- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата vol.2
Момичета, страшно доволна съм от себе сиЗа цялото лято съм се изправяла най-много 2-3 пъти (имаше поводи), сешоар също не съм ползвала и косата ми се възстанови напълно! Подстригах я малко след края на учебната година, за да премахна всички цъфтежи и изгорялото. Оттогава не съм се подстригвала и до сега нямам нито един цъфтящ косъм. Правила съм си общо 5-6 маски на косата за лятото и сега косата ми е уникално мекичка,хубава и здрава.
Попринцип косата ми преди беше къдрава, а от 1 месец насам, след като се изкъпя и я оставя да изсъхне сама тя е почти права
![]()
Съжалявам за дългия пост, просто съм супер радостна ;д
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
^1... заблуден народ... как може да ни питате защо си правим маски като косите не са ни увредени ? .... какво ? .. винаги ли трябва да правим грешката да изчакаме нещо да се развали, за да започнем да полагаме грижи за него ? .. не мисля... купените маски са като балсамите.. освен за разресването не знам за какво друго помагат... и защо домашните маски да изглеждат гадни.. като половината продукти ги ядем![]()
katii браво !.. видя ли, че с подходящи грижи косата ти не е толкова зле...полагайте грижи за косите си - винаги се отблагодаряват !
Кати, браво. И аз съм чела, че косъмът се чупи, когато е слаб.. Значи косата ти е станала по-здрава! Мощта също забелязвам, че на втория ден, след като я измия, става доста по-права.![]()
Здравейте момичета,
скоро смятам да си променя прическата - сравнително по-къса и да включа бретон. Приключила съм с използването на преса от може би 1 година (възможно е и повече време), случило се е 1-2 пъти покрай някой повод да влезе в употреба и малък период от време използвах сешоар, който също спрях. Преди косата ми беше сравнително къдрава, сега е чуплива. Суха е в краищата, а в корените по-бързичко се омазнява. Та въпросът ми е ако можете да ми препоръчате някакви продукти са след баня, за придаване на някаква форма на косата, мекота, предпазване от странични влияния и т.н.. Преди използвах кристали, но май само те не са достатъчни.
спрейчетата на Глис ?Първоначално написано от RainOfHope
Ами ползвах 1, който е за сухи краища, но имам чувството, че от него ми стават още по-сухи![]()
Дааааа, много съм щастлива![]()
А преди беше едно всекидневно изправяне , което мисля че сега вече няма да ми се налага толкова често, след като вече косата ми седи почти изправена.
RainOfHope
Препоръчвам ти да си вземеш кристали и жълтото спрейче на Глис![]()
+1 Много си права... по-добре неможе да бъде казано. Идея си нямат някои хора колко са полезни дом. маски, както за коса, така и за лице.Първоначално написано от FuCKkK13
От хининовия шампоан има доста доволни, най-вече от този на Милва... незнам защо го е казала това фризьорката ти (kalpazanka)...
Имала съм един шампоан на Ейвън и не беше нищо особенно... даже в края едва ми измиваше косата... Бяха ми го подарили, иначе едва ли аз бих си поръчала, като знам какви са им другите продукти и на какви боклуци съм попадала.
Вчера си намазах косата само с бадемово масло и стоях 3 часа... Ефекта е страхотен, косата ми е много мекичка.![]()
Душата е кивота, усмивката - камина!
Използвах ето този, но както казах, имам чувството, че от него ми става още по-сухаПървоначално написано от katii
![]()
![]()
Става дума за ТОЗИ
Мацки, много сте изписали..имам да чета около 40 страници :P
Имам едно въпросче: как влияе силикона върху косата? Харесала съм си няколко продукта на Сери и всички го съдържат..Сега видях, че и в хининовата вода на Кокона също има.
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
радвам се, че и ти си на моето мнение... а иначе аз като се мажа само със зехтин косата и при мен има много хубав ефект.. някой път и аз трябва да я намажа с бад. масло... а колкото до Ейвън.. от всичко за косата съм доволна само и единствено от един спрей за овлажняване на суха коса с макадемия (не знам така ли се пише) и алое...Първоначално написано от LudotoDevoiche
RainOfHope този е оранжев... жълтия според мен е по-добър.. като цяло от спрейчетата съм най-доволна от жълтия и розовия (с розата).. вземи си един от двата.. а иначе по краищата можеш да слагаш по 1-2 капки масло от пшеничен зародиш след баня... разтриваш на ръцете и после по косата, но в много малко количество.. има ефект..
![]()
Ами ще помисля и ще видя, дали ще им се доверя отново![]()
Някакви други предложения да имате
а и FuCKkK13 благодаря ти за изчерпателните отговори, katii на теб също![]()
силикона не е полезен за косата... външно заздравява, но иначе не помага с нищо.... сега ще ви кажа на мен какво са ми обяснили.. значи.. силикона прави нещо като защитна обвивка около косъма (косъма си прави собствена, но тази е допълнителна) и тъй като е допълнителна косата външно изглежда здрава... и ако се ползват продукти със силикон дълго време, косата свиква да е защитена от този допълнителен слой и собствения си.. който тя си го произвежда става нещо като не нужен.. и косата свиква... и я гледаш с два слоя.. а когато спреш тези продукти (естествено ефекта е временен) косата остава със собствения си слой.. и ти изглежда по-зле от колкото е била преди продуктите.. а и като е свикнала с допълнителните грижи нейния слой не е чак толкова дебел ли не знам как да го обясня.. ох извинявам се за фермана, дано сте ме разбралиПървоначално написано от lqlq89
![]()
![]()
няма проблем... пробвай това с маслото от пшеничен зародиш.. 90% ти гарантирам, че ще има ефект.. но не прекалявай с количеството, за да не стане много мазно по краищата и да стои сплескано... а да.. и само по краищата !Първоначално написано от RainOfHope
Оо, аз използвах до сега зелената маска за коса на Сери и сега разбирам, че е пълна със силикон. Вие какви маски за коси ползвате, освен домашните с тривитаминол?
Аз утре ще си купувам този шампоан:
http://angelcosmetics.mymall.bg/prod...%BD-250ml.html
А по-натам тази маска:
http://angelcosmetics.mymall.bg/prod...%B0-250ml.html
ами аз само домашни.. преди година реших да си нося и на морето и трябваше да е купена и си взех професионална от фриз. салон.. така е най-добре.. винаги като ми се налага взимам професионална от фризьорски салон..Първоначално написано от RainOfHope
![]()
Първоначално написано от FuCKkK13
Браво страшно си изчерпателна , много добри разяснения ни споделяш благодарим за което!![]()
Меги.. както ти казах добър избор за шампоана си направила.. а за маската не знам... като я използваш сподели.. че все някъде няма да мога да си правя домашни маски и ще се наложи купена.. а на Алфапарф продуктите знам, че като цяло са добри..
![]()
DirtyGirl за нищо![]()
И последни два въпроса да се надяваме, какво ви е мнението за продуктите на билка, защото май се оказва, че трябва да си купувам доста неща, което включва и шампоан (до сега използвах професионален от фризьорски салон, но май сега няма да имам възможността да си го взема отново
).
ами като цяло мисля, че са им добри.. всъщност аз съм ползвала само крем за ръце техен.. нищо друго, но ще пробвам и други неща.. но като цяло съм чувала добри отзиви ..Първоначално написано от RainOfHope
![]()
FuCKkK13 не си особено мила, извинявай, че ти го казвам. Наистина може би е похвално, че си направила тема и пишеш така редовно в нея обаче не винаги едно мнение е единствено и правилно. Под грижи за коса поне аз разбирам не само това, което можеш да забъркаш домашно, а цялостната грижа - ако щеш и прическата.
Така, няма да си кажа мнението, от снимки, които видях от възпитание. И без това се намери кой да ми се нахвърли още на първите постове.Мисля, че прекомерни грижи и мазане са необходими само, когато има нужда от тях. Фризьори също са ми го казвали.
Гадно ми е да сложа това, което ям на главата си и да седя така (миризмата, това как ще се разтече) - не мисля, че има нещо ненормално както в едното така и в другото. Мнение - ок?
И ако изобщо е позволено - има водоразтворими и водонеразтворими силикони. Първите могат да се махнат от косата само с вода, а за вторите е необходим шампоан - най-обикновен. Пенителите sles i sls, които са в нашите масови шампоани са достатъчно силни, за да премахнат силикон от косата. Вредно е да има досег със скалпа и да се натрупва на него, защото запушва порите му. Така, че проблем в използването на продукти със силикони, каквито са почти всички шампоани, балсами, маски и спрейове почти няма.
А знаете ли дали продуктите им съдържат силикон, защото в сайта им не видях никъде да пише, но в един друг го имаше в съдържанието им.
![]()