.
Отговор в тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 130
    Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Цитирай Първоначално написано от loveca777
    Цитирай Първоначално написано от SomeRandomDude
    Те животните и алчност нямат, но това не ни прави много по-висши от тях.
    С какво по-бавното мислене ни прави по-умни?
    Нали човека е единственото разумно...
    По-умни... не знам. Зависи от каква гледна точка гледаш на това название...
    Защото може и най-глупавите да сме. Унищожаваме всичко...
    А така! Човека е най-умния...толкова умен и разумен, че сам се самоунищожава, завличайки и други видове! Това само по себе си е доста умно!
    Tука има противоречия обаче.
    Има разлика един човек и цялото човечество как е устроено. Нали разбираш какво имам в предвид

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от NFW`
    Защо продължаваш темата, след като явно вече си си достигнал до отговора?
    Аз знам че мога да мисля.
    Просто не съм го доказал.

Погледни навън.
    Ти знаеш че вмомента е ден, а не нощ, нали?
    А можеш ли да го докажеш?

(Моля те, помисли наистина сериозно преди да пишеш.
    Това е доста по-сложно отколкото изглежда.)
    Помислил съм, не се притеснявай. "Аз знам, ама не мога да го докажа" просто ми се струва...kind of silly. Или го знаеш => имаш доказателство, поне за самия себе си(макар и субективно), или не го.

Но окей, за спорта ще пробвам.

Теоретична ситуация:
    Купуваш къща. Трябва да я обзаведеш. Имаш достатъчно ресурси да направиш това както ти хареса. В края на краищата я обзавеждаш страхотно в твоите собствени очи, но тя въпреки всичко няма да се хареса на редица други хора. Предпочитанията ви са различни.

Какво определя различните предпочитания? Разликите в мисловните процеси.

Ако според някого въпросната къща е твърде малка, а според друг - твърде голяма, то не значи ли това, че те мислят различно?

В случай, че това не те убеди, каква е алтернативата? Т.е. какво правим, ако не мислим, по времето по което ни се струва, че мислим? Не е ли време да се прибегне до правилото "В случай, че няма доказателство за противното, най-логичното обяснение се приема за вярно."?

Освен това подозирам, че тази тема е безкрайна(както и редица други), тъй като за нея могат да се извадят всякакви аргументи, кой от кой по-мъдро и философски звучащи, но на практика просто ще се въртим в кръг.

...но на практика просто ще се въртим в кръг.
    Който накрая ще се окаже квадрат.

Ако според някого въпросната къща е твърде малка, а според друг - твърде голяма, то не значи ли това, че те мислят различно?
    Това се нарича гледна точка...
    Im back...

Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София
    НЕ !
    Това се нарича тъпня !
    Кво се занимавате с тъпотии-яжте,пиите,серете и слушайте чалга.
    Това е живота бе батееее !
    Веселба,тън,тън
    До зори,тън,тън,
    Раз,два,три.
    Софииски тарикати в столичния клуб.
    Варненски мутри в R&В СLUВ
    Хасковски дилъри всички са тук.
    ТОВА Е ЖИВОТА БЕ БАТЕЕЕ.
    ВЕСЕЛБА,ТЪН,ТЪН,
    ДО ЗОРИ,ТЪН,ТЪН,
    РАЗ,ДВА,ТРИ.
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

Цитирай Първоначално написано от JungleJaguar
    НЕ !
    Това се нарича тъпня !
    Кво се занимавате с тъпотии-яжте,пиите,серете и слушайте чалга.
    Това е живота бе батееее !
    Веселба,тън,тън
    До зори,тън,тън,
    Раз,два,три.
    Софииски тарикати в столичния клуб.
    Варненски мутри в R&В СLUВ
    Хасковски дилъри всички са тук.
    ТОВА Е ЖИВОТА БЕ БАТЕЕЕ.
    ВЕСЕЛБА,ТЪН,ТЪН,
    ДО ЗОРИ,ТЪН,ТЪН,
    РАЗ,ДВА,ТРИ.
    Как да разбирам този пост?
    Im back...

Повече от фен
    Всеки човек вярва в нещо! Няма значение в какво вярва,дали в Бог,извънземните или летящи розови еднорози. Всеки си има своя вяра и именно вярата крепи човечеството. Дори и атеистите вярват. Атеистите вярват че няма Бог,дори и това да отричаш Бог също е вяра. А вярата е дадена от Бог. Аз например съм християнин и се опитва да следвам моралните ценности на християнската вяра. Същото е и при другите религии. Вярата е онази частица която ни обединява с различните по вероизповедание.
    “Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от commando1
    Всеки човек вярва в нещо! Няма значение в какво вярва,дали в Бог,извънземните или летящи розови еднорози.
    аз не вярвам в нито едно от тези неща (без да броим извънземните, но не в ню ейдж смисъла тъй че сигурно е "не")

Всеки си има своя вяра и именно вярата крепи човечеството.
    ми тогава бегай в гората, вервай си в квото сакаш и прави човечество бе пич

Дори и атеистите вярват.
    мда, вярвам че си прос'

Атеистите вярват че няма Бог,
    *ЕЕЕЕЕЕГГХ!* това е АНТИтеизъм. нале колко не знаеш

дори и това да отричаш Бог също е вяра.А вярата е дадена от Бог.

Аз например съм християнин и се опитва да следвам моралните ценности на християнската вяра.
    тоест убиваш с камъни хората родени хомо, хората които се подстригват, хората които са ги изнасилили, хората които са пецкали съседа, хората които имат домашна градина, хората които ядът бъргери, жените с панталони, хората които не са християни, хората които вярват в иисус (oh, teh irony), хората които си бършат задника в събота, хората които си бият чикии, хората които са свещеници но имат очила и тн?

сигурно

Същото е и при другите религии. Вярата е онази частица която ни обединява с различните по вероизповедание.

мда - "ЪХЪЪРГХ! Ас ниамам НИКАКВА логична причина да виарфам в това но FUK DIS ШIT, иска ми се майната й на науката, логиката и добротата! защо ти е да имаш това когато можеш да казваш на педерасти че ще отидат в ада? dat shit's FUN!"
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

// Моля ви, спрете се!
    Вадите чуждите думи от контекста и ги разкатавате една по една.
    "Разделяй и Владей"
    Това е дискусия, а не война!
    Целта тук е да се разменят нения, а не да сразите "врага".
    Осъзнайте се най-после!
    Ако беше мой форум щяхте да сте отдавна блокирани...

Не разбирам защо говорите все едно "вяра" и "религия" са синоними.
    Двете са коренно различни.

Едно от нещата в които вярвам е силата на природата и това че сме мижатурки в сравнение с нея. Колкото и голям мегаполис да построим от метал и камък, на нея ще й трябва само едно стръкче трева за да си проправи път през тях и да достигне слънцето.

Е... вярвам в това.
    Какво общо има то с бог?

Думата "атеист" означава просто "човек който не вярва в свръхестественото". Това НЕ значи че не вярва в НИЩО.

Всеки вярва в нещо... просто повечето хора преспочитат да вярват в по-сигурни неща.

Всеки вярва в нещо... просто повечето хора преспочитат да вярват в по-сигурни неща.
    ми да. аз вярвам в мама, мусаката и регето примерно :Д
    REGGAE BOOM <3

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Май всеки разбира нещо различно под атеист..

Да... всеки си разбира своето. Аз затова попитах тълковния речник преди да напиша поста си.

атеизъм
    м., само ед. Отрицание на съществуването на бог; безбожие.
    ? прил. атеистичен, атеистична, атеистично, мн. атеистични. Атеистична литература.
    Извод: Атеиста не вярва в бог и божественото. С това се изчерпва значението на думата. Тя по никой начин не значи че човек не вярва в нищо.

Религията е най-богатата институция съществувала някога,а свещениците в нея,може би,най-големите атеисти родени някога...ся ше почнете да ми разправята,че религията не е виновна че лоши чичковци я използват за такава цел и бла бла бла...ама тя РЕЛИГИЯТА е направена с такава цел,бе хора...колко кланета и войни са на религиозна основа?До утре ше си изброяваме...Вярата вече е нещо лично и по никакъв начин не можеш да ми кажеш,comando че баш християнската вяра е най-правилна на фона на 1000-ди други вярвания,сеш се?Хубаво е човек да вярва до там,че да намира сили,надежда и упора но не да става роб на собствените си вярвания и страхове.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    сори рандъм ама ти е грешна дефиницията - отрицанието на разни божествени работи е само и единствено АНТИтеизъм

но не те виня де, самата тема е СУПЕР объркана, заплетена и мъглява (примерно названието атеист е изпозлвано за пръв път за обозначаване ТОЧНО на християни и е означавало напълно различно нещо)

с две думи:

аз съм атеист - до този момент не съм попадал на убедителни доказателства за съществуване на някакви божества, но не отричам възможното им съществуване
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Цитирай Първоначално написано от commando1
    Всеки човек вярва в нещо! Няма значение в какво вярва,дали в Бог,извънземните или летящи розови еднорози. Всеки си има своя вяра и именно вярата крепи човечеството. Дори и атеистите вярват. Атеистите вярват че няма Бог,дори и това да отричаш Бог също е вяра. А вярата е дадена от Бог. Аз например съм християнин и се опитва да следвам моралните ценности на християнската вяра. Същото е и при другите религии. Вярата е онази частица която ни обединява с различните по вероизповедание.
    С тази разлика, че атеистите не вярват, а знаят!
    Im back...

Мега фен Аватара на ZipFail
    И атеиститите вярват, ама те вярват в това, което казват учените. Реално атеистите, които са изпробвали на практика и са 'виждали и пипвали', това, което знаят са към 1%.
    Те дори и учените в голям процент от случаите се оказва, че не са прави, ама са сметка но това, атиститите са 100% сигурни, че това което казва учебника е истина.
    Така че това си е баш вяра

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    И атеиститите вярват, ама те вярват в това, което казват учените. Реално атеистите, които са изпробвали на практика и са 'виждали и пипвали', това, което знаят са към 1%.
    Те дори и учените в голям процент от случаите се оказва, че не са прави, ама са сметка но това, атиститите са 100% сигурни, че това което казва учебника е истина.
    Вяра базирана на знания!
    Im back...

Aха.
    Вяра, базирана на знания

Aха.
    Вяра, базирана на знания
    Еми това казах, по миналия пост...че атеистите се опират на знания...а не вяра...за теб не е добре...казах другия вариант...пак не е добре...маи само се заяждаш...
    Im back...

ZipFail, ти не си ли атеист?

Banned Мега фен
    Точно пък българските учебници много говорят нещо вярно като че ли .

Цитирай Първоначално написано от loveca777
    Точно пък българските учебници много говорят нещо вярно като че ли .
    Че нищо им няма...на повечето...
    Im back...

Цитирай Първоначално написано от ScarlettS
    ZipFail, ти не си ли атеист?
    Не съм. Не знам защо всички ме мислят за такъв, сигурно защото не съм тъп като подметка..като повечето вярващи в раздела

И не, не съм християнин.

Има нещо такова.. явно съм останала с грешно впечатление, а в какво вярваш?

Няма как да го обясня накратко.
    Така че да кажем че съм будист, с примеси от разни други източни учения и някои чисто мои си неща

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си