.
Отговор в тема
Страница 3 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 130
    Аннунак...я обясни по-подробно за реалноста и илюзията...а как магнитното поле прави материята твърда...?
    Е че инфрачервената светлина я виждам...праз камера...защо е така...?
    Im back...

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от ANNUNAK
    ЗАЩО ВЪВ ВАШЕТО ДНК ОТ ~ 3
    000 000 000 НУКЛЕОТИДА И 1% ФУНКЦИОНИРАЩИ ГЕНИ ИМА НАД 220 ИЗВЪНЗЕМНИ ГЕНИ,КОИТО НЕ СЕ СРЕЩАТ НИКЪДЕ ПРЕДИ ТОВА ВЪВ ВАШАТА ЕВОЛЮЦИЯ ?
    ОТКЪДЕ ИДВАТ ТЕЗИ НАД 220 ГЕНА ,ИЗПРЕВАРИЛИ ЕВОЛЮЦИЯТА ВИ И КОИТО НЕ СЕ СРЕЩАТ ПРИ НИТО ЕДНО ДРУГО СЪЩЕСТВО НА ПЛАНЕТАТА ?
    Чел си нещо из интернет ама май не си дочел
    Въпросните 223 гена в интернет ги наричат 'извънземни' понеже са пренесени хоризонтално в еволюционното дърво, нещо което до скоро се смяташе за невъзможно. Всичките от тея 223 гени се срещат във бактерии, като 113 от тях са широко разпространени. Причината това да е новина е, че не се срещат никъде в човешката еволюция, а не в никое друго същество. Следващия път преди да говориш глупости, си сверявай информацията докрай

Нали това казва...че не са се срещали...как изведнъж...?
    Im back...

Появата на каквито и да е гени би могла да е от всичко. Можем да твърдим че на гените мястото им не е в телата ни, само ако масата хора съумяваха да пазят телата си "чисти" в биологично, химично, или в което и да е друго отношение.
    Не ми трябват статии за да се досетя че всичко идва от някъде. Въпросните гени може би се срещат в бактерии, но може и да не се срещат в бактерии. И двете версии са непотвърдени за мен, докато сам не видя всичко под микроскоп (а тъй като нямам познанията необходими за това, значи тези версии, най-вероятно, ще си останат завинаги непотвърдени).

- Ако ги има в бактериите, гогава изниква втория въпрос - от тях ли идват промените? Как точно са станали част от нас? Откога е така? Какво го е предизвикало? И тн.
    Колкото повече знаем, толкова повече въпроси ще изникват.

- Ако ги няма, тогава отговора е елементарен - "те, все пак, идват от някъде!". Ако не съвпадат с нищо което сме открили по земята и извън нея, тогава значи просто има още неща за откриване по зямята и извън нея. Просто, нали?
    Наивно е да си мислим че ги знаем всичките, когато непрекъснато се откриват нови и нови.

И всичко това...

ВСИЧКО казано по ТАЗИ ТЕМА дотук...

ВКЛЮЧИТЕЛНО и казаното от МЕН...

...е пълно отклоняване от темата.

Ако искате да пишете за биохимия, тогава си направете тема за биохимия.

ТА!
    Питам отново.
    Какво точно е "предела".
    Питам, защото самата дума, със или без контекст, ми прави силно впечатление и ми се набива в очите като нещо важно и интересно (макар и още да не знам дали е в добрия, или в лошия смисъл.)

Не знам защо питаш точно за "предел" ? Може да го е имало в някой от отговорите .. Аз ще ти кажа как го разбирам като отделна дума. Предполагам границата между факт и илюзия. Но има ли всъщност граница? Ако няма.. Да кажем, че лаптопът, от който пиша е факт - мога да го докосна, темата, в която пиша също, дори е виждана от много хора точно сега - значи има факт като истина, която съществува за много хора (пример тази тема). Радостта, която изпитвам например не мога да я пипна, но тя съществува, аз наистина я изпитвам. Тя не е като темата видяна или докосната като лаптопа, но е факт, изпитвам я, не е измислица. Тъгата подобно на радостта също е чувство - от него даже има материя - сълзите.
    Опитвам се да кажа, че и материята и чувствата са факти. Тогава къде е илюзията? В един пост прочетох, че може би всичко около нас е илюзия и ние не живеем в средата, където си мислим и която виждаме. Но толкова ли е сложен света? Не го ли вземаме твърде насериозно - светове скрити зад други светове... прекалено сериозно звучи
    Вече сама се обърках, дано не съм написала само безмислици

Цитирай Първоначално написано от Maliinnka
    Не знам защо питаш точно за "предел" ? Може да го е имало в някой от отговорите .. Аз ще ти кажа как го разбирам като отделна дума. Предполагам границата между факт и илюзия. Но има ли всъщност граница? Ако няма.. Да кажем, че лаптопът, от който пиша е факт - мога да го докосна, темата, в която пиша също, дори е виждана от много хора точно сега - значи има факт като истина, която съществува за много хора (пример тази тема). Радостта, която изпитвам например не мога да я пипна, но тя съществува, аз наистина я изпитвам. Тя не е като темата видяна или докосната като лаптопа, но е факт, изпитвам я, не е измислица. Тъгата подобно на радостта също е чувство - от него даже има материя - сълзите.
    Опитвам се да кажа, че и материята и чувствата са факти. Тогава къде е илюзията? В един пост прочетох, че може би всичко около нас е илюзия и ние не живеем в средата, където си мислим и която виждаме. Но толкова ли е сложен света? Не го ли вземаме твърде насериозно - светове скрити зад други светове... прекалено сериозно звучи
    Вече сама се обърках, дано не съм написала само безмислици
    Темата не може да я пипнеш...
    То и Слънцето не можеш да пипнеш...
    А защо чуствата да са реалност...? Просто определен честотен сигнал!
    Сълзите може да са от радост...може да са от удар, може да са от нищо, или по-скоро напън!
    Еми не може да е толкова просто...дори няма и време! Времето е измислено от нас понятие! А това значително показва колко са сложни нещата!
    Im back...

Хммм

Времето е измислено от нас.
    Ние не сме доказали че можем да мислим.
    Въпреки това времето го има като мисъл в главата ми вмомента.
    Ако тази мисъл наистина съществува...

Склонен съм да вярвам че мислите са химически вещества и процеси, които обаче са толкова малки че все още не сме ги разгадали.

...Би било тъжно.
    Това отнема всичката красота и романтика на човешкия ум.

Banned Мега фен
    Мозъка е най-неразгаданото и неразбрано в човека.
    Има някакви вълни и импулси.. но не съм учен. Не мисля ,че в този форум може някой да ти отговори пълноценно. Аннунака яко говори, но не му имай пълна вяра (все пак е нали не е човек). ;д

Цитирай Първоначално написано от loveca777
    Мозъка е най-неразгаданото и неразбрано в човека.
    Има някакви вълни и импулси.. но не съм учен. Не мисля ,че в този форум може някой да ти отговори пълноценно. Аннунака яко говори, но не му имай пълна вяра (все пак е нали не е човек). ;д
    Разума! Не мозъка!
    Im back...

Не мисля че има най-неразгадано нещо.
    Да кажем че има такова би значело че знаем и разбираме всичко останало... не е така.
    И мозъка и разума са ни точно толкова неизвестни, колкото и всяко друго нещо случващо се в нас.
    Лекарите, може би, биха възразили на твърдението ми че и те не знаят нищичко, но не ми се обяснява подробно.

И все пак това не е тема в която се опитвам да разгадая тайните на мозъците, разумите, или пикочните ви мехури (О.о).
    Тук е зададен един много по-прост въпрос.
    "Можеш ли да мислиш?"

Banned Мега фен
    Като решаваш математически задачи не мислиш ли?

Ако питаш дали Ти мислиш или всичко е химичен процес, тогава всички наши клетки се обновяват на атомно ниво през 7-8 години. Тоест тялото ни се променя изцяло. Но спомените ни остават, ние сме си същите. Това не трябва ли да значи, че има нещо повече от програмиран мозък, който ни управлява? Не значи ли, че не сме просто машина?
    А това какво общо има с мисленето, ами ти не забравяш какво си мислил, когато си бил малък, т.е. мисълта е Твоя - не на химичния процес. Аз поне така си го обяснпвам.

Всички клетки ли? Абсолютно всички?
    А нещата които са по-малки от клетки? И те ли се сменят?

loveca777
    Не, не мисля.
    А ти?

Това че твърдиш че мислиш не означава че е факт че мислиш.
    Факт е само нещо което е доказано.
    Докажи че мислиш.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от SomeRandomDude
    Всички клетки ли? Абсолютно всички?
    А нещата които са по-малки от клетки? И те ли се сменят?

loveca777
    Не, не мисля.
    А ти?

Това че твърдиш че мислиш не означава че е факт че мислиш.
    Факт е само нещо което е доказано.
    Докажи че мислиш.
    A ти май или не мислиш какво пишеш , или твърде много му мислиш.
    Въобще не знам как да ти отг. :д
    Мисля си и толкова. Какво мисля - си е моя работа ... :Д Мисля , че мисля... и мисълта ми мисли, мноого не мисля какво ще мисля ...

Доколкото знам всички, на атомно ниво, за по-малки частици не знам.
    Факт е, че всяка тъкан и орган регенерира(мозъкът включително), тогава защо и ние не се променяме?

От друга страна, гопсожата ни по биология ни е казвала, че всичко, даже часът и мястото, където ще умрем е закодирано в мозъка. Но след като всички се променя? Не се ли губи информацията?

Цитирай Първоначално написано от loveca777
    A ти май или не мислиш какво пишеш , или твърде много му мислиш.
    Въобще не знам как да ти отг. :д
    Мисля си и толкова. Какво мисля - си е моя работа ... :Д Мисля , че мисля... и мисълта ми мисли, мноого не мисля какво ще мисля ...
    Именно това е проблема.
    Аксиома е недоказан факт.

Не ме разбирай погрешно - аз също съм съгласен че мисля.
    Просто се опитвам да го докажа и затвърдя.
    Не искам да е аксиома.

Banned Мега фен
    Знаете ли по какво човека се различава от животните?
    Точно по мисленето.
    Човека мисли с думи, наименования, изречения и тнт. Ако не беше езика и думите - нямаше да можем да мислим така.
    Докато животни - те не говорят. Следователно мислят по съвсем различен начин от нас. За тях също няма ежедневие както при хората.( ставаш сутрин и знаеш,че ще пиеш кафе и все едно и също ще правиш...)
    При животните мисълта минава само в отделни запомнени картини и звуци каквито са запомнили. Така бавно , но трупат опит от преживените случки.
    Дори домашно обученото куче мисли така. ТО няма тълковен речник...
    Пробвайте да мислите на глас.
    Е тва е човешката мисъл.. - вече доказана

Мега фен Аватара на ZipFail
    Ловецо, за пореден път доказваш, че си кух в главата

Точно пък кучетата могат да помнят и разбират над 100 думи от човешкия речник. А за делфините отдавна е доказано, че си имат огромен речник и обменят идеи помежду си чрез звуци, това ако не е език, какво е ?

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Ловецо, за пореден път доказваш, че си кух в главата

Точно пък кучетата могат да помнят и разбират над 100 думи от човешкия речник. А за делфините отдавна е доказано, че си имат огромен речник и обменят идеи помежду си чрез звуци, това ако не е език, какво е ?
    Кух и тъп си ти.
    То запомня думи - така е! И аз имам кучета .
    Но не си разбрал добре. Кучето не разсъждава и не МИСЛИ с ТЪЛКОВНИЯ СИ РЕЧНИК ОТ ДУМИ КАТО ЧОВЕКА!!!
    Ако не вярваш- значи с и много зле да ти кажа аз.
    И това ще ти го каже всеки учител по философия...

Ловец.
    Дефиницията на думата мисъл е:
    Мисленето е най-сложният познавателен психичен процес, който се състои в отразяване на съществените свойства, на закономерностите в действителността. Мислите са форми, образувани в съзнанието, не възприети чрез сетивата. Мисленето дава възможност за създаване на модели на света и за неговото представяне, съобразно дадени цели, намерения и желания.
    Та...
    Речника няма нищо общо.
    Нищичко.

Що се отнася до животните:
    Учените се опитват да разберат колко умни са те.
    Експерименти все още се провеждат.
    Това означава само едно - все още не знаем точно колко умни са животните!

Недей да храниш кучетата толкова жестоко, защото току виж учените доказали че те имат повече IQ от теб (и мен).

Мега фен Аватара на ZipFail
    Извинявай, не знаех, че за да може да мисли, някое същество трябва да мисли и говори с човешки думи, щото то това е единствения начин.

Ако утре дойдат извънземните ще им кажем да се ебат в гъза, понеже не мислят с тълковния речник на човека и не са разумни същества.

Banned Мега фен
    Не намесвай извънземните...
    И двамата се прави до някъде.
    РЕЧНИКА ИМА ОГРОМНА РОЛЯ!! Това не съм го измисли аз, а са ми го казвали учители по етика и право и философия и психология...

Ние хората мислим с ДУМИ. Опитайте се да мислите без тях. - Не става.

Кучето,ако мислеше с думи - щеше да разсъждава като човек. ;ДДД
    Като оставим китовете и делфините - всички животни си общуват с определени звуци и действия... но не са такива речниците им като на човека. Езика е много важен в мисленето.
    ДОкато мисли - използваме речника от думи..

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ никога не съм мислил с думи а с абстракции и образи, това куче ли ме прави?

и в интерес на истината делфини, някои примати и птици си общуват като използват определени звукосъчетания за да назоват определено нещо, и те варират от група на група - пример в индия има едни маймуни които сигнализират за змия с един крясък, а за определен плод с друг.

това прави ли ги хора? или дефиницията ти куца просто?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Ловец

Думите са измислени от хората.
    Това означава че хора е имало преди да има думи.
    Наистина ли смяташ че хората преди думите не са можели да мислят?

Речника е оформление. Помага за яснота на изказа на мисълта, но не променя нищо в собствените ни глави.

Не можеш да мислиш без думи заради навика. Ако тренираш ума си ще можеш по всеки начин.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    ^ никога не съм мислил с думи а с абстракции и образи, това куче ли ме прави?

и в интерес на истината делфини, някои примати и птици си общуват като използват определени звукосъчетания за да назоват определено нещо, и те варират от група на група - пример в индия има едни маймуни които сигнализират за змия с един крясък, а за определен плод с друг.

това прави ли ги хора? или дефиницията ти куца просто?
    Пхахахаха:Д
    И кучето лай по един начин, когато те види и ти се радва , и по друг по непознати крадци...
    SomeRandomDude
    Първобитните хора ли.. Ами ти мислиш ли,че тези хора са интелигентни и учени, колкото модерния човек? Те за това дето са нямали тълковен речник и не са можели да общуват пълноценно... И са разчитали на някакви знаци, звуци и въпреки това пак са си имали определен език от думи...
    Много се чудя как може да мислите без думи? Искам и аз така!
    Като монасите ли :ДД Освен мисли - за ярост, за веселие, за щастие , за мъка и тъга, за радост и някой други - тях дам без думи

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си