- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Мечтая да стана актриса
Съгласна съм с WesCraven, щото избухнах в смях, още когато видях заглавието на темата, НО има и изключения. Вземи един Харисън Форд - става известен на 33, преди това е бил ... дърводелец!Първоначално написано от Tiin
Има там много .. само да можеш да отидеш в чужбинаПървоначално написано от Fashion13
![]()
Аз също се готвя за актриса и знам какво имаш предвид.Майка ми постоянно повтаряше, че това са само празни приказки "То не се става актриса ей така"...Но повярвай ми, хванах се здраво в ръце и разучих малко или много нещата.Сега ходя на курс по актьорско майсторство, който, ако завърша, ще получа сертификат за завършен курс по актьоско.Но също така баща ми има приятели и връзки с рекламите и т.н.
А и трябва да си сигурна, че наистина имаш талант, например репетирай пред огледалото различни физиономии, жестове /страх, ужас, щастие, радост, любов, недоверие/ опитай се да припадаш и разни други неща - поне аз това правех в началото, а и още го правя.Пусни си някой любим филм или сериал и разучи точно какво правят актьорите и си пускай наново сцената и го играй в огледалото/имам предвид някоя от ролите, която смяташ, че би могла да пресъздадеш/ в момента аз това правя всеки ден.Също така, абе направо ще те питам...Излизала ли си на сцена да пееш, танцуваш или играеш нещо?Защото ако не си, първите няколко пъти е наистина голямо предизвикателство - сърцето ти бие адски бързо, краката ти треперят докато вървиш.Затова, ако наистина си се решила изиграй няколко сцени пред вашите или пред приятели - НО НЕ СЕ СМЕЙ!Ключа е, че си представяш, че ги няма и това е!Защото ако не можеш да играеш дадена роля пред близките ти, то въобще не мисли за публика или прочие.А и надявам се знаеш, че ако постигнеш целта си, стискам ти палци, първо се започва с театъра.Недей да мислиш, че завършваш даденото училище и отиваш пред режисьора на някой филм.Първо са театралните постановки, рекламите...Пък, ако ще ставаш актриса трябва да обичаш първо - театъра - и тогава киното!
П.С. Надявам се, да съм ти помогнала малко или много, но също така отсега почвай да ходиш да гледаш постановки в театъра!Късмет от мен!
Родила съм се без да искам.
Ще умра без да искам.
Но ще живея както искам!
А и трябва да си сигурна, че наистина имаш талант, например репетирай пред огледалото различни физиономии, жестове /страх, ужас, щастие, радост, любов, недоверие/ опитай се да припадаш и разни други неща - поне аз това правех в началото, а и още го правя.![]()
Съжалявам, но това звучи безумно смешно.
И говориш за тая диплома от курсчето по актьорско все едно е от Харвард.
Въобще не казвам, че дори се доближава до Харвард...Но със сигурност ти дава един плюс нагоре в случая за тази цел...А колкото до останалото - ти как мислиш, че се става актриса?Щракаш и хайде - отиваш в Холивуд!Да, ама не...Убедена съм, че имаш много любими филми и ако ми кажеш, че в нито един от тях не се изразява някоя от емоциите, които съм дала за пример или не е имало припадък - е, виж сега...ако през целия филм актьорите говорят с половин уста и постоянно са с една и съща физиономия, мънкат и само мигат, няма да обсъждаме как се печелят златните малинкиПървоначално написано от PinkPan7her
А иначе, ако не по този, то как мислиш, че ще се научиш да изразяваш дадена емоция?Защото ти може да си мислиш, че правиш мимики, но после да изглежда, че погледа ти е бил като на бавноразвиващ се
Ще умра без да искам.
Но ще живея както искам!
да ти кажа,да си професор е най-тъпата работа някога!!трябва да се мъчиш в математическата с куп математики и формули,и след това получаваш някаква си заплатка само защото си клатиш краката по цял ден.и (не искам да те инсултирам,просто според мойте мисли)повечето актьори едва не умират от глад със заплатата си.само ако те изберат във серияла на годината (като стъклен дом например)можеш да си спечелиш фенове(като калин врачански,аз съм се снимала с него :P )и много пари.много хора като тебе са искали да станат актьори,но приятелите им са казали че е 100 пъти по-добре да си адвокат или съдия,или професия от която се печелят много пари.така че ао мноооооого искаш да си актриса недей да слушаш родителите си и учи много здраво!!!успех!
![]()
Anyone can cook!Angel forever!
![]()
Момичето горе е право!Едни от най-великите актьори по света са почнали,като са припадали пред огледалото!Боже я се стегни.Толкова глупости издрънка за толкова малко време,че чак лошо ми стана.Не се почва от театъра,това кой ти го каза?Какво мислиш,че театъра е просто някаква начална стъпка?Театъра е като киното.Двете са съвсем различни и ти сам решаваш по кой път да поемеш.Тоя сертификат няма ти помогне толкова,колкото си мислиш.
И не знам за другите,но на мен лично ми писна постоянно да се отварят такива теми и всеки да дрънка..Аз имам такъв или онакъв познат.Еди кой си актьор е станал известен по тоя начин..Всички актьори са започнали от нищото,ти ще станеш велика,точно ти ще успееш,точно ти глупости глупости и глупости.Веднага си проличава ако човека,който е пуснал темата наистина има желание.И аз мога сега да направя профил и да напиша тема,че искам да стана 'Холивудски режисьор' и всички да ми дрънкате,как съм щял да го направя ако имам желание,ще стане и други глупости от сорта на 'много хора са почнали така' и глупости и глупости.За бога хора,по какъв начин подкрепата на хора,дето си нямат никаква идея вие какъв човек сте,какъв характер сте и т.н ви помага???Вие пишете,че искате да идете в Холивуд,и някой отдолу ви напише,че всички са почнали от там,че с желание всичко става и други глупости и ?С това ли се мотивирате?Боже,някой хора са просто..
Randy: Oh yeah? We'll lets re-direct the moment Mr. I'm So Original. Where's your motivation? Huh? Why copy yourself off of two high school loser ass dickheads? Stu was a pussy ass wet rag. And Billy Loomis? Billy Loomis, what the fuck? Jesus! Talk about a rat looking homo repressed momma's boy! Why not set your goals higher huh? You wanna be one of the big boys! Huh? Manson, Bundie, O.J, Son of...
Още нещо.Някой издрънка,ще в Америка по цял ден имало кастинги.Значи прави сте,аз не бях прав.Отиваш ти на центъра на Лос Анджелис и докато вървиш има навсякъде врати и на тях пише КАСТИНГ,КАСТИНГ,КАСТИНГ!Вл заш ти вътре и виждаш 1 готин господин,който те поканва да влезеш.Дава ти реплики,ти ги издрънкваш( защото се пак си талантлива,нищо ,че има още милиони хора дето си мислят,че са като теб ,но са различни !) и хоп ,троп .. След 1 ден получаваш обаждане,отиваш на прослушване,взимат те във филм,два,три и родителите ти те гледат като ти се радват,колко си преуспяла!Малките дечица идват при тебе за автографи ,а ти си милионер..Такова де,милиардер.Така ще се развие бъдещето ти,УСПЕХ!
Randy: Oh yeah? We'll lets re-direct the moment Mr. I'm So Original. Where's your motivation? Huh? Why copy yourself off of two high school loser ass dickheads? Stu was a pussy ass wet rag. And Billy Loomis? Billy Loomis, what the fuck? Jesus! Talk about a rat looking homo repressed momma's boy! Why not set your goals higher huh? You wanna be one of the big boys! Huh? Manson, Bundie, O.J, Son of...
Има кастинги и тук - реклами / музикални видеота / статисти. След това се минава през второстепенни роли и така.
meli2001, по-добре не коментирай!
Иначе съм на мнение, че на по-сериозно ниво талантът не играе толкова важна роля. Тоест може да се компенсира с усилия. Късметът и връзките - не. Риска в киното и въобще в изкуството е по-голям, отколкото в другите браншове. Човек сам си решава какъв път да поеме и аз бих избрал да се занимавам с това, само ако всичко останало не би ми донесло удовлетворение.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Виж, не казвам, че няма да стане, но...начина по който го казваш "и после да ходя в Америка да уча актьорско майсторство" - Не става така!Ти, ако нямаш талант, те не могат да те научат на нещо, което не умееш.Това не е като бълг. и математика...И няма значение отличник ли си или не си...има толкова много известни холивудски звезди, които не са завършили гимназия дори, но не в това е въпроса.Виж, или изиграй някаква сценка пред вашите, а ако не искаш пред тях давай пред приятели, но ако и тогава толкова те хваща срам и почваш да се смееш и прочие можеш да се заснемеш на камера и после да видиш резултата, но...ако не можеш да играеш пред публика имаш проблем, защото дори и на снимачната площадка ще те гледат 50 човекаПървоначално написано от Fashion13
Ще умра без да искам.
Но ще живея както искам!
Не съм съгласна...Ако тя няма талант - не казвам, че няма може и да имаш, но няма как да го знам - къде отива?!Трябва да може да пресъздава емоциите на даден герой естествено, а не да стои и само да говори, сякаш рецетира стихотворение...Самият език на тялото е много важен и самия говор и още, но всичко това се свежда повече до таланта отколкото до това, на което биха могли да я научатПървоначално написано от Chacho
Ще умра без да искам.
Но ще живея както искам!
Жестовете се учат много лесно, стига да имаш правилния подход. Когато усвоиш мисленето на персонажа и ги потренираш известно време се получават. С други думи, когато на вътрешно ниво го мислиш и в дадени ситуации си го практикувал(а), можеш съвсем естествено да го предадеш на сцената. В случая е важен опитът, а не талант.
Хайде и да се обоснова: жестовете не са случайни, те са закодирани у нас в хода на еволюцията и имат причини да са такива, каквито са. Примери:
Кръстосаните ръце/ крака са символ на прикриване и ги използваме, когато не сме съгласни или сме под напрежение.
Почесването по китката/лакътя/бузата символизират нуждата на жената да я пощи мъжки индивид, а вкарано в съвременен контекст - изразява симпатиите си към някого.
Когато емоциите ти са такива, тогава изразяваш някои жестови сноп (съвкупност от жестове), които отговарят на състоянието ти. Интересното е, че отчасти и обратното е вярно - ако си кръстосаш ръцете и стоиш така, голяма е вероятността да се сдухаш. Но първото е много по-силно изразено. Как тогава при разиграване на роля да изглеждаме адекватно? В това е смисъла да се вживееш в ролята - адаптираш мисленето си да е в синхрон с това на персонажа. Така няма да има несъотвествие в жестовете и напрежение, че показваш нарочно различните от твоите (ако те е страх е трудно да се правиш на безгрижен, сковаваш се от стрес)
Щом целта е да влезеш в унисон с идеите на героя, как да го постигнеш? Анализираш стереотипите, сравняваш ги със своите преживявания, поглеждаш нещата през техните очи, ако си по-експедитивен можеш да ги прилагаш в реалния живот и наблюдаваш хора които са такива (или актьори играещи ролята). Наскоро имаше статия за огледалните неврони или как гледайки някой друг как върши действие, ние частично или изцяло изпитваме същите чувства, които и той. До голяма степен обясняват мимиките при животните и заучаването на действия.
Има много книги на тема езика на тялото. Далеч не е сложна материя, дори е приятно четиво и с достатъчно практика нещата стават първа природа.
PS: Сценичната треска се преодолява, въпрос на самочувствие е.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Бе Чачо ти стараеш ли се или просто несъзнателно го правиш?Постоянно използваш думи,които повечето хора не знаят,понеже има хора на по 12-13 .. Изразявай се по -простичко,знаем,че си интелигентен няма смисъл ..Не че се заяждам,но съм го забелязал.И още нещо,това ,че талант не се иска е глупост,това е главното нещо,спори ми колкото искаш,но да ми кажеш,че талант за актьорско майсторство не се иска е..уоал.
Ми имам по-различни разбирания за талант. Имам приятел, които се е отдал на това да разбива тия митове и да изучава как хората усвояват информация и умения. В сферата на езиците де. Отделно на мен ми е интересна психологията, защото планирам да се занимавам с изкуствен интелект и затова се мъча и аз да нищя тези неща.
Ако приемем, че таланта ни е умението да вършим нещо по-добре от другите, без да сме се занимавали с това, гаранция ли е, че по-бързо ще надградим?
Един пример със Christian Sommer, треньор на олимпийския отбор по гимнастика в Щатите. Обяснява как на млада възраст е имал огромен потенциал - още като е влязъл в залата е имал по-високи резултати от много от атлетите там. Те си били обикновени деца, които с бавни стъпки се развивали. Дали му на него същата програма, която и другите следвали, и при него не проработила. Наложило му се с години теория и практика да разнищи нещата до основите, за да намери отговорите и правилният начин на трениране. Търсейки го, той не само го открива, но и разбира, че всеки има шанс да постигне резултати по него. В книгата си той споменава, че много от възпитаниците му са талантливи. Имал е и достатъчно "безнадеждни" (в очите на останалите) деца, които с времето и с много усилия са постигали резултатите на талантливите.
Имам много познати, на които им се смеех първоначално, че не стават за нищо. Всъщност всички им се смеехме и сега са много, много добри в това, което правят и се струпват хора около тях да им ръкопляскат. Номер 1 бийтбоксър в страната, национални състезатели и европейски шампиони излезли от залата по таекуондо в която тренирах, брейкари с които сме си пили бирата и са в топ crew-тата на Балканите, познати които станаха манекенки на големи фирми, познати с които израснах и сме играли на жуменка, а сега се снимат в местни продукции. Всеки един от тях не е спирал да си преследва мечтите - не само вяра, а постоянни усилия. С години прекарват половината си ден правейки това, което е главен приоритет в живота им. Интересно ми е след 5 години къде ще са. Дано все още се поздравяваме.
Животът ни учи. Днес може да си лигльо и да си представяш, как ще си принцеса или рицар на бял кон. Не знаеш какво ще ти бъде поднесено и дали няма да те промени толкова, че да обърнеш мирогледа си на 180 градуса. На цената на усмивки, на цената на сълзи, на разбити сърца, на глад, на болка, на екстаз. Може да няма правилната нагласа сега, но през форума няма какво да променим. Човек трябва да се опари, за да разбере.
ПС: Нямам намерение да говоря помпозно, малко съм придобил дефект от учебниците и средата, в която се движа.
Най-много обичам лаици да се изказват със самочувствието на професионалисти. Сериозно, дори само след прочитане по диагонал на последната страница, бих повдигнала въпроса за жеста-символ и жеста-знак, за типажа като част от една или друга стилистика/течение/жанр, за отделните актьорски системи (които Чачо отписва, без да е чувал за тях) и сериозните концептуали трудове на този и онзи(ама не бийтбоксър, ама не манекенка) и научни разработки, тези, студии за тялото, гласа, ума, въображението, движението, психологията и прочее и прочее на актьора.
Но няма да се хабя напразно, който има интерес, задълбочава се в дадена материя, на когото му липсва такъв - просто остава да се плъзга по повърхността.
//Към жирафски шии изпитвам непоносимост и погнуса, а приказки ала Доторе(пример за типаж, Чачо!) не мога да търпя дълго.
ПП: Ще кажа още нещо, защото си спомням времето, когато дори не бях помисляла за случването на творческия процес (у всеки по отделно и екипно). За колективното изкуство не може да научиш много, изхождайки само и единствено от готовия продукт. Докато не схванеш (първо теоритично) как работи машината, фокусирайки се върху всеки от елементите й (вече практически, след теорията), знанието ти не е пълно, а откъслечно и силно субеективно, т.е. неистинно. Та, в този ред на мисли, за да не пиша романи, актьорската работа не е лесна и не се случва просто така. (Тук може би е нужно да вметна, че (за мен) в кното актьорът никак не е основна фигура.) Всъщност, какво ли се обяснявам. Ако някой от вас седне да направи портрет на актьор, сам ще види колко лесничко и бързосмилаемо е всичко.;
Трогнат съм от Доторе-то, можем да си поделим сянка под неговта стряха
Та, Блаб, само да се доуточним на места и хайде да не се четем по диагонал ;]
Аз също говоря за типажите, които наричам стереотипи тук и там, че вече забравих в коя тема говорих, като дори в предния пост съм го обвързал с жестовете - как характера на човек влияе върху езика на тялото му и присвоявайки го, взимаш и жестовете. И аз ще се радвам да не задълбаваме в темата кой знак, какъв му е произхода и предназначението. Има книжки за тази работа, които се интересува ще намери. Даже бях дал 1-2 заглавия в предишна тема.
Това с бийтбоксера и манекенката е съвсем отделно от театъра и киното, а посланието е много просто - отначало всеки изглежда смешно, никой не се е родил майстор. Затова е безмислено да коментираш какъв е и що е, когато едва прохожда. Хайде да не навръзваме нещата произволно, а?
Колкото до качествата на актьора и авторитетните трудове на темата - позволявам си да коментирам в известна дълбочина малка част от тях. Някои от тях намират приложение или са предназначени за съвсем различни от актьорството сфери - музика, PR, public speaking, философия и психология. Ако толкова те вълнува какво къде съм чел, може да дам някакви справки.
Иначе съм съгласен с теб като цяло. Особено за това, че актьорът е малка част от цялото.
Както и да е, да не издребняваме! Ако една от критиките ти трябва със сигурност да се вземе под внимание, то тя е, че е добре да не ме слушате за изкуство. Не ми е приоритет и не съм особено запознат. По-скоро се наслаждавам да гледам и се радвам на хората, които се занимават с това.
Авторке, ако имаш сериозни намерения за актьорството, редно е ти да ни обясниш как стоят нещата. Да не си смучем от пръстите аргументите, а набързо да ни вкараш малко светлина по въпроса. Ако ти е удобно през форум - влез във форум за кино и разпитвай! Информирай се, чети, учи! Има книги, има школи. В тийнпроблем ще си загубиш времето.
Уоу.Превърнахте тема на 12-13 годишно момиче,което си има някаква мечтичка в есе по психология.Наговорихте толкова много глупости,че чак ме заболя главата.Вярно е,че аз и казвам,че това,което иска няма как да стане без амбиция и желание ,което тя явно няма ,щом пита и чака наготво тук някой да и каже ,че ще успее,но вие..Вие..Уоу.Момичето иска да почва да учи и да ходи по кастинги ,та да стане като Джъстин Бийбър,а Блаб ми развива теми,дето ги учи в НАТФИЗ и защо ?За да покажеш ,че си там?А Чачо ,че си студент по психология?Казвам го,с пълното съзнание ,че ще бъда нападнат и от двамата,но все тая.Просто спрете да говорите тук,каквото учите като студенти и някой да махне тая тема,защото има поне 100 такива и отделно се появяват по 2-3 на всеки 1-2 седмици,които са същите.Същите хора пишем същи неща ,а същите автори говорят колко по-амбициозни са от другите..боже.
аз говоря, защото ми се говори.
когато нещо извънредно ме интересува и имам какво съществено да кажа, още повече;
//това кой къде учи няма никакво значение (в случая и по принцип). когато, обаче, нечие знание е вторично и същевременно широко разпространявано без сито и цедка, се получава развален телефон.;
това е от мен, дерзайте! (и мечтайте:Д)
Честно казано и аз имам същата мечта ..Не знам доколко ще се сбъдне, но киното е моята страст. Родителите ми ме подкрепят, защото всички ми казват, че имам актьорски наклонности .Смятам да се запиша на театрална школа, после може би и на курс по актьорско майсторство...просто ми е мечта !!
![]()
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
Хората питат, аз си давам мнението. Затова съм се регистрирал. Но съм поласкан, че ме смяташ за студент по психология, макар и да съм далече от това.
Като споря тук и аз научавам по нещо, затова нямам намерение да спирам. А чак пък глупости да са се изписали...
Ок,знам,че на някои от вас темата ми им се струва глупава,но по-леко с нападките.А иначе чета форуми,разпитвам за кастинги в България,но без резултат,а иначе съм сигурна,че дори и да има за жалост са в София!А и родителите ми вече са харесали чисто нова професия-кмет
!
Момиче,ти шегуваш ли се?
Аз тея неща,дето темата е безсмислена ги пиша само на темите с актьорско.Виж,всеки иска да стане актьор в Холивуд.Аз самия искам да стана режисьор и да не мислиш,че не искам да отида в Холивуд?Невъзможно или не,аз искам.НО!Тези теми,нямат никакъв смисъл.Постоянно ги пускат различни хора.Някой да ми отговори на следния въпрос.
АКО това момиче реално иска много да постигне мечтата си,иска да стане известна актриса , иска всички да се гордеят с нея и т.н .. Тя ще пише ли в Тийнпроблем 15 минтуи тема или ще влезе в интернет за 2 часа да прерови всичко?Тя ще пише ли коментари как родителите и не и дават ( с ясното съзнание,че няма какво да направим по въпроса ) или ще отиде и ще говори с тях,ще ги навика ако трябва и ще им каже,че това е мечтата и и ще я следва с тях или без тях.Точка!Ако толкова искаше,щеше ли да пише тук как много го иска?Защо?Няма ли си идоли,които да следва?Нима тя самата не знае ,че нищо не е невъзможно?Нима не знае,че тези,които казват,че тя няма да стане актриса,всъщност грешът?Нима не знае ,че има велики актьори,които са стигнали до върха от нищото?Нима не знае,че тя може да бъде една от тях?Нима не знае всичко това.Знае го,тогава защо пуска нова тема?Или ТЯ реално НЕ ЗНАЕ нищо за актьорското и иска тук всеки да и разясни на готово или иска просто хората да и вдъхнат надежда,че тя наистина може да успее!След като момиче,което ОБИЧА актьорското,обича сцената,обича камерите,обича живота,обича да се превъплатява в нещо различно .. обича да е център на внимание ако щеш,обича всичко свързано с киното,защо тогава тя не знае повече от хора,които си нямат на идея от кино в този форум?Защото не се интересува,защото тя иска всичко на готово и защото чака да се телепортира в Холивуд.От това,аз си такъв извод..За това и коментарите са ми такива.Въпреки,че си мислите,че пиша само за да казвам,че не могат,аз го правя от добри чувства,за да се сети,че не става само с писане ,а трябва да зареже всички тия глупости и да ходи да се труди!А някой ден,ако наистина успее да каже на всички,които са казвали,че тя не може 'Майната ви' .. Но нека го направи сама,а не да чака някой тук да и каже нещо и тя просто да го прочетеш.Мило момиче,ти за няколко дни проучване ,ще знаеш повече относно това ,което те интересува от 90% от форума..Все тая..
Пиша от лап топа и кирилизирам всичко това,за това се надявам грешките ми да не са много ,а неточностите по-малко!Искам да попитам Блаб,Чачо и другото момиче арас97 ,не ви ли писна на вас?Защото както аз,така и вие пишете във всяка подобна тема ,която се появи и мисля,че не само на мен ми писна от псевдо-амбициозни хора ,дето само си говорят ( пишат .. )
То и аз искам да съм актьор в Холивуд ама..... прекалено много искам![]()