- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Пречат ли татуировките на търсенето на работа?
Въпросът е ясен: пречат ли татуировките, когато човек си търси работа? Гледат ли го на криво работодателите и не му ли дават шанс? Как мислите? Ако 'да', защо го правят и какъв е мотивът им? (става въпрос за всякакви татуировки - и рисунки, и големи требъли, и надписи) Случвало ли ви се е подобно нещо?![]()
знаеш ли че миналата година гледах едно предаване в което казаха че за някои работи изобщо не може да имаш татуировки . не че ше те гледат накриво те изобщо няма да те вземат ама кво ти пука праи си кефа :Д
Видовете изкуство , което творим , са си просто занаятчийство . Най - великото изкуство е нашият живот - М.К.Ричардс !
Нещо скрите в нас ни правеше слаби , докато не открихме , че това нещо сме самите ние - Робърт Фрост !
Да, татуиоровките пречат за намирането на работа, но все пак зависи каква тя! Ако ще бачкаш в гората може да се татуираш целия, но ако ще работиш на общественно място като например: банка, община, съдебна палата и ей такива държавни професии няма изобщо да те назначат, защото при пускането за молбата за работа, като отидеш после на интервюто ти задават въпроса дали имаш татуировка и дали имаш някакви външни белези!
Edit: Но мисля, че ако татуировката не е на видно място примерно на гърба няма проблем, но не съм сигурен за това!
Да бе и аз исках да се пробвам да стан полицай ама ... имам татус и няма как да стане ... нищо то и без това не ми е голям мерак![]()
С Любов към Автомобилния Спорт !!!
toretto03 написа:
Че аз само заради Cucko0 съм се регистрирал в този форум
Гвардейците или по-точно тези които пазят президента нямат право на татуировки,белези,обици даже и на бенги по лицето...Преди е било задължително да са със сини очи и трябва да са високи от 178-182 макс трябва да са 60-70 килограма...Първоначално написано от Audiophile
)
еми да попринцип пречи
In the hard stuler city
Не е лесно да си намериш работа, която е обвързана с това да застанеш пред клиента и да му продадеш стока или услуга. Виж за всякакви видове работници те взимат без проблеми. Мене само веднъж са ме проваляли - бях в Япония и исках да работя на кораб (нещо което преди съм правил - зам. шеф на охраната). Там изискванията бяха да съм японец, обаче ме харесаха (биография и теоретична подготовка), затова ме подложиха на допълнителен практически тест. Дотогава бях в официална риза и не забелязваха татусите. Пратиха ме във фитнеса и като ги видяха се развикаха, особено младшият се ядоса много - как съм могъл да ги подведа, че съм бил изряден, не бивало японски служител да плаши пътниците. Бас държа, че си го измислят като оправдание, за да ме очернят пред шефа на комисията.
Не мисля, че татуировките пречат, те са по-скоро повод за да те прогонят с оправдание.
На мен ми е много мерак да си направя една отстрани от края на подмишницата до края на гръдния кош (не, че много ще се вижда, ама) и точно тва се чудя и аз.
Не разрешавай на никого да подронва самочувствието ти, справяш се прекрасно и сам =)
http://www.obektiv.info/?cat=2&article=2421
^
Whatever they said =)
Зависи от работата. Ти ако си работодател би ли взел на работа човек с видни татуировки?
Ако може татуировката да се скрие, не е проблем.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
На 14 съм. Имам татус на лявата ръка и изобщо не ми се мисли за нататък ...![]()
~Tiesto. <3
ако работата включва социални отношения ще се вземат мерки разбира се
браво, имаш още ~6 години да растеш активно, татуировката ще ти се размаже :}Първоначално написано от DuMbErRr
[b]
незнам обаче аз не съм си направил само защото искам да стана военен, ако е разрешено да се прави, ще си направя![]()
Е,ако си татуираш свастика на челото,като чичо Чарли - да ще пречи.Но ако,примерно,си татуираш айфеловата кула на члена,това няма да пречи поради факта че клиентите няма да ти гледат хyя...да се надяваме.
Sanity is for the weak
Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@
Интересно ... как ще се размаже като е с масивни бои и е правена с машинка,а не с игла?Първоначално написано от Perchem
![]()
~Tiesto. <3
хмм, много ми се искаше след време да си направя татуировка на място, което не се вижда, кво ше стане ако ги излъжа, че нямам? не разсъждавам по принцип, а конкретно в моя случай (аз искам ан ребрата) дали има начин да разбератПървоначално написано от Rahona
![]()
Все още си има консервативни хора, които не си падат по татусите и ги смятат за отблъскващи. Дори и шефът да не ти е такъв, той/тя няма да рискува да те сложи на място, където се работи с клиенти, за да не се отблъскват тези клиенти.
Аз лично смятам, че за някаква обикновена работа, а не в националната сигурност , спец-части и т.н. нямат право да те питат имаш ли татуси, какви, къде и т.н. Аз лично намирам това за дискриминация. Така че ако татусът ти е на място, която може да се прикрие или поне не е нон-стоп на видно място ( гръб, крака, врат, плешка... и т.н. доста са) няма да ти бъде проблем да си намериш работа що се отнася до това отношение.
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Ако искаш за си барман или сервитьор няма да те земат ако имаш татуировки по ръцете...
Изяж бобър, спаси дърво... xD
Наистина зависи от работата,която работиш...
Лоша работа.. става въпрос за ръцете (надписи с малки букви, които почват под лакътя и свършват под дланта) Не са някакви требли или други, които са огромни и фрапиращи, но знам ли.. та тези как ви се струват, за тях също ли ще има проблем?
Толкова да ми е противна тая предубеденост.Всеки си има право да бъде такъв, какъвто иска да бъде, и да има татуировки, пиърсинги, etc.
На някои места правят проблеми, ако татуировката е на видно място.
Много работодатели не биха назначили човек с татуировка. Ако търсиш по - високопоставена работа - абсурд...
Видимите татуировки са пагубни при избора на добра професия, както и лични снимки в интернет, които могат да смажат репутацията на дадена фирма.
mom4e sam
Между другото подобно отношение към външния вид на един способен човек има (айде да не казвам "само", защото не знам навсякъде другаде как е), но главно в България...
Значи може да си най-добрия, но няма да те назначат, щото имаш елфче на гъза? Ебахти смешковците...