- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Мечтая да стана актриса
Здравейте!Темата ми може да ви се стори глупава,но ако обичате без подигравки!Та аз съм от Плевен и мечтая да стана актриса много и просто това ми харесва,но семейството ми не ме и казват,че искат да стана професор,защото на мама някаква съученичка работела това и взимала солидна заплата!Помолих ги да се запиша на курс,но те естествено отказаха!Искам,по-точно мечтая да съм актриса,защото това ми харесва и заради феновете,който имат звездите-много ще е приятно да идват малки деца и да ти казват колко те обичат
!Не желая да ставам атриса,защото ще имам слава и пари,обаче все пак на всеки ще му е по-приятно това,отколкото да се трепе като луд за 200 лева месечно!Та мисля си да науча добре английски и немски и после да ида в някое училище в чужбина,например в Академия за филмово изкуство,Ню Йорк,САЩ.Искам да ви попитам да следвам ли мечтата си и да изпълня плана си или е по-добре да се откажа?В смисъл ще се получи ли нещо?И ако ще стане тази академия добър избор ли е?Написах си аз типичния за мен роман и пак ще ви помоля без подигравки!Благодаря,предв арително!
Според мен не си губи времето...няма да е така както си го представяш!![]()
Смисъл много трудно ще стане...и като ти казвам трудно - то не е свързано само с работа...къде ще живееш?! Знаеш ли колко е скъп живота там!?...според мен запиши нещо, което пак ти харесва, но по-постижимо
![]()
Не я слушай тая..ще пиша на латиница и ще кирилицирам.Това е напълно достижимо.Да достижимо е!Но не така,както си в момента.Родителите ти трябва напълно да те подкрепят и ще ти кажа защо!Ти ТРЯБВА,ДА ТРЯБВА да ходиш на курсове,защото приема е ТРУДЕН!Трябва да ходиш на курсове и да учиш МНОГО здраво по английски,за да си вземеш САТ изпита ,който е задължителен!Също така трябва МНОГО да учиш за да имаш отлични оценки по всичко ,за да имаш хубава диплома.За всичко това трябват уроци и т.н и..ще трябва родителите ти да те подкрепят доста!
Доста хора ще ти кажат,че нищо не е невъзможно.Доста хора ще ти кажат ,че това е невъзможно.Доста хора ще ти пишат глупости,но всъщност ти трябва късмет ,амбиция и труд!Тея глупости дето 6ти кажат ся,че с вяра сичко се постига и други глупости,които не са вярни.Трябва ти упоритост и мнооого учене..Така че по -добре отиди в другата стая още сега,обясни им тея неща и това е!
Така още нещо..Първо на първо,тея малките дечица дето ходят при Юстин Биибур и компания са му фенчета ,щото той имаше невероятния късмет И ТАЛАНТ ( Да талант,олигофрените дето го мразят,но искат да постигнат неговите неща да не се обаждат ) ,ти едва ли ще имаш същия късмет..Много години ще минат докато постигнеш тези поцижения..Имам въпрос,мислиш ли че имаш ТАЛАНТА?!
И друго...Някои актьори работят за по-малко от 250 лева на месец..В началото като отидеш там,ще работиш като барманка,сервитьорка и т.н ..ще ти е много гадно и ще ти липсват близките и приятелите,но ако си упорита всичко ще е добре!Така че блъскай яко,говори с вашите и успех в Холивуд ако стигнеш до там някой ден.
Randy: Oh yeah? We'll lets re-direct the moment Mr. I'm So Original. Where's your motivation? Huh? Why copy yourself off of two high school loser ass dickheads? Stu was a pussy ass wet rag. And Billy Loomis? Billy Loomis, what the fuck? Jesus! Talk about a rat looking homo repressed momma's boy! Why not set your goals higher huh? You wanna be one of the big boys! Huh? Manson, Bundie, O.J, Son of...
Аз също съм от Плевен.Към театъра в града има детска група, края на юни играха пиеса, много добре се бяха справили. Мисля, че за лятото занятията им са прекратени. Една приятелка участва, ако искаш ще те свържа с нея. Все пак няма да ти е излишно да идеш, да прецениш дали наистина ти харесва, защото едва ли толкова лесно. Пък и все пак много е важно да имаш талант.
I couldn't care less what you think.
Първо може ли да не ме наричаш "тая" все пак се иска малко уважение тук! Второ...да постижимо е! Не съм казала, че НЕ е постижимо, но е АДСКИ ТРУДНО! Това, което обясняваш тук само първата фаза ще бъде около 2 години, а това е научаването на езика! Не я залъгвай, защото едно е да ти казват колко много трябва да учиш - друго е наистина да го правиш! И трето - обръщам се към авторката. Струва ли си да зарежеш всичко и да се хвърлиш в неизвестното?! Не живеем в най-добрите времена...не казвам, че няма да пробиеш никога, но това ще стане след много дълги години упорит труд! И дори да стане не винаги идват малки деца до теб да ти искат фотограф...Не искам да подценявам уменията ти, но наистина е АДСКИ трудно, както каза човека отгоре! Кажи на себе си - не на нас "Наистина ли го искаш?" Ако ставаше лесно знаеш ли колко знаменитости щеше да има сега?! Колко българи са успяли там?! Нина Добрев?! неее тя си е живяла в Америка...Повечето българи, които съм виждала да участват в някакви продукции дори не им знам имената, не знам филмите им! Струва ли си за няколко стотин фена да рискуваш? Задай си тези въпроси! Помисли дълго време над тях, защото ако се захванеш сега сериозно после ще ти е много трудно да се откажеш! Успех!Първоначално написано от WesCraven
ПП Моля без подобни обиди като горния коментар...просто изразявам мнение!
Искат да станеш професор? Така ли се става професорАз съм се запътил натам и не си виждам докторската степен в близките 10 години, камо ли професура
![]()
Иначе съм на мнението на WesCraven. И не очаквай големи заплати от актьорството, пълно е с тънещи в мизерия актьори, премазани от конкуренцията и чакащи своят пробив. Хубавото е, че винаги можеш да работиш нещо, което предполага контакти с хора, така че да се издържаш и да си гониш целите.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Много задълбавате!!! Момичето няма никакъв опит. Зарежете изпити, учене, пътувания, местения, реализация, трудности и тн. Първо да види дали и харесва, дали има талант, да се пробва, да понатрупа малко опит, пък тогава ще му мисли за всички останали неща.
Аз за ученето нямам проблем-чета,уча,упражнявам се,печеля дори състезания и естествено ми викат зубър!Английския ми се отдава!Много искам да съм актриса и ми харесва!Обаче е вярно,че няма много българи,които са успяли,но си помислих,че щом има испанци,евреи,украинци и т.н.може и българка да успее,но другите държави ни мислят вероятно за боклуци!И така да се откажа ли по-добре?Или може да си уча там актьорство,да ида на кастинг и ако не стане да ида да уча нещо друго?Ааа забравих,че и добри спортисти почт нямаме,което е доста жалко!
![]()
Пробвала ли си се да изиграеш нещо?
Откажи се.Нда,ще ти кажа да се откажеш.Сега ще ти кажа защо,първо набиваш и питаш .. Да се откажа ли?Извинявай момиче,но за да идеш в America и в Холивуд ( знам че там искаш,всички искат ) ти трябва едва ли не болна амбиция,а ти питаш тука във форума,да се откажа ли..Ебати,как може 5-6 човека да ти кажат дали да се отказваш или не?Това за спортистите не го разбрах,искаш да се насочиш към спорта а не към актьорското ли?Ти знаеш ли актьорското колко е трудно за пробив ?Не става така,сега искам тва,после онова..Трябва да се готвиш!А ти..да се откажа ли,да не се ли откажа..ти изобщо не знаеш какво искаш и не знаеш как да го постигнеш,нямаш подкрепата на родителите ти и сигурно си на 12 години,щом вместо да говориш с тях по тоя въпрос,ти питаш нас,които просто няма какво да направим без да си ги попитала!Ти кой клас си та те наричат зубър за тва,че имаш отлични оценки?
Randy: Oh yeah? We'll lets re-direct the moment Mr. I'm So Original. Where's your motivation? Huh? Why copy yourself off of two high school loser ass dickheads? Stu was a pussy ass wet rag. And Billy Loomis? Billy Loomis, what the fuck? Jesus! Talk about a rat looking homo repressed momma's boy! Why not set your goals higher huh? You wanna be one of the big boys! Huh? Manson, Bundie, O.J, Son of...
Не,не искам да ставам спортистка,защото имам проблеми с черния дроб и не играя ФВС+това не ми харесва.Иначе съм говорила с родителите си и те казаха,че е глупост и ще ставам професор!Казаха още,че мооже би ще ида след като завърша на курс или кастинг за актьори,но това не се знае и ще е чак след като стана професор,демек когато съм задоволена и съм забравила!Играла съм в разни училищни пиески като малка и сега на по-късен етап в една за благотворителен концерт пред цялото училище и ми хареса как се справих,пък и другите ме харесаха!
Можеш ли да ми обясниш какъв е планът на вашите да те направят професор? Нищо лично, но кой става професор заради заплатата? И професор по какво?Или идеята е да пишеш научни трудове във всевъзможни сфери, пък да ти дадът научна титла в някоя област
А иначе, нужно ли е да е Холивуд и да станеш мегазвезда? Ако ти харесва, защо не се пробваш тук-там в България, пък да се изучиш в НАТФИЗ примерно или някъде в Европа и да търсиш тук развитие. Може да не станеш милионер, но да си живееш прилично, дори и да се налага да работиш нещо странично. Пък се бори за дебюта си.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Планът им е да ида да уча в чужбина и там да стана професор,а по какво вече е съвсеем друго нещо,тоест не ми е уточнено!А да уча в България в НАТФИЗ ще стане през трупа им!Мислех да ида да уча в Англия или Америка,да се установя,да си намеря хубава работа и после да се пробвам!А ти коя друга държава предлагаш и в смисъл смяташ,че е хубава?
Нали знаеш,че е доста лесно да кажеш искам това онова в 1 форум и ние да ти кажем супер си,вярваме в теб.Като ще ставаш актриса иди там на курсове,ако можеш, научи английския и кандидатствай някъде.Нали се сещаш,че опира до пари и връзки.Ако го нямаш таланта мечтите отиват на кино,пък и трябва много труд,защото има хиляди като тебе.
Знам,че не става само във форума и мисля,че имам талант!Отличничка съм,много добре знам английски и всички ми казват,че го говоря и пиша перфектно!Свикнала съм да работя здраво!Решила съм да си науча езика и после да ходя в Америка да уча актьорско майсторство.Ако пък има там кастинги за хора без опит-още по-добре.Ако някой знае и ми каже ще съм му благодарна!Де да имах финансови средства и връзки!
Само ще ти кажа, че е по-лесно да пробиеш в киното, отколкото да станеш професор.
Ми и аз така предполагам,ама те си знаят тяхното!Пък и малко ще е трудно,колкото и да си умен и отличник да имаш диплома-6.00,а пък и за това трябват връзки и късмет!Понякога им се чудя на нашите дали са добре,защото вече взеха да ми предлагат да се "развивам"като една съседка,която чистела в 8 къщи и вземала 3000 евро или като други дето чистели кравешки изпражнения и взимали много пари!Бях чела в един друг форум да пиша лично на някоя известна личност във фейсбук за мечтите си и тя да ми помогне.Според вас има ли смисъл?
По-добре си потърси форум за актьорско майсторство. Разгледай университетите в чужбина, където можеш да изучаваш това - какви програми/стипендии предлагат, какво е обучението и им разрови форумите, да видиш какви са впечатленията там. След като добиеш някаква представа, започни да разпитваш по тези места. Тук ще си губиш времето - я влезе някой компетентен, я не.
Съжалявам хората, които гледат колко пари носи професията. Не са най-важното в тоя живот. Еби я у материалистката и консуматорска идеология, която е запаразитирала в обществото! Обясни на вашите, че трябва доста пари да налеят в образованието ти, за да излезеш университетски преподавател в чужбина. Можеш спокойно да си изкараш бакалавърска степен в нещо и да ти е достатъчно доходоносно, без да навлизаш в академиката.
Иначе в Париж е един от най-добрите университети доколкото знам. А в Германия, Австрия и Скандинавия може би ще намериш и реализация. Но на твое място бих обмислял сериозно НАТФИЗ, за да не вземеш да паднеш от много високо. (Не че и в НАТФИЗ имаш големи шансове)
Мерси!Значи ще уча здраво и особено английски и немски,ще гледам да участвам,ако ми дадат в някоя пиеса и като завършва ще ида да уча актьорство в чужбина и ще гледам да се реализирам и в друга сфера,за да не се разочаровам!Може да не съм най-богатата,но поне няма да чистя кравешки изпражнения!
За да станеш актриса като тези който гледа6 и им се възхищава6 трябва да има6 много връзки в тези среди и родителите ти да са този бизнес ина4е вси4ки в тези у4илища са ддеца на известни хора който плащат за да ги пробутват във филми и на сцена.а само докато стигне6 до Америка 6те ти минато у4ени4еските годиниНедей да прави6 глупости..
И аз имах амбиции да уча в НАТФИЗ, но като гледам актьорите, които са завършили там... егати бездарниците са, нищо не могат да направят. Чужбина си е най-добре, то все пак след 18 вашите нищо няма да могат да ти кажат. Ставаш пълнолетна и ако щеш на Юпитер може да отидеш, вашите няма да могат да гъкнат.
"Learn from the mistakes of others. You can’t live long enough to make them all yourself. " — Eleanor Roosevelt
Могат да ти не дадат пари.Първоначално написано от LovelyD
Тя воля ако има пари все ще си намери отнякъде. Еминем имал ли е пари? (става въпрос за друг вид кариера, разбира се, но пак е почнал от нулата... и дори е бил в още по-лошо положение от авторката)
"Learn from the mistakes of others. You can’t live long enough to make them all yourself. " — Eleanor Roosevelt
не се влияи толкова от мнението на хората винаги ще има хора , които ти казват , че не струваш или че нямаш талант.Важно е ти самата да вярваш в способностите си , да преценяваш на какво ниво си и да си упорита.И наистина ако още от сега си мислиш за отказване и обръщаш такова внимание на чуждото мнение по-добре се откажи.Трявба ти много амбиция , желание и дори в някои моменти да си нахална и егоистка , защото точно такива хора пробиват.Конкуренцията особено в актиорството е адски голяма и никои няма да ти даде роля просто ей така.Ще имаш много разочарования , но ако си амбициозна и се бориш ще успееш
А колко хора са почнали от нулата и са си останали там? Не винаги става само с воля, повярвай ми!