- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Убийството на Яна в Борисова
Ще оставя дълбокофилософските разсъждения, препратките към екзистенциални тематики и рефренсите към Аристотеловите учения настрана, защото имат толкова общо с дискусията, колкото кроасаните с геноцида в Дарфур. Но, да, не ям месо и, да, по етични причини е.
Това са абсолютни глупости. В една държава, която претендира, че е европейска, трябва гражданите, включително и жените, нали, да се чувстват сигурни по всяко едно верме на денонощието. Ако ми се наложи нощем спешно да отида до аптеката, до която стигам по доста усоен път, и някой вземе, че ме пречука, само защото нашите ги няма, а ме е заболял корем? Или пак е безотговорно да искам да се погрижа за собстевното си здраве?И да не е била пияна - безотговорно е само момиче да излиза навън , като има възможност прибирането й по тъмно да не е с придружител.
Работила ли си във вестник или друга медия? 'Щото аз съм била на практика. Всяко едно убийство бива докладвано в централите на МВР в областта, информационни агенции като БГНЕС, Фокус и други подобни се свързват с пресцентровете на тези централи и цялата информация за убийствата ( а и всякакви други акции, които не са секретни ) за деня им бива давана, после се публикува на сайтовете на агенциите, а журналистите сами преценяват кои от убийствата да бъдат описани по-подробно, кои да бъдат само дописки и на кои да не се обръща внимание. Впрочем, като погледнеш статистиките за последните 20 години, най-много убийства има през 1995, общо 500 за цялата страна, а най-малко през 2005 - 177. Средно в България не се извършват много повече от 200 убийства годишно. Което означава, че дори във всеки брой на ежедневниците да се докладва за едно-единствено убийство, то пак би било много.Та, какво думаше за времето?1. МВР ако всеки ден приказваше за убийствата, които разследва - нямаше да стигне времето , честно.
Идеята, красавице, е, че щом отразяват толкова необективно един, по същество, толкова елементарен случай, то какво остава за сложните външно- и вътрешнополитически конфликти? Ако теб не те интересува колко е качествена информацията, която ти предоставят медиите, то на другите хора, включително и на мен като бъдещ журналист, им пука. Мнението ти се отнася само до скромната ти персона, около която, за съжаление, все още не се е образувало достатъчно голямо гравитационно поле, че Земята да започне да се върти в него.2. Дреме ми за журналистката , реално на никого не е навредила, не е виновна тя за смъртта на момичето , не я яжте. Каквото и да е приказвала.
Значи, примерно, който си почива и разпуска след като два месеца не е спрял да учи или бачка, заслужава да умре? Брилянтно.3. Като мина през борисовата - стотици млади хора пушат цигари и пият бира, вместо да учат . И аз сигурно съм като тях . И нямам претенции, че заслужавам нещо по-добро .
kthanksdgd (:Съболезнованията и съжалението какво са -
1. Страх и на нас да не се случи, ако не ги изкажем.
2. Страх просто да не ни се случи и ужаса , който изпитваме в себе си , при мисълта , че може да се случи .
3. Изказват се с цел - да се харесаш на околните , или да не изглеждаш "лош", за да не те отхвърлят.
Просто няма смисъл. Това е мнение на човек, който не е губил близък/ роднина/ приятел. По никакъв начин не ти го пожелавам, но все някога, за съжаление, ще се случи - тогава, евентуално, ще спреш да се изживяваш като Холдън Колфийлд и ще разбереш какво означава искрено изказани съболезнования.
Big A, little a, bouncing B
The system might have got you but it won't get me!
http://lobotomyforfree.blogspot.com/