.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 97
    Мега фен Аватара на ZipFail
    Уникален аргумент. Не може човечеството да напредва технологично просто така. Невъзможно е. Определено има тайна конспирация на извънземни.
    Ама защо ? Защото на JungleJaguar му се струва така

А може би има нещо общо с Ренесанса и отхвърлянето на феодалната власт и подтисничеството на църквата през 19ти век и издигането в култ на научната мисъл. Френска революция да ти говори нещо ? Може би след като няма църква и абсолютен монарх които да колят и бесят философите, изобретателите и учените технологията малко ще се поразвие ? За 100 години след френската революция са изобретени батерията, парния локомотив, електрическата лампа, печатницата, електромагнита, пишещата машина, шевната машина, телеграфа, динамита, двигателя с вътрешно горене, телефона и много други.

Ама като се замисля извънземни ми звучи по-правдоподобно...

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    френската революция
    Още един атеист показа истинската си природа. Само, че някой хора знаят много добре, колко се възхваляваше тази революция от комунистическата историография. Тези хора знаят и за очевадните прилики между френската и октомврийската революция, която за теб сигурно е най-хубавото събитие сполетяло човечеството. Я кажи споделяш ли мнението на Робеспиер,че "терорът не е нищо друго освен бързо, сурово и неизбежно правосъдие. Следователно той е еманация на добродетелта"?

През оная работа ми е за приликата между френската и октомврийската революция. И недей да вадиш думите от контекста. Говорех за френската революция само от гледна точка на отхвърлянето на аболюната власт и последвалия технологичен бум. Много слабо ме интересува мнението ти за комунизма, ако искаш да си го изказваш - ходи в раздел 'Политика'.

Отгоре на всичкото не съм атеист.

През оная работа ми е за приликата между френската и октомврийската революция. И недей да вадиш думите от контекста. Говорех за френската революция само от гледна точка на отхвърлянето на аболюната власт и последвалия технологичен бум. Много слабо ме интересува мнението ти за комунизма, ако искаш да си го изказваш - ходи в раздел 'Политика'.

Отгоре на всичкото не съм атеист.
    Вижда се как говориш за Френската революция, ама, ако тя беше дело на християни, а не на богоборци друга песен щеше да пееш. И, ако Робеспиер беше християнин сигурно щеше да е най-големия садист на света. Още повече, че Френската революция не поставя край за вечни времена на абсолютната власт във Франция. За справка Наполеон, Луи Осемнайсти, Луи Филип, Наполеон Трети. Или през тези периоди технологичния прогрес внезапно е спирал.

Уникален аргумент. Не може човечеството да напредва технологично просто така. Невъзможно е. Определено има тайна конспирация на извънземни.

А може би има нещо общо с Ренесанса и отхвърлянето на феодалната власт и подтисничеството на църквата през 19ти век и издигането в култ на научната мисъл. Френска революция да ти говори нещо ? Може би след като няма църква и абсолютен монарх които да колят и бесят философите, изобретателите и учените технологията малко ще се поразвие ? За 100 години след френската революция са изобретени батерията, парния локомотив, електрическата лампа, печатницата, електромагнита, пишещата машина, шевната машина, телеграфа, динамита, двигателя с вътрешно горене, телефона и много други.

Момчето е право за доста неща...Някой неща са просто смешни...
    И прав е! Имало е доста "потопи" които са унищожавали миналите човечества(така да се каже)...за това има свидетелства по целия свят!
    За Марс е ясно отдавна, че е населена! Една от пирамидите до Лицето на Марс е вход/изход! В доста от кратерите на Луната също има разум! И това даже май стана достояние на масата...
    Е и ти си прав...че църквата е била тапа на прогреса! Но наистина интересно! 19-20 век беше пикът! Сега започва деградация(говоря като цяло)....
    А батерията, лампата са били използвани още преди христа...при египетската цивилизация! Само за тях съм 100% сигурен!
    Im back...

Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica

Момчето е право за доста неща...Някой неща са просто смешни...
    И прав е! Имало е доста "потопи" които са унищожавали миналите човечества(така да се каже)...за това има свидетелства по целия свят!
    За Марс е ясно отдавна, че е населена! Една от пирамидите до Лицето на Марс е вход/изход! В доста от кратерите на Луната също има разум! И това даже май стана достояние на масата...
    Е и ти си прав...че църквата е била тапа на прогреса! Но наистина интересно! 19-20 век беше пикът! Сега започва деградация(говоря като цяло)....
    А батерията, лампата са били използвани още преди христа...при египетската цивилизация! Само за тях съм 100% сигурен!
    Аз пък се чудя, кое от двете изказвания е по-глупаво. Но няма да се впускам в опровержения, защото се отива доста встрани от темата. Изобщо този подфорум е много готин. Само, ако можеше някои хора да се видят отстрани как при посредствена обща култура и нулев житейски опит стигат до умозаключения, които сигурно смятат за напълно логични, шоуто щеше да е пълно . Но и така си е достатъчно забавно .

Това,че не споделят твоя светоглед и виждания не означава,че хората са неграмотни,нямат обща кулура и т.н.Много се дразня като видя 'мирянчета' да се заяждат с хората и да ги определят като едва ли не непросветени идиоти.Ти си вярващ ОК,той е атеист и айде,значи е прост,не може да мисли о т.н.Ае стегнете се,нямате елементарни морални задръжки,а сте тръгнали в Рая....ае моля ви се.....

Цитирай Първоначално написано от playy
    Това,че не споделят твоя светоглед и виждания не означава,че хората са неграмотни,нямат обща кулура и т.н.Много се дразня като видя 'мирянчета' да се заяждат с хората и да ги определят като едва ли не непросветени идиоти.Ти си вярващ ОК,той е атеист и айде,значи е прост,не може да мисли о т.н.Ае стегнете се,нямате елементарни морални задръжки,а сте тръгнали в Рая....ае моля ви се.....
    Това кой, каква религия изповядва няма нищо общо. Недей да говориш наизуст. Разбира се, че има интелигентни атеисти просто голяма част от пишещите тук не са такива. Когато някой хора говорят откровено забавни неща, какво трябва да направя да си изкривя душата и да кажа, че тези неща са умни ли?

Цитирай Първоначално написано от Oton48
    Цитирай Първоначално написано от playy
    Това кой, каква религия изповядва няма нищо общо. Недей да говориш наизуст. Разбира се, че има интелигентни атеисти просто голяма част от пишещите тук не са такива. Когато някой хора говорят откровено забавни неща, какво трябва да направя да си изкривя душата и да кажа, че тези неща са умни ли?
    Я изкажи тФоя вариант...? Ааааа да! Бог е създал всичко....бхах....
    Im back...

Мега фен
    Zip има готиния навик да игнорира конкретен тип хора.

Иначе по темата въобще няма какво повече да се изказвам. Радвам се ,че в последно време покрай четене на книжки и чужди изводи ,както и известно количество размисли от моя страна ,започнах да изграждам собствени разбирания. Самият факт ,че ти така се пениш в момента ,ми показва точно колко 'интелигентен' и 'напред' с нещата си.
    В думите на Зип не видях нищо нередно ,само дето на теб реалността не ти харесва ,и си личи от постовете ти. "Ако християни го бяха направили щяхте да го обявите за еди-какво-си". Не видях Зип да категоризира ФБР като нещо прекрасно ,а просто като част от прогреса. Излишни бяха писанията ти и джавкането ,провокирано от някакво желание да се заядеш.

Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София

Електрическа батерия има открита,която се е използвала преди над 2000 г.

А намереният през 1968 г отпечатък от човешки крак в сандали на възраст 500 милиона години ?

Нали не мислиш,че преди хиляди години хората са били по-изостанали от нас?Вземи Шумерите-точните им знания отпреди 6000 г са доказани чрез компютрите едва в наше време.

Оня халосания пич Анунака дал смимки на атомни реактори на 2 милиарда години.Реших,че тва са поредните му смешки,ама проверих в нета и според учените,колкото и да няма логика-възрастта на откритите 15 атомни реактора е била наистина 2 милиарда години.И са работили над 500 000 години.

Оставете всичко !
    Дайте обяснение за атомните реактори на 2 милиарда години.
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

Дай статия да видим бе. В гугъл нищо не намерих за окрити ядрени реактори а само за следи от ядрени реакции в някви пещери, което може да се получи и по придоден път.

Като каза - атомни реактори...използвани са атомни бомби 5-10 хилядолетия преди христа....от къде са се взели...сигурно от някои неразвити...
    Im back...

Древните реактори са открити през 1972 г. Френският химик-аналитик Бугзиг, работещ в един от заводите за производство на ядрено гориво, забелязал необичайното съотношение на изотопите Уран-235 и Уран-238. Обикновено то е 0,007202 с точност 0,00006, а в случая съотношението било 0,00717. Изказани били няколко хипотези относно странните изотопи на урана в рудата. Първоначално специалистите приели, че рудата е замърсена с отработено ядрено гориво, но измерените нива на радиация показали, че тази хипотеза не е вярна.

По-късно се изяснило, че урановата руда с аномално високо съдържание на Уран-235 е добита в Габон. Защо тя е обогатена с този изотоп, останало загадка. Започнали да се изказват невероятни хипотези, че на това място има отработено гориво от извънземни космически кораби или, че там са запазени останки от древна развита цивилизация. Подробните изследвания обаче довели до друг също изненадващ отговор. Необикновената руда се е образувала по естествен път. Наличието в рудата на продукти от дълбок радиоактивен разпад доказали, че

от два милиарда години в района на урановите находища протича ядрена реакция.

Образуването на природните ядрени реактори станало възможно благодарение на факта, че в древни времена на Земята имало повече Уран-235, в сравнение с днес. За започване на ядрена реакция е необходимо в урана да се съдържа не по-малко от 3 % изотоп 235. Освен това, е необходимо наличието на подходящо пространство и липса на материали, улавящи неутроните. Сега възникването на естествени реактори е невъзможно - поради спонтанния разпад на Уран-235 концентрацията му в природата е много малка.

Наскоро екип от учени успя да обясни защо в резултат на ядрената реакция не протича ядрен взрив, а тя продължава толкова дълго.

Природните реактори представляват огромен научен интерес. Това са уникални обекти, които нямат аналог в света. От тях може да се научи много за миналото на нашата планета, да се изследват последствията от експлоатацията на ядрени реактори в свръхдълъг период, а също да помогнат при създаването на технологии за съхранение на ядрени отпадъци.

На 90% линковете ми отваря тая статия, не знам от кой конспираторски сайт сте го чели вие

Цитирай Първоначално написано от Auriss
    Zip има готиния навик да игнорира конкретен тип хора.

Иначе по темата въобще няма какво повече да се изказвам. Радвам се ,че в последно време покрай четене на книжки и чужди изводи ,както и известно количество размисли от моя страна ,започнах да изграждам собствени разбирания. Самият факт ,че ти така се пениш в момента ,ми показва точно колко 'интелигентен' и 'напред' с нещата си.
    В думите на Зип не видях нищо нередно ,само дето на теб реалността не ти харесва ,и си личи от постовете ти. "Ако християни го бяха направили щяхте да го обявите за еди-какво-си". Не видях Зип да категоризира ФБР като нещо прекрасно ,а просто като част от прогреса. Излишни бяха писанията ти и джавкането ,провокирано от някакво желание да се заядеш.
    Защо да се пеня бе мен ми е забавно ? И напротив реалността ми харесва. И повечето мнения на атеисти в този подфорум не ме дразнят, а ме забавляват. Примерно ZipFail си мисли, че след Френската революция повече никога не е имало абсолютна власт във Франция и благодарение на това се е стинало до небивал прогрес. Ти сигурно си мислиш същото, което показва, че рядко сте влизали в часовете по История в 9 клас. . По принцип не обичам да споря някога влизам в дискусии, колкото да провокирам някой, като теб да се изкаже неподготвен и да му се смея .

Мега фен
    ^Ето ,а сега ме(ни) гледаш от високо. Явно действително съм прав ,след като самозаблудата ти е на такова ниво ,че дори да не допускаш вероятността ,че не всеки от нас му се занимава да пише километрични постове ,обхващащи всяка гледна точка и вероятност. Ще се научиш и ти някой ден ,че има хора и под ,и над теб. На мен тепърва ми предстои ,но поне съм го приел като някаква възможност.
    Впрочем не веднъж в този форум съм изпадал в някакви безкрайни спорове ,само и единствено поради факта ,че не изяснявам докрай позицията си. При мен го има обратния на твоя 'проблем' - очаквам хората да знаят и разбират.
    Та съжалявам за оф-топика ,няма да се обръщам повече към теб. Не знам на каква възраст си ,но и не мисля ,че има значение - нищо не знаеш.

Не гледам хората от високо. Просто, когато виждаш как някой пише глупости няма как да не ти стане смешно. Така и не можах да разбера, какво те накара да тръгнеш да ме апострофираш и то с общи приказки от рода на как нищо не знам и т.н? Просто желание за чесане на езици ли?

Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София
    Най-интересното за тез реактори е,че имах 1 снимка отблизо и се виждаха железните му чаркове,ама не мога да я намеря.А иначе и този отпечатък на 500 млн години е също супернаходка.Ето малко инфо и за него:

Следи от може би най-древното
    присъствие на разумни същества на
    нашата планета, открити през юни
    1968 г. в американския щат Юта, си
    остават непреодолимо
    предизвикателство за всички конвенционални хипотези,
    обясняващи възникването и
    еволюцията на живота. На 1 юни 1968 г. американецът Уилям
    Мейстър, ръководител на група
    чертожници във фирма Херкулес и
    любител-археолог се отправя с жена
    си, двете си дъщери и приятелско
    семейство на четиридневна експедиция в района на Антилоуп
    Спринг, на около 80 км
    северозападно от град Делта, щата
    Юта. На третия ден съпругата и една от
    дъщерите на Мейстър откриват
    вкаменелости от трилобити – древни
    молюски-предшественици на
    съвременните раци и скариди и
    първите обитатели на океана. Трилобитите се появяват през
    камбрийския период на
    палеозойската ера между 590 и 505
    милиона години назад във времето и
    изчезват при мащабен природен
    катаклизъм преди 280 милиона години. Мейстър отчупва с чукче парче с
    дебелина пет сантиметра от скалата с
    фосилизираните останки и го
    разцепва подобно на разтворена
    страница от книга. С удивление той
    открива върху едната страна на фрагмента отпечатък от човешки
    крак с натрошени трилобити под
    него. Другата страна съответствала
    точно на странните контури.
    Противно на здравия разум се оказва,
    че следата е оставена от обут в сандал десен крак. Токът на обувката
    бил три милиметра по-висок от
    подметката и изглеждал износен.
    Размерът на отпечатъка – 26, 6 см
    дължина и 8, 8 см ширина,
    приблизително съответства на оставяните от съвременните
    представители на Хомо Сапиенс. Фактите от аномалното откритие
    били формулирани като абсурдната
    за палеоантрополози и палеобиолози
    хипотеза, че обуто в сандали
    двукрако човешко същество се е
    разхождало в Антилоуп Спринг 300 милиона години преди появата на
    първите динозаври на Земята. Ерата
    на рептилиите завършва около 65
    милиона години назад във времето, а
    първият изправен предшественик на
    човека Хомо Еректус излиза на историческата сцена преди само
    милион години. Най-ранните останки
    от съвременния Хомо Сапиенс са
    датирани отпреди 40-25 хиляди
    години, а цивилизовани общества,
    чиито членове са били далеч от навиците на босоногите аборигени,
    възникват едва към VІІ-то
    хилядолетие преди Христа. Откривателят на датираните отпреди
    поне 500 милиона години
    хуманоидни следи предава
    вкаменелостта на Мелвин Кук,
    професор по металургия в
    Университета на щата Юта, който го посъветвал да се консултира с
    професионални геолози. Никой от тях
    по разбираеми причини не се отзовал
    на предизвикателството, чийто
    контекст би предизвикал
    пренаписване на безброй учебници и научни трудове. Тогава Мейстър се обръща към
    местния вестник The Deseret News и
    не след дълго откритието става
    национално и международно
    достояние. На 20 юли 1968 г. районът на
    Антилоуп Спринг отново е посетен с
    изследователска цел от д-р Клифърд
    Бърдик, геолог от Тъксън, Аризона.
    Малко по-късно той се натъква на
    друг 15, 2 сантиметров отпечатък от детски крак във вид на вдлъбнатина
    в слой шисти. Според Бърдик фосилът
    е запечатал натиска на тялото върху
    тогава калния слой. Месец по-късно педагогът Дийн
    Битър от системата на обществените
    училища в Солт Лейк Сити съобщава,
    че е открил още два човешки
    отпечатъка от обути в сандали крака
    при Антилоуп Спринг. Професор Кук установява, че около находките
    почти няма следи от натрошени
    трилобити, но присъствието на фосил
    от малък трилобит край един от
    отпечатъците в същия пласт
    свидетелства, че морското създание и обутото в сандали същество,
    разхождало се преди 500 милиона
    години върху негостоприемната
    тогава Земя, са съществували по едно
    и също време. Загадката дали сме изправени пред
    потвърждение за съществуването на
    много древни цивилизации на
    планетата или следва да приемем, че
    някога Земята е навестявана от
    посетители от други светове, е оставена на милостта на времето и
    готовността на човечеството да
    възприеме и най-необичайните
    истини за своя произход.
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

^Мммм да...няма нищо странно...то е ясно, че е имало няколко етапа на достигане на така наречения Хомо сапиенс...но е бил унищожаван...от разни "потопи"...нарочно....и е бил поправян или увреждан генетично...и после пак пускан!

Ако намериш още инфо...пускай!
    Im back...

Фен Аватара на reich
    Град
    Пловдив
    Никой не може да ви каже от къде идва "бог".Оправданията на свещениците са ясни на всички.Според мен нещо крият от нас властите за произхода ни.
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EW2RH_1Lt6Y[/youtube]

Цитирай Първоначално написано от reich
    Никой не може да ви каже от къде идва "бог".Оправданията на свещениците са ясни на всички.Според мен нещо крият от нас властите за произхода ни.
    Крият...начина на манипулация и тн...
    Im back...

Повече от фен
    Бог е всеобхватен,той не идва от никъде и не отива за никъде,защото Бог е навсякъде. Той е материята (духа) които създава всичко материално и нематериално. Бог е навсякъде!
    “Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”

Фен Аватара на reich
    Град
    Пловдив
    Аха,вече разбрах.
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EW2RH_1Lt6Y[/youtube]

Голям фен Аватара на ScarlettS
    ужас тука се напълни с всякакви индивиди

командо, просто не се сдържах с тва ''бог е навсякъде'' - http://www.teenproblem.net/f/viewtop...381512&start=0

Повече от фен
    БОГ Е ВЕЛИК!
    “Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си