- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Въпрос за листовки.
Днес бях на листовки за шофъорска книжка.Падна ми се 1 подвеждащ въпрос и не съм сигурен за отговора.Ще го кажа накратко:От коя категория спада МПС до 50 кубика и с конструктивна скорост НАД 45 км/ч.А,М или Б?Знам перфектно че мотопедите(М) са до 50 к. и ДО 45 км/ч.Тогава каква категория ще МПС над тази скорост?Отбелязах че е А.Вероятно съм сгрешил,и все пак реших да се допитам до вас.Никъде в правилника не видях към коя категория спадат тези характеристики.
Категория А е верния отговор![]()
=======================
Умните си решават проблемите.
Мъдрите не ги допускат.
=======================
Мотопоеда вече спада към подкатегория А, заради конструктивната му максимална скорост!
Какво стана, изкарал ли си?
=======================
Мъдрите не ги допускат.
=======================
Да.Минах ги.Сега на 28-ми ми е практиката.Понеделник,втор ник и сряда съм на кормуване по 2 часа всеки от 3-те дни,тъй като имам още 6 часа и реших така да си ги разпределя.Много съм притеснен.Имам и 1 въпрос.Не съм ходил на курсовете на БЧК и искам да попитам ще ми трябват ли сега или мога да отида след изпита по практика,докато чакам книжката?(Ако я взема,естествено).Благодар предварително за отговора,пожелайте ми късмет.![]()
Можеш да отидеш и след изпита но не можеш да си подадеш документите в кат без него.
=======================
Мъдрите не ги допускат.
=======================
Медицинското също се дава с документите,нали?А каква е цената на 6-те часа курсове на БЧК?Плащат ли се също някакви пари като си завлеча после всички документи за книжката в КАТ?(Освен когато искам да ми я направят по бързата процедура)?
Мале аз почвам курса в понеделник-дано всичко да мине добреняям никва представа от коли и тем подобни и никога не съм карал, но нали за това е курса за да се науча
колко пари ти е курса ?Първоначално написано от mlakniwe2
Ми 700лв с всичко знам, че има и по-евтини, но инструктора се познава с баща ми и така решихме
Да, в КАТ ще ти търсят медицинско. За цената на бчк-то немога да ти кажа със сигурност защото аз съм такава паралелка че ми е по евтино(8лв) иначе предполагам че е около 40лв.(може и да бъркам)Първоначално написано от venom0706
После като си подадеш документите в КАТ за обикновена поръчка е 36лв а за бърза е 56лв.(на мен за бърза поръчка ми взеха 56.30лв.)
=======================
Мъдрите не ги допускат.
=======================
Утре ги почвам и аз..
Има ли някои които е карал курсовете при тия - http://www.mobilkurs.com/ , И ако има нека изкаже мнение.
След 1 месец и аз го почвам курса.![]()
По-интересното е ,че вчера покарах учебната кола извънградско..![]()
БЧК ти е 45лв някъде.
1. БЧК - 44 лв. Плаща се по банков път в банка ДСК
2. Издаване на книжка - 54 лв. + 5 лв. банковия превод (Бърза поръчка до 10 дни)
3. Издаване на книжка - 32 лв. + 5 лв. банковия превод (Нормална поръчка до 30 дни)
Необходими документи за подаване в КАТ за книжка:
1. Лична карта.
2. Медицинско.
3. Копие на Свидетелство за завършено Основно или Средно образование.
4. Копие на документа за завършен курс по първа долекарска помощ (БЧК)
5. Картон на водача. (Издава се от школата в която е бил курса ви).
6. Документи за завършен теоретичен курс. (Издава се от школата в която е бил курса ви).
7. Документ за успешно издържан практически курс. (Издава се от школата в която е бил курса ви).
Е това беше моето преди 1 седмица. Сега до 2-3 дена очаквам да ми е готова книжката.
Бахти сложното дето изглежда! Наще настояват да взема книжка, а аз не искам и си няям представа от коли и разни такива, но няма на къде вече съм почнал, ще видим кво ще нпарая, теорията мога да я взема, но кормуването не знам как ще стане, при положение, че не знам дори как се пали колата, абсолютно нищо-камоли да карамПървоначално написано от Rivas
не мога да разбера какво толкова ксе кефите като вземите книжка и кола, на мен ми е много по добре да пътувам с автобус или нещо друго, но не и да карам кола, особено във Варна и харча пари за бензин
Моментът на истината настъпи.Утре съм на изпита пред ДАИ.Много съм се притеснил,защото четох много теми за ДАИ-джии които късат само за да вземат още пари.Ще ме посъветвате ли нещо?Умирам от нерви..![]()
Скъсаха ме..Заради 1 STOP между храстите който не видях..И то баш накрая,бях карал към 20 мин.Разбрах че"дайчето" бил 1 от злобарите в София и под 200 лв заплащане късал.На всичко отгоре ме заебаха в другия край на София и ме оставиха да си ходя.Толкова много исках да мина и практиката но нямах късмет..
Говорих си с едно семейство от София и те са невероятно учудени как във Варна ме взимат и ме оставят винаги до нас, защото в София не правели така, ами те зарязват на другия край на града.Първоначално написано от venom0706
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
мен ме взимат и връщат пред вкъщиПървоначално написано от marin4itu
Много яко си се прецакал, пич. Един приятел така го накараха техните и само си хвърлиха парите. Аз тогава го предупредих, но той не ме послуша, техните също не обърнаха внимание на това и съжалиха. Всяко нещо, което се прави насила, е обречено на неуспех, от мен да го знаеш.Първоначално написано от mlakniwe2
![]()
А какво представлява този картон на водача?Не си спомням интруктора да ми е дал нещо такова..
Първоначално написано от annonimous1
Как така нови? Какво ще представляват тези новите? Има ли някой някаква информация относно това?
За да не правя нова тема ще питам направо тук.
Някой, който е минал БЧК-то знае ли дали работят през почивните дни и работното им време, защото трябва да се записвам, а през седмицата нямам възможност?