^
Ясно, по принцип често се представя война между доброто и злото, бог и дявола, и ми беше интересно защо доброто би създало злото, ако е толкова добро.. въпреки че мисля, че и двете не съществуват.
Аз през цялото време откакто съм тук не мога да разбера, защо имате нужда да вярвате в бог? Освен че сте слаби и искате да вярвате, че някой ви е виновен за лошите неща в живота, защото не искате да поемете отговорност, друга причина не виждам?
От другата гледна точка пък как така ако постигнете нещо след много старание и усилия, се задоволявате с мисълта, че просто бог ви е помогнал и пренебрегвате самите себе си?
Или ада и рая, на мен ми прилича на изнудване, ако не спазвате каквото ви казвам, че е добро, сте обречени на вечни мъчения.. Къде точно беше добрата част? Разбира се така е по-лесно, християнството ви казва изрично какво трябва да правите, за да постигнете вечно щастие в рая.. би било толкова просто да има точна формула, която като следвате и готово - постигате всичко, което искате. Изводът от цялото нещо, е бъдете смирени и правете каквото ви се казва.