Ам извинявай, но според мен ти няма нищо. Аз съм вече в 8 клас, и 7 години завършвам с 6.00 но не съм зубар.. и никой не ме е наричал така , защото просто не си зубря уроците. Предполагам , че и с теб е така.. Ако не е , пак няма проблем. Всъщност, ако искаш хората да не странят от теб, започни да им помагаш в ученето, давай им да преписват и т.н. Така ще изградиш поне едно доверие. Но не да разчитат на теб само когато има тест! Имам предвид да ги заговаряш (ако не хората от класа ти , все някъде в цялото даскало трябва да има някой , с когото да имаш общи интереси!!) Според мен ти няма нищо, просто си по-затворен тип и бавно градиш доверие към хората. Моя съвет е да излезеш от черупката си и се запознай с някой от училището си. В началото сигурно ще ти е неловко, но след всеки изминал ден ще става по-добре, ще градите доверие и ще намериш истински приятел. Ако пък и това не преработи, спокойно, в 8 клас ще се преместиш в ново училище, където може би ще те чака най-добрият ти приятел/ка !!!