.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Диетата ли обърка всичко ?!

Здравейте .. в началото на лятото реших че имам голяма нужда да сваля някой и друг килограм и започнах диета. Тя не е от онези в който наблягаш на гладуване и всичко е под някакъв жесток режим и часове ,нормална е и като гледам имам резултати . Проблемът ми е че цикъла ми закъснява с 12 дни което за първи път ми се случва и четох на доста места че най - вероятно е от диетата (тъй като нямам друга причина). Въпроса е че много се притеснявам понеже в края на месеца ще ходя на море и ако тогава изведнъж от смяната на климата ми дойде ще се получи ужасно. Така чее ако на някой му се е случвало или има идеи какво да правя ще съм ви много благодарна . Ии за малко да забравя - освен всичко имам и признаци че би трябвало да ми дойде ,като подуване ,апетит ,и болки в корема . Наистина нямам и бегла идея какво да правя .. и се извинявам предварително ако на темата не и е мястото тук.
    What more can I say, what more can I do?
    I'm living a lie when I say I'm over you
    Still falling apart, I'm broken at heart
    Can't make a new start after all that we've been through .... <33

Супер фен Аватара на fuckme
    ами изчакай ден-два...може и да ти дойде. от диетата е.
    And man you'll never know, whats inside my electronic brain.

От диетата е. Една приятелка имаше същия проблем само че на нея 3 месеца не й беше идвало и чак тогава отиде на лекар и после 1 месец лекарства, витамини, постоянно напред-назад.. Така че ако не ти дойде скоро иди на лекар най добре.. не чакай

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Предполагам е от диетата,не чакай много,а отивай на лекар.

Отиди на лекар и ще ти предпишат лекарства, за да ти дойде. Колкото по-бързо отидеш, толкова по-бързо ще ти се отрегулира цикъла и няма да си в цикъл, когато си на море. : )

П.С: Внимавай с диетите.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Може и от стрес да е. Веднага диетата виновна

Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Хайде, ако само ще ми цитирате мнения и ще засвидетелствате способността си да натискате плюсчето- спестете ми триенето!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Супер фен Аватара на SlowDownBaby
    Град
    Бургас
    Защо пък да е от диетата ? На мен не ми беше идвало 3 месеца,щях да откача,а се оказа,че съм имала хормонален дисбаланс...взимах хапчета за редовен цикъл (и все още ги взимам) и вече си е точно.А от 2 месеца спазвам диета,и не ми е станало нищо...
    Моля те шофирай внимателно.Пази живота на близките ни,любимите ни,нашия и своя !

Цитирай Първоначално написано от SlowDownBaby
    Защо пък да е от диетата ? На мен не ми беше идвало 3 месеца,щях да откача,а се оказа,че съм имала хормонален дисбаланс...взимах хапчета за редовен цикъл (и все още ги взимам) и вече си е точно.А от 2 месеца спазвам диета,и не ми е станало нищо...
    Ами зависи от организма й. Може и да не е от диетата, затова е хубаво да отиде на лекар. Но наистина е много възможно да е от диетата - ако преди е яла по-често и повече, а сега изведнъж е намалила храната, организмът се е стресирал и това е ефектът.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Град
    пространството на Дисе
    Има много причини за нередовния цикъл. Това, че ти имаш хормонален дисбаланс, не означава, че всичките три милиарда жени по света са като теб и ако им закъснее, то е, защото имат хормонален дисбаланс.
    Редуцираш килограми с диетата или качваш?

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Има много причини за нередовния цикъл. Това, че ти имаш хормонален дисбаланс, не означава, че всичките три милиарда жени по света са като теб и ако им закъснее, то е, защото имат хормонален дисбаланс.
    Редуцираш килограми с диетата или качваш?
    Tи пък не можеш ли малко по-нормално да се държиш.Дай с'я като си модератор и всичко ти е позволено.Не съм казала,че ТРЯБВА да е това,просто казвам какво ми беше на мен,защото всички се нахвърлиха в/у диетата.Тя просто иска мнение,и аз споделям.
    И да,що пък да няма същото като мен ? Може да не е всяка жена,но тя може и да е
    Моля те шофирай внимателно.Пази живота на близките ни,любимите ни,нашия и своя !

Град
    пространството на Дисе
    Мисълта ми беше да не вменявате на някого, че едва ли не има същият проблем като вашия. Хората са различни, с различна чувствителност и психика. Затова съм против да пишете диагнози- вместо това просто го посъветвайте да иде на лекар. Няма как да познаете кой как ще реагира на прочетеното! Може и нищо да му няма, но вие да му скъсите животеца и да му изпилите нервите от притеснения.
    Какво ми е позволено, че не разбрах? И кое му беше ненормалното на реакцията ми?

ей голяма работа сте значи
    12 дни и закъснява на момичето и сега всички я съветват да отиде на лекар
    айде стига бе хора ами ако всеки почне така да ходи на лекар, че му закъсняло с няколко дни лекарите ще полудеят
    нека изчака малко, а и щом има признък, че ще и дойде значи е така
    ако вече види, че е минало доста време и не и идва нека да отиде на лекар ама стига сте карали хората за най малкото да ходят до болниците
    като чели има човек на който винаги му идва на време и никога не му е закаснявало (причините могат да са всякакви, а някои дори са и нормални, като диети, климат и т.н.)

Повече от фен Аватара на blueberryyy
    ^ Миличка, да ти закъснява заради диета изобщо не е нормално, само това ще ти кажа

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от blueberryyy
    ^ Миличка, да ти закъснява заради диета изобщо не е нормално, само това ще ти кажа
    Ей сега и теб ще скастрят да се държиш нормално.
    Да си дойдем на думата- колкото и да се криете зад стрес, антибиотици, диети и промяна в климата, трябва да си обръщате внимание.

Град
    Бургас
    Какво ми е позволено, че не разбрах? И кое му беше ненормалното на реакцията ми?
    О боже ! Как за Бога се опитвам да й втълпя,че е това ????!!!!! ПРОСТО КАЗАХ КАКВО МИ БЕШЕ НА МЕН ! Не съм и казала,"Дааа,имаш точно това,и за това няма да ти дойде".......или като всички останали мнения "отиди на лекар" ... тя тва и сама си го знае,че трябва да отиде и едва ли е пуснала тема за да й казва всеки втори да отиде на лекар....

Ей сега и теб ще скастрят да се държиш нормално

И да,за това ти държание говорех,и ще "скастря" който трябва,и няма да е това момиче..

Цитирай Първоначално написано от blueberryyy
    Ей сега и теб ще скастрят да се държиш нормално.
    Да си дойдем на думата- колкото и да се криете зад стрес, антибиотици, диети и промяна в климата, трябва да си обръщате внимание.
    Eдна fr миналата година беше в Австралия и нейния цикъл се беше позабавил доста (до колкото си спомням мисля, че беше малко повече от месец) и реши да отиде до личния лекар и да си поиска направление за гинеколог, при което лекарката като разбрала, че е била на почивка и казала изобщо да не се притеснява, защото това е нормално (смяната на климата) и нямало смисъл да ходи на гинеколог. За да се успокои и беше предписала някакви хапчета, за да и дойде по-бързо. Така че явно наистина е нормално при някои момичета цикълът да закъснява в такава ситуация, но за диетите съм убедена че ще кажат същото, защото съм чела книги за гладолечението например, в които предопреждават, че при започване на гладуването може мензесът на жените да закъснява първите няколко пъти.

3 месеца не й е идвало цикъла и тя тогава чак решила да иде на лекар? .. Ба*ти безотговорните деца! Щом ще заминаваш на море и цикъла ти закъснява с почти 2 седмици какво чакаш, а не отиваш на лекар? Може да е от диетата (твърде плиткоумно е сами да си назначавате диети, ама както и да е), може да е друго? Полов живот водиш ли? На колко си? Куп причини. Стягай се, утре е понеделник, отивай при личната лекарка, ако изобщо искаш да ти дойде цикъла.

♫ Beautiful.. ♫
    Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
    Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
    че те обичам както никой друг,
    искам те, искам да си тук!
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.

диетата променя начина на хранене у дадения човек
    следователно променят се функционално тъкани, органи, техните процеси (например обмяната на веществата започва да протича с по-висока скорост) изобщо променя ни се изцяло организма и всъщност една от тези промени може да бъде в менструалния цикъл, което всъщност наистина е нормално. Ти чрез диетите искаш да промениш организма си към дъбро(да отслабне, да не затлъстяват някои органи и да започнат да функционират правилно например) и съвсем нормално е при една желана промяна, организмът да се променя. Мисля че учите по биология, че органите изграждат системите в организма и че те работят съгласувано, а не отделно един от друг. Променя ли се едно нещо се променя и второ и трето и четвърто. Организмът е едно цяло все пак. Не може да променяш едно пък други работе да искаш да останат същите при положение, че диетите оказват влияние на всичко (на всичко в организма). Аз не казвам, че в случай че цикълът много закъснява да не се ходи на лекар ама хора това са само 12 дни и на мен ми се е случвало и то много пъти да ми закъснява и не съм ходила на лекар (цикълът макар и малко по-късно ми е идвал) и въпреки всичко както виждате жива и здрава съм. Сега не може за най -малкото да се тъпчем с химии (хапчета). Ми ние така повече вредим на организма си. И лекарствата са нож с две остриета (за едно ще ти помогнат ама на друго ще ти навредът). То няма лошо ако искате ходете на лекар и за най-малкото (та дори и с ден да ви закъснее) и някои лекари ще ви предпишат някакви хапчета, колкото да не е нищо ама замислете се какво правите с организма си. Не може за щяло и нещяло да се тъпчете с лекарства. И при един диетолог да отидете ще ви каже същото. Виждате ли че много ви закъснява отидете на лекар (тогава е нужно), но я си представете, че всеки месец ви закъснява с малко и какво означава това всеки месец да сме по болниците ли?

Град
    пространството на Дисе
    ^Ако всеки месец закъснява с малко, значи просто някоя кака не брои както трябва.
    По-добре при отклонение да се предизвика, отколкото да се чака в неведение кога ще благоволи да дойде. Хиперестрогенемията е нож с две остриета, за кой ли път го пиша. Има случаи, в които хапчетата са наложителни.
    Слоудаунбейби, очаквах да схванеш иронията.

Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от sladkish_14
    3 месеца не й е идвало цикъла и тя тогава чак решила да иде на лекар? .. Ба*ти безотговорните деца! Щом ще заминаваш на море и цикъла ти закъснява с почти 2 седмици какво чакаш, а не отиваш на лекар? Може да е от диетата (твърде плиткоумно е сами да си назначавате диети, ама както и да е), може да е друго? Полов живот водиш ли? На колко си? Куп причини. Стягай се, утре е понеделник, отивай при личната лекарка, ако изобщо искаш да ти дойде цикъла.
    Извинявай КАКО,но след като не знаеш защо бързаш и ти да нареждаш ?! Отидох още през първата седмица когато ми закъсня,просто лекарката ми ме разкарваше хиляди пъти,докато ми каже каква ми е диагнозата и да ми предпише хапчета,за това минаха 3 месеца,а не защото съм безотговорна.И плюс това определено не съм на 14 или 15 ........
    Аман от злобари значи...........

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си