Цитирай Първоначално написано от rome0
Нека започна първи..
Аз още не съм избрал нищо, но определено искам нещо, където мога да изразя творческото си мислене и идеи. Затруднен съм най-вече, защото нямам ясна представа какво се прави в дадената професия.. особено тези чуждите специалности с екзотичните имена (пък и не само) никаква идея какво реално се прави... Иначе има специалности, като архитектурата, които ме привличат, но усещам, че нямам талант за тях, примерно не мога да рисувам добре пък и с математика съм....
Впрочем знаете ли полезни сайтове, които да помогнат да се ориентираме и да разшири картинката малко с отделните специалности ..
Дефинирай "чуждите специалности с екзотичните имена"

Рисуването не се учи трудно, там си има техники и особено за архитектурата не ти трябва да рисуваш като Леонардо да Винчи чак. Общо с математиката има инжинерството- архитектурата не се занимава с почти никакви изчисления- те просто плякат идеи и инжинерите се "оправят" (буквално). Обаче и там, като за всяка креативна професия, трябва да бълваш идеи и да имаш огромно желание да се занимаваш.

Иначе във всеки каталог ти разясняват, обикновено, дадената специалност (поне чуждите унита са така). Какви лекции имат, как им се провеждат изпитите, колко години и бла,бла. В сайтовете също има. Но е хубаво да си изясниш първо тук ли искаш да си останеш, или да заминаваш и оттам вече да гледаш специалности. Защото и системите са им различни.

(аз ще се включа малко по-късно с лични излияния, засега съм пас )
Иначе имам чувството, че сега ще наизлязат един куп журналистки, които мечтаят да напишат статията на живота си- "10 начина да го завържете за леглото"... Което е толкова смешно, колкото и тъжно.