.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 82 от общо 82
    Мега фен Аватара на gandalfepi4
    тогава твърде жалко за тебе

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от Oton48
    Цитирай Първоначално написано от RagioL
    Цитирай Първоначално написано от LLOYD18
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    тогава започваш да срещаш истории които само са намекнати в канона. започваш да отркиваш как иисус не е бил това което е според доктрината ти (само и единствено бог).
    Мен ти наистина си смешен ..... Давам ти отговор подплатен с цитати а ти не си пак доволен пак търсиш да се караш с мене... нямам такова намерение....
    Относно моята доктрина(православната) ако беше толко просветен колкото се пишеш щеше да знаеш че Иисус не е Бил само и единствено Бог ама ти май не си правиш труда да четеш постовете ми ....не веднъж съм казвал че Второто лице на св.Троица се въплащава(в човешка плът) в Личността на Иисус Христос....
    Източната Православна църква никога не е горяла книги....
    Източната Православна църква никога не е водила религиозни войни за налагане на вярата....
    Източната православна църква никога не е горяла хора на кладата...
    Всичко за което ми говориш се е вършило в Римокатолическата църква след 1054 година, след великата схизма...
    Това че има ХОРА които са опорочили името на Религията не значи пак ти казвам, че тя е едно петно срещу което трябва да плюеш...
    Кой ти написа на тебе книгите бе мен....кой ти даде азбуката....кой те запази от чалмите 500 години.....критиците ли?- НЕ.....запази ни Религията на която бяхме много верни преди години....ама ти май не го осъзнаваш това...знаеш си твойте си щуротии и тва си е.....едно благодаря не знаеш да кажеш на патриарсите които са съзидали Нашата родина...Държава съзиждана години наред със силната ръка на оправници дълбоко свързани с Църквата.....
    Извинявам се че ще се намеся в спора ви, но все пак LLOYD18 направи си труда да разгърнеш някой исторически атлас и се замисли защо територията ни сега е значително по малка от времената когато сме били езичници. Може би зареди същата желязна ръка за, която говориш.

Този пост е поредното доказателство, че трябва да се направи кардинална реформа в българското образование, която да започне от най-ниските нива. Явно някой хора не знаят кога е бил златният век и сигурно си мислят, че при Иван Асен Втори сме били езичници. Аз знам, че по принцип на нехристияните Църквата им е виновна за всичко и отдавна ме развеселяват, но да обвиняваш Християнството, че територията ни сега е по-малка . Представям си, какво щеше да се пише, ако по стечение на обстоятелствата някакви варвари идващи от север бяха унищожили България малко след приемането на Християнството. Просто, докато лекарите в Карлуково не почнат да вършат работата за, която им се плаща от нашите данъци вместо да мързелуват България няма да се оправи.

А на теб ясно ли ти е че за да бъдат покръстени българите са избити 52 болярски рода, ненужни жертви според мен.
    Бог във всички е едно - провайдърите са различни.

Както и за много от преподавателите в СУ застъпващи сходни мнения .

RagioL, ясно ми е, че по този въпрос и до днес се спори. За сведение - 12 мита в българската история. Въпреки, че в нея има много неверни неща, а и по принцип не е добре винаги да се вярва на Б.Д. Но постът ти беше относно границите на България, не виждам смисъл да се скача от тема на тема, защото накрая неизбежно ще стинем до Инквизицията и Кръстоносните походи

RagioL, ясно ми е, че по този въпрос и до днес се спори. За сведение - 12 мита в българската история. Въпреки, че в нея има много неверни неща, а и по принцип не е добре винаги да се вярва на Б.Д. Но постът ти беше относно границите на България, не виждам смисъл да се скача от тема на тема, защото накрая неизбежно ще стинем до Инквизицията и Кръстоносните походи
    Виж сега не ми пука според теб какво е истина и кое не. Имен, Памир, Хиндокуш да ти говорят нещо. А за доказателства за някогашното ни величие на някои не им изнася да бъдат открити.

И щом нищо не е доказано не означава че греша.

Цитирай Първоначално написано от RagioL

Виж сега не ми пука според теб какво е истина и кое не. Имен, Памир, Хиндокуш да ти говорят нещо. А за доказателства за някогашното ни величие на някои не им изнася да бъдат открити.
    Мдаа, освен глупостите как Християнството е виновно за всички злини, тези за световна конспирация срещу българите също са много забавни. Но невиждам, каква връзка има това, което казваш с горния ми пост.

Една максима гласи, че историята не е нищо друго освен поредица от лъжи, с които всеки се е съгласил. За съжаление това изявление е вярно най-вече за нашето минало. Много ценни данни са скрити от българския народ. Tова става причина дори и днес да се робува на неиздържани теории.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си