- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата vol.2
И някой да пусне снимка на суха коса - няма да си личи. Като я пипнеш, се разбира. И моята беше такава - от боядисването, хлора, слънцето... почти всеки един косъм беше цъфнал, а който не беше, само като го пипнеш, или се къса или цъфваПървоначално написано от bloodymirror
![]()
Оправих я със зехтин - домашен, оригинален.
Аз направих така - капнах няколко капки зехтин на гребен, разресах си косата, после пак капнах и така докато косата не ти стане мазнаПървоначално написано от FreshJuice
ако не ти е много суха, може и по-малко, тоест само за подхранване. Стоиш 2 часа и отмиваш с шампоан.
Иначе ако искаш и други съставки да сложиш - жълтък, кисело мляко (ама сваля боята), може и лимонов сок.
Това са от 2 различни сайта, не съм пробвала маскитеПървоначално написано от FreshJuice
![]()
Маска за коса със зехтин
Една трета от пакетче хума - може би 4- 5 суп. лъжици и
зехтин се разбъркват, колкото да стане кашичка, прибавя се един жълтък и сока на един лимон. Всичко се обърква хубаво и на мокра, леко подсушена коса се намазва обилно.После се слага найлонова шапка и така се стои около час. Измива се после с шампоан на 2 пъти и накрая с разреден ябълков оцет в една кофичка от кис. мляко и така зехтинът се отмива.
Маска за укрепване на косъма със зехтин
Затоплете 10 мл зехтин, разделете косата и с помощта на четка нанесете зехтина. Разрешете косата, за да разпределите зехтина равномерно по цялата коса. Покрийте главата с найлонова шапчица. Оставете маската 15-30 минути. Ако косата е много изтощена оставете маската на главата за една нощ. Измийте косата с шампоан и изплакнете добре.
Маска за коса със зехтин
Маска от зехтин с жълтък. Може да се добави и малко кисело мляко.
Маска за коса със зехтин
Веднъж в седмицата мажете косата си със зехтин, колкото да не капе. Обърнете по-голямо внимание на краищата - намажете ги много добре!
Сложете отгоре наелонова шапка и затоплете със сешоара, за да проникне по-добрe зехтинът. През лятото можете да пропуснете процедурата със сешоара.
Можете да стоите със зехтина колкото искате от 5 минутки до няколко часа, няма да ви навреди.
Резултатът е зашеметяващ!Косата ви ще стане жива, бляскава и ще се оформи и стои много добре!Желая на всички жени и мъже, които обичат да се грижат за себе си много щастие и да радват с красотата и чистотата си околните и себе си!![]()
Момиче ^^
aми не знам... предполагам няма да ти се оцвети.. на моята коса нищо и нямаше -няколко пъти съм слагала какао... повечето момичета казват, че им потъмнява от кафето, а не от какаото..Първоначално написано от joannalof
..
Косата ми е много къдрава и хвърчи навсякъде. И мисля да си взема Syoss Smooth relax или Gliss Satin relax. Кое от двете е по-хубаво и кое да си взема маската или балсама? А и има ли нещо с което да мога да оформя къдриците. Мерси.
ами по-добре според мен е Глис.. от Syoss аз по принцип не съм доволна.. ако ще си зимаш.. по добре е шампоан и балсам според мен.. а иначе за оформянето..някое спрейче.. момичетата с по-къдравите коси да кажат..Първоначално написано от kariix
![]()
Ами може да се каже, че моята е НЕЩО като къдраваИ ако искам къдрици, със спрей за оформяне се пръскам и си мачкам косата. Можеш и с пяна естествено да го направиш, но със спрея е по-естествено.
![]()
Момиче ^^
с пияна не става толкова хубаво.. сплесква... по-добре със спрей или някакъв активатор за къдрициПървоначално написано от arsenalllbaby
![]()
ПЯНА искаш да кажеш... А и аз казах, че със спрей е по-естествено.![]()
Момиче ^^
да де..Първоначално написано от arsenalllbaby
![]()
Здравейте момичета,
искам да се допитам до вас за няколко неща свързани с косата.
Моята коса се омазнява по-бързо в корените, а по дължината е суха. Купих си специален шампоан за мазен скалп и сухи краища от фризьорски салон. Ползвам и маска за коса за "съживяване". От известно време си правя и маски с тривитаминол, но да си призная не съм особено постоянна. Та първият въпрос ми е понеже слагам сравнително доста неща към тривитаминола, които всъщност не знам дали са подходящи за моята коса. Ако можете да ми кажете какво да махна/прибавя вече към съставките, които съм използвала до сега.
Ето ги и нещата - тривитаминол 2 с.л., кисело мляко 1 с.л., бадемово масло 1 с.л., лимонов сок 1 с.л., хума 1 с.л., ракия 1 с.л., един натрошен аспирин.
Вторият ми въпрос е от коя марка хининова вода сте доволни? На каква цена е и предизвиква ли някакви странични ефекти като пърхот, омазняване, изсушаване и т.н.?
И последно питане - прочетох за водата от коприва, но не ми стана ясно, в аптеките продава ли се (ако да и тя на каква цена е г/д)?
П.П.Съжалявам, ако някой от въпросите ви се сторят глупави, но не съм от най-запознатите в тази област.
здравеите,искам да ви попитам за моята коса (суха и чуплива)кой шампоан, балсам или маска ми препоръчвате????????
Моята коса беше подобна, но се оправи. Маската ми се струва наред.
Водата от коприва може и сама да си я направиш. Измиваш копривата и я вариш. И тази вода се ползва. Иначе мисля, че от аптеките се взима.
А за хининовата вода не мога да помогна![]()
Момиче ^^
Как точно се използва чесъна за косата?
Първоначално написано от Darincheto
Шампоани - от този на Dove съм по-доволна
http://shopix.bg/Farcom-Echo-shampoan-za-suha-kosa
http://www.ivis-bg.com/product_info....oducts_id=1862
Балсам - пак на Dove
http://beautycosmetic.biz/unilever-d...sa-p-4230.html
Момиче ^^
Ми чистиш си скилитките, стриваш ги (счукваш ги ;д) и се мажеш по косата. Мисля че е така. Аз поне така направихПървоначално написано от victoriassecret1
![]()
Момиче ^^
Остана ли след това миризмата на чесън? И колко време стоя с него
http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
Шофирай разумно- стигни жив!!!
1. Сложи омазняващи продукти. Маслата регулират омазняването, така че косата ти няма да е гадна, спокойно. Например пшенично масло, зехтин.. Слагаш прекалено много изсушаващи съставки, а този аспирин даже не знам за какво ти е. Според мноого хора няма никакъв ефект. Ти сега имас 2 омазняващи и 5 изсушаващи..Първоначално написано от RainOfHope
![]()
Ще ти дам примерна маска - тривитаминол, бадемово масло, зехтин, хума, ракия, може и мед 1с.л., но и той изсушава леко. Можеш да добавиш и какао, ако стане много водниста, а в краищата да намажеш малко пшенично масло, за да са подхранени и те.
2. Аз ползвах на Милва и съм доволна от нея. Прави почивки обаче, не я използвай в продължение на месеци..
Ами май около 30 минути стоях. Не помня колко трябва. Значии бях чела тогава, че не остава миризмата след като се изкъпеш и изсъхнеш, обаче след това ако се намокри косата пак мирише леко. А ако се ползва тази маска повече седмици или месеци по-честичко, се набива миризмата на чесън в кожата и няма отърване. Аз само 3-4 пъти си я правих и наистина почти не се усещаше миризма.
Момиче ^^
Днес смятам, да си направя маска.Ще видим какво ще сложа![]()
![]()
![]()
После като я забъркам,ще ви кажа![]()
I love Johnny Depp,myself and Enrique Iglesias!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Благодаря и на двете за отговорите ви.
А какаото и зехтина могат ли да се заместят с нещо? Например кафето за какво служи? А пшениченото масло преди къпане с маската ли се маже в краищата или вече на чиста коса?
Така...сложих:
КИСЕЛО МЛЯКО,хума,оцет,Геритамин Нео(спуках няколко капсули)рициново масло,кафе,какао...![]()
![]()
Бах колко неща станаха...
Забравих Жълтък,ама карай...здраве да е.Другия път
След като се изкъпя,ще си впръскам отвара от коприва в корените.
ПОСЛЕ,ЩЕ ВИ КАЖА КАКЪВ Е ЕФЕКТА,ВЪПРЕКИ ЧЕ СЕ ЗНАЕ...ДОБЪР ЩЕ Е!
Бтв..винаги използвам К.мляко като основа и в него слагам другите съставки.
И пак да кажа....МНОГО съм доволна от рициновото масло!!!![]()
![]()
![]()
Това е от мен за сега![]()
Тук говорим повече за маски, шампоани и т.н. : )
А моят въпрос е как процедирате с косата си след като я измиете?
Увивате ли я хавлия, ако да - колко време стоите с нея, или просто само я подсушавате? Кога я сресвате? Използвате ли продукти за по-лесно разресване?![]()
Тъй...аз започвам![]()
![]()
![]()
Леко я изстисквам и с потупващи(еба ти и обяснението![]()
![]()
)движения и я подсушавам.След това я увивам с хавлия.Стоя така докато подсъхне по-голямото количество от излишната вода.
След това слагам балсам и леко с пръсти я разпрлитам.Реша я докато е влажна(може да не е много препоръчително,но иначе после е още по-зле)
Впръсквам отвара от коприва в корените(не винаги)и си правя фрикции докато ми омръзне![]()
![]()
![]()
Оставям я САМА да изсъхне.Не ползвам сешоар...само ако наистина бързам и трябва да излзиам някъде.И то това се пада 1 на 1000000!Иначе и пари да ми дават не я суша с това чудо на техниката![]()
![]()
Това е от мен![]()
Ами и аз след като си я измия я увивам в хавлия и си седя половин час, после не я сресвам докато не изсъхне напълно. Не я суша с сешоар.
http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
Шофирай разумно- стигни жив!!!