- Форум
- По малко от всичко
- Лично творчество
- Период на полуразпад - повест
EDIT: Извинявам се за double-post-ването! Станало е слу4айно
Пиша повест. Разказва се за група тийнейджъри, живеещи в малко градче, направено за работниците в близките АЕЦ (да, подобно на Припят) и ядрена лаборатория (да, знам, 4е зву4и банално). В на4алото на у4ебната година (малкото деца в града у4ат в у4илището на хълма в края на града) решават да преспят във физкултурния салон на у4илището. Родителите на Дима са в командировка за две седмици, а голямата му сестра не би посмяла да го изпорти - защо и той да не се включи!
Вси4ко е 4удесно - пиене, кльопа4ка, забавление... Но те не знаят, 4е, докато спят в електроцентралата става авария - малко ядрени отпадъци биват изхвърлени в реката, намираща се в близост до града. От жегата водата се изпарява. Облакът се свлича по билото на планината, в подножието на която са построени градът и централата. Вси4ко се слу4ва с невероятна скорост и на сутринта тийнеджърите ще разберат какво всъщност е борбата за оцеляване....
В скоро време ще постна 1ва глава!
Славься, Отечество наше свободное,
Дружбы народов надёжный оплот!
Партия Ленина—сила народная
Нас к торжеству коммунизма ведёт!
Ех, ты, Волга, мать река!
Широка и глубока!
звучи интересно![]()
![]()
It`s my life... IT`S NOW OR NEVER
~*~момиче~*~
1
Дима се размърда. Отвори очи и погледна към часовника. Беше пет и половина. Пресегна към нощното си шкафче. Потършува малко, търсейки малката си хладилна чантичка. Откри я, но беше празна. “Дявол те взел!”тихо изръмжа момчето, надигна се, нахлузи халата си и тръгна към стаята на сестра си. По пътя взе кламер и лист хартия от бюрото си.
Стаята на Мира, сестрата на Дима, беше втората надолу по коридора. Обикновено вечер Мира се заключваше. Дима се надяваше по невнимание да е оставила ключа в ключалката. С притворени очи той плъзна листа под прага на вратата, на която имаше надписи от сорта на „Не влизай!” и „Опасно!”. След това израви кламера, изви единия му край и го пъхна в ключалката. Почовърка няколко секунди и чу как от другата страна на вратата тупна нешо метално. Да, Мира беше забравила ключа в ключалката. За толкова години не беше се научила, че това е все едно да не си заключи стаята.
Дмитрий придърпа листа към себе си и взе ключа, паднал точно в средата на парчето бяла хартия. Вкара го в ключалката и го завъртя два пъти. Открехна вратата, надничайки вътре в стаята на седемнайсетгодишната си сестра.
Стаята й не беше голяма, с легло в единия край, бюро в другия, гардероб в средата и стени, облицовани с плакати на музикални идоли. На бюрото имаше малък лилав лаптоп, а над него две рафтчета, бедни на книги - на горното бяха подредени няколко томчета американска литература, а на долното имаше главно списания. Мира и без това не беше четяща порода, пък и голяма част от книгите в апартамента бяха в библиотеката в стаята на Дмитрий.
Щом се увери, че момичето спи дълбоко, Дима влезе в стаята и се запъти към леглото му. Огледа „местноста”, търсейки кутийка от енергийна напитка. Той пиеше по една всеки понеделник, но тази сутрин някой беше свил му я беше свил. И, тъй като родителите им бяха в командировка, личността на този „някой” беше очевидна.
Дима с наведе и погледна под кревата. Там гордо стоеше метална кутийка с яркочервен надпис „Ред Бул”. Момчето я взе и разбра, че е наполовина празна. „Или наполовина пълна?”- помисли си то и неволно се усмихна. Докато се изправяше, Дима набързо премисли случилото се – „Вчера вечерта сложих туй чудо в шкафчето (за което ще купя КАТИНАР в най-скоро време) около 9, а заспах около 10..Офф, ама и аз съм един – треа си заключвам и аз стаята вечер. ‘Се едно – минало-заминало.” – Дмитрий погледна към дълбоко спящата си сестра – “Ама я гле’й ти!-след такава доза е УСПЯЛА да ЗАСПИ, че и дрихне като руски богатир!?”- момчето се ухили.
Дима се надигна, изпивайки на екс остатъка от жълтата течност, след което погледна часовника, който стоеше на малкото й нощно шкафче – беше 6 без двайсет. Приближи се до леглото, каза си наум „Е, мила, ‘секи понеделник е гаден, а по-зле от твоя - надали !”, наведе се и се оригна с всичка сила право в лицето на спящата тийнейджърка. Тя подскочи и изпищя, а, щом се опомни, видя тринайсетгодишния си брат, едва стоящ на краката си от смях.
- Ах ти паразит нещастен!- изсъска тя, просвайки се обратно на леглото си.
- Дължиш ми 3 кинта, мила!- каза Дима, който едва успя да си успокои дишането, след което отново се сгърчи в пристъп на неконтрулируем смях. Мира захвърли възглавницата си към него, но, тъй като беше в полу-сън, не улучи. Димитрий набързо се изнесе от стаята, подхилквайки се под носа си.
* * *
След кратка визитация на банята, Дима набързо си оправи леглото (по точно набута чаршафите и възглавницата си в раклата, поставена в единия край на леглото му). Пренесе се в кухнята. Сложи да си стопли мляко и включи телевизора. Попрещрака програмите и се спря на новинарския канал, където даваха прогноза за времето. “Есента позакъсня малко, но най-накрая ще настъпи. До 14 септември температурите ще спадат, а на 1 учебен ден в някои части на страната дори ще превали..”. “Еее, време беше, дявол го взел!” помисли си Дима. Най-накрая – хлад! Жегата в края на лятото беше дошла до гуша на всички от малкия град, в който живееше момчето.
Дмитрий смеси малко корнфлейкс с парче сирене, поля сместа с мляко, остави чайника да заври и седна на масата. Прегледа отново програмите по телевизията, търсейки някакъв музикален канал. Намери един. Набързо омете съдържанието на купата и си направи допълнително.
Когато водата в чайника кипна, Дима тъкмо свършваше втората купа с корнфлейкс. Той специално слагаше чайника на бавен огън, за да не заеира веднага. Момчето бутна купата в съдомиялната машина, сипа в една чаша малко нескафе и го поля с водата. После се прибра в своята стая.
Помещението, принадлежащо на Дима, беше сравнително малко – гардероб, легло, бюро и библиотека. Бюрото седеше точно срещу леглото. На него стояха малък телевизор и лаптоп. Дима се изтегна на кревата си, ползвайки едно огромно плюшено мече вместо възглавница, и отново, за 3 път през последния час, запревключва каналите, пиейки кафето си.
Единствено на канала на Дисни даваха нещо интересно – поредния тийн-сериал. „Тийн-поп-сензацията” и нейните... авантюри, ако могат така да се нарекат.
Дима се замисли. Ами аз? Същият съм си. Идва едно момиче, отива си... безкраен цикъл. Той си припомни последните му две увлечения. В първата се беше влюбил до уши още по-миналата година - в 6 клас. Така и не й призна чуствата си. Цялата лятна ваканция очакваше началото на учебната година, само и само да се срещне отново с Нея. Но малко по малко му омръзна. Mиналото лято имаше сериозна връзка няколко седмици. Момичето все беше недоволно от нещо. На Дима му дойде до гуша от капризите й и просто и би шута.
А тази година? Нещо прещрака в главата на Дмитрий. Бодна го в гърдите. Тази година се беше случило нещо гадно. Той стана, облече се набързо, взе малко пари от хартиения плик, в който родителите му бяха оставили средства преди да отидат в командировка, и излезе
Широка и глубока!
2ра глава е в разработка, до седмица - 2 ще е готова
Коментирайре, за да се у4а от грешките си![]()
Широка и глубока!
Първата част тръгна интересно, втората явно принадлежи към 2ра глава и без нея виси...
И бтв. не знаех, че течността е жълта.
Набавяне на адреналин
е, и аз го разбрах 2-3 месеца, след като за1 път пих енергийно, но да, те4ността е жълтаПървоначално написано от LightningMcQueen
![]()
Широка и глубока!
Добре де, щом така настояваш, не знаех, че е енергийнаПървоначално написано от Dyany10000
![]()
![]()
![]()
Набавяне на адреналин
малко ми бяга възрастта на момчето с поведението му... на 13 години е, пие всяка сутрин ред бул, после кафе... в 5-ти клас му е било първото увлечение (т.е. това трябва да е било миналата година), а пък по-миналото лято (демек в 4-ти клас) се влюбва за втори път.
нещо не си доизмислил нещата
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
коригирах за класовете - бях го объркал по невнимание.Първоначално написано от LadyDi
а за ред була - пие по 1 всеки понеделник, не всеки ден. А "днес" тъй като не е изпил цял един, си е "спомогнал" с е'но кафе (да тъпо обяснение, но по принцип сега ставам друго не моа да измисля) (as a matter of fact, аз през ден пия и от 2те
![]()
)
Широка и глубока!
помисли за сценарий на същата тема, а не за повест...или за комикс : )
(Спилбърг как би се зарадвал)
На мен пък ми харесва.
Идеята ти звучи интересна, начинът, по който си написал първите глави, е доста хубав... Може би бих променила някои неща, но и така е добре.
Чакам с нетърпение да видя как ще се развият нещата, продължавай.
ПП. На колко си?
13, скоро 14
Широка и глубока!