- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Лятна диария- НЕ СПИРА, ПОМОЩ!
Пуснах темата и в 'Здравни проблеми и болести', но ми се струва, че тук има посещаемост доста и реших и тук да потърся 'помощ' .... :/
Здравейте..
Днес става точно една седмица откакто съм с диария, която е доста неприятна и е жълто зеленикава на цвят плюс това.. В петък отидох при личната си лекарка, която ми изписа 'Бисептол', активен въглен и 'Ентерол', а преди това мама ми беше купила 'Лопедиум' уж с незабавен ефект .. Трънци, НИЩО! Вчера си варих ориз, пих водата от ориза и за около 12 часа ми помогна и после пак вечерта имах разстройство, ядох и моркови и ориз и чай от билки, всякакви лайна вече, не знам.
Та днес отивам да ми правят анализи да ми взимат фекална проба. Не знма каква е тази инфекция, но е някакъв ужас.
Някой от вас или вашите познати оплаква ли се от същото? Всичко ми е добре, здрава се чувствам освен тази диария и подутите черва от време на време Досадно е наистина .. Ако имате някоя домашна рецепта, моля споделете......
Благодаря.
Running is my drug and I am overdosed ..
имаше някаква синя билка, ще питам баба ми как се казва и ще ти напиша лично..
а иначе какво ядеш през деня?
препечени филии, варени картофи
виж имодиум плюс, на мен лично винаги ми помага и то много бързо, до 15мин.-половин час съм се оправила напълно..
препечени филии яко
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче
Блатния аир го препоръчват за такива стомашни разстройства.
Имодиум!!!!
Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.
Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!
Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!
Компот от дренки - и сока,и плодовете.Като малка само това ме оправяше,но си е гадничко
А иначе - спокойно,явно е някакъв вирус.Майка и аз бяхме същите преди около 2-3 седмици.При мен даже имаше и гадене,и главоболие,и отпадналост.Наблягай на картофи,препечени филийки и солети,пий си хаповете и така![]()
Аз съм така всяко лято, не се притеснявай, не съм умряла. Това лято, вече един месец, непрестанно съм с диария. Ще ме прощавате за езика, ама каквото хапна, както го хапна, така излиза. Но не се чувствам зле и затова не се тъпча с боклуци за стягане.
Компот от дренки!Помага много.
И малко по-драстично - чувала съм,че и оцетът много помагал,но не знам точно как се приема,пък и ми се вижда доста гадно и нездравословно.
1-2 капки йод с вода - винаги ми помагаима неприятен вкус,но е кратко и има ефект. Също така яж варени картофи,банани,царевица,те стягат.
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Благодаря за съветите
Аз вече си дадох проба за изследване, след 3 дена щели да излязат резултатите ..
Тва с дренките трябва да го пробвам ..
В интерес на истината и аз се чувствам добре, само тая тъпата диария иначе нито съм отпаднала нито нищо тренировки всичко си карам проблеми няма ... и все пак е неприятно и неудобно..
Running is my drug and I am overdosed ..
Компотът от дренки наистина помага, но и мисля, че сладкото от рози беше много ефективно. Не съм сигурна само дали " отпича" или " запича "![]()
To infinity and beyond.
Както каза Тони - препечени филии и като цяло сухи храни-бисквити, сухари, къмв тях може и сирене.. за медикаменти не знам.
^ а от плодовете-може банани и мисля че и домати в огромни количества![]()
It is necessary
to wrestle with me
you throw away, you throw away
but you can't help it
you've gone momentum
Лимоновия сок "свива" корема и помага срещу диария и повръщане.
П.П. Във Варна има мноооого гаден вирус, поне няколко познати са го хванали...![]()
"По - добре 10 години да живея като цар, отколкото цял живот като мишка" - Жоро Илиев
Компот от дренки
ПРахчета Смекта от аптеката смесваш го с 2-3 лъжици кисело мляко и го ядеш 2-3 пъти на ден по 1 прахче
Оцет
Препечени филийки със сирене
Смектата може и с малко вода да се разтвори и да се изпие на 2-3 глътки, успех![]()
За банани не знам ама НЕ доматиПървоначално написано от Yankee
![]()
Нямаше логика,беше любов.
Компот от дренки, препечени филийки, оцет и сурово бобче (внимавай да не се задавиш, ако решиш да го пробваш).
Здравейте аз съм момче на 15 и ще ви разкажа какво ми се случи.Значи излязохме с приятел беше горещо и се чудехме за да се охладим дали да си вземем сладолед или кола затова взехме и от двете което беше грешка.понеже беше горещо и сладоледите се топяха бързо за това ги смесихе и разтарсихме бутилката и когато ги изпихме........след около 10 минути се усети ефекта.Нещо се наду в мен сякаш вулкан щеше да изригне бягах до нас като правих неуспешни опити да потуша "вулкана" след като стигнах до нас и си излях душата излизаше лаино след лаино пръдя след пръдя дрисок след дрисок и това мъчение продалжи 40 минути без почивка и след като приклиучи лежах половин час се едно бях ебал и от тогава разбрах че ако ще ядеш сладолед и кола ще са по отделно........