.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 82
    Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ ти смяташ че аз наричам определен цитат неоригинален понеже не съм съгласен с него вместо предварително да ми е известно конкретно за него?

мисля че в new american bible изданието си го пишеха отдолу ако нещо не е оригинално, но не съм сигурен. потърси си в biblegateway ако ти се занимава

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    ^ нима бог не уби онан понеже мастурбираше като тапата...?
    Не знам и не ми се занимава да чета, какво е писано по-нататък в темата, но това, което казваш е популярна фактологическа грешка.

Но Онан знаеше, че потомството нямаше да бъде негово; затова, когато влизаше при братовата си жена, изливаше семето си на земята, за да не въздигне потомство на брата си.Бит.38:9

Нали правиш разлика между прекъснат полов акт и мастурбиране?

yup, но е едно и също за яхвето - отиване на сперма напразно (отрелно че и му викат онаниране по явни причини)

^ ти смяташ че аз наричам определен цитат неоригинален понеже не съм съгласен с него вместо предварително да ми е известно конкретно за него?мисля че в new american bible изданието си го пишеха отдолу ако нещо не е оригинално, но не съм сигурен. потърси си в biblegateway ако ти се занимава
    Определено ми се занимава....имам си даже в къщи Нестле-Алланд (гръцко-англииска)(предполагам знаеш със критически апарат отдолу), а и на компа си имам БайбълУърк7(който така и не седнах да разуча как се борави с него)!!! А това за което ми говориш го има и в Гууд Нюс Байбъл(която също я имам в къщи и я преглеждам в момента)....неволно погледнах и в НИВ(ню интърнешанал вършан) там също го има....и....?

ми не е истинско? бележка под текст която при препис е предоставена като част от посланието въпреки че е просто мнение на некъв сульо? корупция? лъжа и измама?

и da fuck is библевъркседем?

ми не е истинско? бележка под текст която при препис е предоставена като част от посланието въпреки че е просто мнение на некъв сульо? корупция? лъжа и измама?
    Тука вече не те разбрах какво искаш да ми кажеш
    и da fuck is библевъркседем?[/quote] Най добрата програма с почти всички Библейски преводи, тълкувания, лексикони(много гръцки и англииски + 3 на иврит) речници(старогръцки, англииски, иврит) карти на географската ширина на Благоветието и какво ли още не....уърд анализ на всяка една дума от Библията....диаграми.....и кво ли още не....5 ГБ е цялата програма ако искаш мога да ти кажа от къде да си я дръпнеш

ъъмм...? не те ли притеснява поне малко че нещо което трябва да е боговдъхновено е неистинско?

и аз ли съм единствения който смята че в момента се заражда началото на едно красиво приятелство между нас?

ъъмм...? не те ли притеснява поне малко че нещо което трябва да е боговдъхновено е неистинско?
    Не и ако е написано от Боговдъхновен човек предадено в духа на основната идея на събитието....а мисля че знаеш че съществува както св.Писание така и св.Предание

и аз ли съм единствения който смята че в момента се заражда началото на едно красиво приятелство между нас?
    Идеята ми допада.

yup, но е едно и също за яхвето - отиване на сперма напразно (отрелно че и му викат онаниране по явни причини)
    Мда названието "онанизъм" е неправилно. И всъщност грехът на Онан е, че не е изпълнил бащината си воля.

Не и ако е написано от Боговдъхновен човек предадено в духа на основната идея на събитието....а мисля че знаеш че съществува както св.Писание така и св.Предание
    и как ги разграничаваш? ако си бил личния майордом на джизъса та знаеш всичко що може да се знае си ок, но ако си нормален простосмъртен трябва да търсиш истината, да прочетеш де що има останали евангелия от това време.

явно не беше разбрал че не наричам "лъжовни" тези части от н.з. които не ми харесват, а просто тези за които съм прочитал от източници котио съм определил като достоверни че не са такива ( и при това не казано ясно, а като извод след прочетено доказателство). след като знам че има такива и то свързани с конкретен въпрос (примерно вината на евреите в разпъването на джизъса) и като се сравни с това което пише в останали части на библията които съвпадат с оригинални копия и други евангелия (гностически примерно) изведнъж ясно си излиза наяве истинската идея.

тъй че няма защо да се прави тоз и онзи на бог когато просто можеш да попрочетеш. капиш?

Мда названието "онанизъм" е неправилно. И всъщност грехът на Онан е, че не е изпълнил бащината си воля.
    ох, двеста плантани толкова ли те интересува? ок ок както искаш
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от LLOYD18
    тогава започваш да срещаш истории които само са намекнати в канона. започваш да отркиваш как иисус не е бил това което е според доктрината ти (само и единствено бог).
    Мен ти наистина си смешен ..... Давам ти отговор подплатен с цитати а ти не си пак доволен пак търсиш да се караш с мене... нямам такова намерение....
    Относно моята доктрина(православната) ако беше толко просветен колкото се пишеш щеше да знаеш че Иисус не е Бил само и единствено Бог ама ти май не си правиш труда да четеш постовете ми ....не веднъж съм казвал че Второто лице на св.Троица се въплащава(в човешка плът) в Личността на Иисус Христос....
    Източната Православна църква никога не е горяла книги....
    Източната Православна църква никога не е водила религиозни войни за налагане на вярата....
    Източната православна църква никога не е горяла хора на кладата...
    Всичко за което ми говориш се е вършило в Римокатолическата църква след 1054 година, след великата схизма...
    Това че има ХОРА които са опорочили името на Религията не значи пак ти казвам, че тя е едно петно срещу което трябва да плюеш...
    Кой ти написа на тебе книгите бе мен....кой ти даде азбуката....кой те запази от чалмите 500 години.....критиците ли?- НЕ.....запази ни Религията на която бяхме много верни преди години....ама ти май не го осъзнаваш това...знаеш си твойте си щуротии и тва си е.....едно благодаря не знаеш да кажеш на патриарсите които са съзидали Нашата родина...Държава съзиждана години наред със силната ръка на оправници дълбоко свързани с Църквата.....
    Извинявам се че ще се намеся в спора ви, но все пак LLOYD18 направи си труда да разгърнеш някой исторически атлас и се замисли защо територията ни сега е значително по малка от времената когато сме били езичници. Може би зареди същата желязна ръка за, която говориш.
    Бог във всички е едно - провайдърите са различни.

^ да не бъда адвокат на дявола, но защо религията да е фактор в това?

предложи някаква хипотеза или твърдение
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Цитирай Първоначално написано от RagioL
    Извинявам се че ще се намеся в спора ви, но все пак LLOYD18 направи си труда да разгърнеш някой исторически атлас и се замисли защо територията ни сега е значително по малка от времената когато сме били езичници. Може би зареди същата желязна ръка за, която говориш.
    Пич не ставаше въпрос за границите, но все пак отвори ти атласа и виж кога е апогея на границите ни.....преди или след 864(5)-да кажеме формална година на покръстването- или след това ??? или искаш да кажеш че цар Симеон и цар Иван Асен 2 са били езичници?

Естествено, че няма....влияе но не е основен фактор....

Пич не ставаше въпрос за границите, но все пак отвори ти атласа и виж кога е апогея на границите ни.....преди или след 864(5)-да кажеме формална година на покръстването- или след това ??? или искаш да кажеш че цар Симеон и цар Иван Асен 2 са били езичници?
    Ами преди 681...? Тогава без християнство държавата е била мнооого по-голяма отколкото след въпросната година...или и тогава са били яко християни...?
    Im back...

Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Ами преди 681...? Тогава без християнство държавата е била мнооого по-голяма отколкото след въпросната година...или и тогава са били яко християни...?
    Май споменах че религията не е основен фактор и ако не се лъжа говорехме за България на балканите след 681 г.

Мега фен Аватара на RagioL

„Ако те ударят по едната буза, обърни и другата" Не е много полезно при война.

Може и да е просто съвпадение че от покръстването до наши дни България е стигнала дотук, само да помним славата на дедите си.
    Бог във всички е едно - провайдърите са различни.

Може и да е просто съвпадение че от покръстването до наши дни България е стигнала дотук, само да помним славата на дедите си.
    Тази ..."мъдрост" те учи да си смирен...и да не надигаш глава...да си седиш глупав...и дори при очебийното робство...да си мълчиш...хирто...
    Im back...

бе брато я стига! християните са доста по склонни да подкрепят мъчение (в америка), смъртно наказание и войната по принцип.

ако искаш самите стъдита и те мързи да търсиш си кажи

глупаво е да казваш че повечето си спазват библейските принципи, пример:

тогава започваш да срещаш истории които само са намекнати в канона. започваш да отркиваш как иисус не е бил това което е според доктрината ти (само и единствено бог).
    Мен ти наистина си смешен ..... Давам ти отговор подплатен с цитати а ти не си пак доволен пак търсиш да се караш с мене... нямам такова намерение....
    Относно моята доктрина(православната) ако беше толко просветен колкото се пишеш щеше да знаеш че Иисус не е Бил само и единствено Бог ама ти май не си правиш труда да четеш постовете ми ....не веднъж съм казвал че Второто лице на св.Троица се въплащава(в човешка плът) в Личността на Иисус Христос....
    Източната Православна църква никога не е горяла книги....
    Източната Православна църква никога не е водила религиозни войни за налагане на вярата....
    Източната православна църква никога не е горяла хора на кладата...
    Всичко за което ми говориш се е вършило в Римокатолическата църква след 1054 година, след великата схизма...
    Това че има ХОРА които са опорочили името на Религията не значи пак ти казвам, че тя е едно петно срещу което трябва да плюеш...
    Кой ти написа на тебе книгите бе мен....кой ти даде азбуката....кой те запази от чалмите 500 години.....критиците ли?- НЕ.....запази ни Религията на която бяхме много верни преди години....ама ти май не го осъзнаваш това...знаеш си твойте си щуротии и тва си е.....едно благодаря не знаеш да кажеш на патриарсите които са съзидали Нашата родина...Държава съзиждана години наред със силната ръка на оправници дълбоко свързани с Църквата.....

Този пост е поредното доказателство, че трябва да се направи кардинална реформа в българското образование, която да започне от най-ниските нива. Явно някой хора не знаят кога е бил златният век и сигурно си мислят, че при Иван Асен Втори сме били езичници. Аз знам, че по принцип на нехристияните Църквата им е виновна за всичко и отдавна ме развеселяват, но да обвиняваш Християнството, че територията ни сега е по-малка . Представям си, какво щеше да се пише, ако по стечение на обстоятелствата някакви варвари идващи от север бяха унищожили България малко след приемането на Християнството. Просто, докато лекарите в Карлуково не почнат да вършат работата за, която им се плаща от нашите данъци вместо да мързелуват България няма да се оправи.

aми все пак християнството Е директно виновно за епохата наречена "тъмни векове"

The Bird of Hermes

aми все пак християнството Е директно виновно за епохата наречена "тъмни векове"
    Разбира се особено Православието към, което аз принадлежа
    е изключително виновно за ужасяващото положение в, което са се намирали тогава България и най-вече Византия, която, както е известно от учебниците по история е символ на регреса и упадачността. Добре, че са били турците да променят това страшно статукво за да настъпи Новият светъл век за народите гърчещи се под тежкия Православен ботуш.

Мега фен
    ^богомилство.

Пп: не ми изпадай в подробности - знам точно какво е в детайли. Все пак има над какво да се замислиш. Не съм на мнение ,че Християнството е директно виновно за упадъка на България ,но на света - да.

Цитирай Първоначално написано от Oton48
    Разбира се особено Православието към, което аз принадлежа
    е изключително виновно за ужасяващото положение в, което са се намирали тогава България и най-вече Византия, която, както е известно от учебниците по история е символ на регреса и упадачността. Добре, че са били турците да променят това страшно статукво за да настъпи Новият светъл век за народите гърчещи се под тежкия Православен ботуш.
    ти май не поназнайваш много история нали? най-трагичното в случая е че си чат-пат прав

The Bird of Hermes

Цитирай Първоначално написано от Auriss
    ^богомилство.

Пп: не ми изпадай в подробности - знам точно какво е в детайли. Все пак има над какво да се замислиш. Не съм на мнение ,че Християнството е директно виновно за упадъка на България ,но на света - да.
    Богомилството е секта, която е твърде далеч от истинското
    Християнство.

gandalfepi4 аз от миналата година съм магистър по История.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си