Първоначално написано от
gandalfepi4
тогава започваш да срещаш истории които само са намекнати в канона. започваш да отркиваш как иисус не е бил това което е според доктрината ти (само и единствено бог).
Мен ти наистина си смешен ..... Давам ти отговор подплатен с цитати а ти не си пак доволен пак търсиш да се караш с мене... нямам такова намерение....
Относно моята доктрина(православната) ако беше толко просветен колкото се пишеш щеше да знаеш че Иисус не е Бил само и единствено Бог ама ти май не си правиш труда да четеш постовете ми ....не веднъж съм казвал че Второто лице на св.Троица се въплащава(в човешка плът) в Личността на Иисус Христос....
Източната Православна църква никога не е горяла книги....
Източната Православна църква никога не е водила религиозни войни за налагане на вярата....
Източната православна църква никога не е горяла хора на кладата...
Всичко за което ми говориш се е вършило в Римокатолическата църква след 1054 година, след великата схизма...
Това че има ХОРА които са опорочили името на Религията не значи пак ти казвам, че тя е едно петно срещу което трябва да плюеш...
Кой ти написа на тебе книгите бе мен....кой ти даде азбуката....кой те запази от чалмите 500 години.....критиците ли?- НЕ.....запази ни Религията на която бяхме много верни преди години....ама ти май не го осъзнаваш това...знаеш си твойте си щуротии и тва си е.....едно благодаря не знаеш да кажеш на патриарсите които са съзидали Нашата родина...Държава съзиждана години наред със силната ръка на оправници дълбоко свързани с Църквата.....