорасли на The Body Shop.
За тялото си ползвам душ-гел с аромат на лимон ( на The Body Shop отново). Понякога използвам най-обикновенно бебешко олио,но това се случва рядко. А за обезкосмяването използвам кола маска.
за лице-гарниер пюр 3 в 1 дневевен крем виши и нощен нивеа
за тяло-душ гел ейван,и лосион пак ейван
за обезкосмяане-ръцете и краката ги епилирам, мишници и триъгълник самобръсначка венус