- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- За първия месец на противозачатъчните
Здравейте, предпазват ли минимално противозачатъчните при първия месец на употреба ? Знам,че действието им принципно започва след втория месец, но тъй като на 12тия ден от цикъла ми (а при започването на противозачатъчните той всъщност ще се измести малко..) правихме секс с приятеля ми и той се съмнява,че е изхвърлил малко сперма в мен, има ли риск ? Притеснявам се,защото за пръв път се случва да се съмнява дали е проникнала сперма във влагалището ми,но се надявам,че поне малко противозачатъчните на някакво хормонално ниво биха могли да ме предпазят. Предното ми кръвотечение започна на 17ти,когато започнах и противозачатъчните, имам още 7 хапченца, следователно едва ли на 27ми,когато се случи това,съм била в овулация...
Кажете си мнението,моля. Освен това вземам лекарство за смъкването на нивото на пролактина,но тъй като това спомага за по-лесно забременяване вчера не го приех и едва ли не си спирам временно лечението с него,за да не забременея. Моля ви успокойте ме или ми кажете мнението си.
Да, от първия ден на кръвотечението вземам противозачатъчни. За какво ме питаш ? Искам да знам кога най-рано кръвен тест за бременност може да отчете реален резултат.
Не си бременна,няма страшно.Предпазена си щом си ги започнала от 1я ден на менструацията,не се филмирайПървоначално написано от make_you_mine
Значи все пак противозачатъчните предпазват и през първия месец ? Или не, защото пише, че НЕ го правят. Има ли повод за притеснение и наистина някой може ли да ми каже кога може да се направи кръвен тест.
Започнах по следната схема : на 16ти през нощта в 4 часа ми дойде и на 17ти в 13-14 часа ги взех, т.е.,да,в първия ден на менструацията съм ги почнала. Предпазена ли съм ?
Прочети си листовката.Кръвен тест мисля,че бяха 2 седмици.Ти продължавай да ги пиеш всеки ден без пропуск![]()
Защо след като прочете листовката, че не предпазват още от първият месец, а от втория, реши да правиш секс без презерватив?
Наистина много ми е интересно. Относно това, което питаш, ами щом пише, че не предпазват значи.. не предпазват. Не знаеш и кога ти е овулацията.
Изчакай 2 седмици и си направи тест. 1-2 теста може би ще ти покажат истината.
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Какви ОК пиеш?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
абсолютно съм съгласна.Първоначално написано от sladkish_14
щом пише, че не предпазват през първия месец, значи НЕ ПРЕДПАЗВАТ!
Вагинален Херпес !!!![]()
И аз това питам. Но пък ако в листовката пише месец, значи е месец.Първоначално написано от kalpazanka
А не съм сигурна дали е редно да пиеш противозачатъчни и хапчета, за по-лесно забременяване. Едните подтискат овулацията, а другите предпочагам, че влиаят по обратния начин - поддържат я. Не знам за това, ама гинеколога ти знае ли, че ги пиеш едновременно?
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.