- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- морското ми свинче е болно :(:(
Здравейте, нова съм това е първата ми тема и не съм сигурна дали избрах правилния раздел, но съм много разтревожена за морското ми свинче, то е на около 2 години и последните дни се храни малко и пие много малко вода не е толкова игриво както преди лежи в ъгъла на клетката, като се опита да стане залита и пада, едвам ходи водихме го на ветеринар и му би инжекции каза, че се е простудило, защото лапичките му били студени а носа сух... обаче то не се оправя, сега започна да яде по малко обаче още не може да ходи сложих му шише с топла вода за да се грее така ми каза ветеринаря и го държа на топло, обаче не се оправя... ако някой знае нещо моля ви кажете ми какво да правя... не мога да го гледам повече така.. и съжалявам ако съм объркала раздела или нещо друго, не ме критикувайте само ми отговорете по-бързо, защото не зам какво да правя... благодаря предварително..
Порови се по зоо-форумите.Там винаги могат да ти помогнат.Успех \/
ПиКаЯ ПрАв
Moeто коте (все пак има разлика, де..) беше болно нещо и не искаше да се храни и да пие вода чак толкова. Като го заведохме му биха някаква инДЖекция и се оправи още същата вечер. Прави каквото ти казва ветеринарят.
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
Имах едно зайче, както си беше здраво един ден започна да залита и да си държи главата на една страна като вървеше. След около 4-5 дена умряОказа се, че е било тумор или поне така ми казаха. Незнам дали има значение, че моето е заек , а твоето морско свинче.. не искам да те плаша, но да го знаеш като вариант и евентуално да вземеш по-сериозни мерки
Дано да не е нищо сериозно и да се оправи !
![]()
http://forum.zoomania.org/ там ще ти помогнат !![]()
Passion is Fashion ;]
Давай му Витамин С. Купи течен за животни и с една спринцовка без иглата му давай през устата 0,30мл. От кой град си?
Довърши го с вилицата <3
“Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. How on earth can you explain in terms of chemistry and physics so important a biological phenomenon as first love? Put your hand on a stove for a minute and it seems like an hour. Sit with that special girl for an hour and it seems like a minute. That's relativity.”
-Albert Einstein
И аз имам морско свинче и е хубаво да му слагаш витамин C дори когато не е болно. Смесвам няколко капки с водата 1-2 пъти седмично.
Стреми се към звездите! Може и да не ги достигнеш, но ще се научиш да летиш.
Докладвай на ветеринаря, че няма ефект от лечението и го питай какво да правиш от тук нататък.
Ако искаш да си щастлив - бъди.
Моят коментар,може да ви се стори тъпичък,но както ти си направила,слагай му топла вода..и ако у вас има отоплителна печка слагай морското свинче горе долу по на 1 метърр.. разрови се из интернет..питай в зоомагазините..също и ветеринарите..Успех!
Здравейте.От една или две седмици морското ми свинче се налива с много вода и незнам какво да правя.Моля помогнете много съм се притеснила.
заведи го на още няколко ветеринарни лекаря и се консултирай, чуй различни мнения...Стискам палци всичко да е наред!
Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.
Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!
Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!
Давай вит. Ц и го заведи отново на ветеринар. Трябва да се проследи състоянието му. Дано се оправи душичката малка.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Виж това при морските свинчета понякога означава , че просто му е дошло времето . Моето умря от ранички по гърба
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
спокойно ще се управи .. и аз имам морско свинче на него даже му правиха операция което е по-лошо но сега е добре .. моят съсел е най-силнияповярвай в него храни го редовно му сменяй водата и го гушка с меко одеалце .. поглези го малко повече отколкото трябва ..
![]()
Когато си мил с хората те ти се качват на главата !!!!
Заведи го на ветеринар,но на човек,който разбира от свинчета..
заведи го най-малко на 2 различни лекаря
а и т'ва да го слагаш до отоплително тяло не е много добра идея май, защото нали са много чувствителни
нито на топло, нито на студено, предишното ми морско свинче беше умряло от топлото
дано да се оправи, но много внимавай с лекарите и лечението
Спри за момент и го погледни .. Той вижда мен в твоите очи .
Май скоро ще има мезе.
Sanity is for the weak
Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@
Тези отговори много ми помогнаха, понеже и моето свинче има същите проблеми. Благодаря, че си пуснала тази полезна тема.))
С какво го храниш? Понеже ако му даваш зеленчуци от пазара може нещо да му е станало, те са много чувствителни и препаратите, с които пръскат им се отразяват зле. И се свържи пак с ветеринаря кажи му, че лечението не действа.
Ох и аз имам морско свинче и много го обичам. Като видях темата сърцето ми се сви. Дано да оцелее. Силно се надявам. Аз имах и друго преди това, то живя 6 години и почина от старост. Сегашното живее 3 та година. Засега не е боледувало и затова не знам какво да те посъветвам. Само да попитам да не си го къпала скоро? Ако си го простудила от някоя баня е възможно да е изстинало от това. Морските свинчета по принцип не обичат баните.![]()
Вероятно ще умре, така че се подготви психически. Зайци, морски свинчета, хамстери и подобни са много нежни и често умират бързо.