Моля ви, помогнете ми. Самочувствието ми е на критично ниско ниво ! Когато се погледна в огледалото изобщо не се харесвам. Винаги се сравнявам с приятелки и си казвам „ Тя има това, тя има онова, тя е такава, аз не съм. Нещо не е наред с мен." и т.н. Когато тръгвам за някъде и наближавам до някаква кампания, приблизително на моята възраст, забивам погледа си в земята и се надявам да не ме забележат. А се случва ако ме забележат да ми извикат нещо. Чувствам се ужасно. Няколко пъти са ме предавали хора, на които съм имала доверие и съм ги мислела за приятели. Имам чувството, че животът ми е някакъв кошмар, от който никога няма да се събудя. В себе си виждам само лошите страни, а хубавите подтискам и не говоря много за тях. Имам чувството, че съм под нивото на всички и, че те могат да ме смачкат като някаква играчка. Не знам какво да правя, притеснявам се, че когато порастна ще си имам сериозни проблеми и ще се затворя окончателно в себе си. Майката на една приятелка е имала подобно детство - била е затворен човек, и сега има психични проблеми. Много ме е страх да не се случи и с мен, да не ме смачкат като личност. Не знам какво да направя, вече се отчайвам. Помогнете, моля ви !