.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Банков депозит преди бала - за или против?

Надявам се да съм поставила темата в подходящия раздел.

На скоро(преди 2 месеца) навърших 18, тази година ми предстои абитюрентски бал. Родителите ми все още не са ми поднесли някакъв подарък за "така важната годишнина", защото аз не я смятам за нищо особено и още не съм решила какво да поискам.

Тези дни, обаче, се поразрових из нет-а относно предстоящия бал, цени на рокли, обувки и въобщя парите, които ще се пръскат около това събитие.Винаги съм си мислила, че ще съм с някаква скромна рокля и дори обувките ми може да излезнат по-скъпи(просто това е единствената част от облеклото, за която не мога да похарча малко пари), но се оказа че евтините рокли са или тип "чалга звезда" или "леля ми от Мало Бучино на сватбата на съседката", а мен ме е срам да искам много пари от родителите ми за рокля(все още се замислям дали целия бал не е излишно харчене на пари)

Тааа...главната идея е следната.Днес смятам да говоря с наще подаръка ми за 18 годишнината да е 6месечен депозит с някаква минимална първоначална вноска(100-200лв), чрез който да спестявам по около 100лв на месец, така че да не съм в огромна тежест на наще когато дойде време за покупки.

Моля ви, ако някой е наясно дали мога да си отворя спестовна сметка да пише по тази тема, защото когато имам пари под ръка просто ги прахосвам.Започнах и да пуша преди известно време и както в началото ми отиваше 1 кутия за седмица, сега ми отиват МИНИМУМ 4!!!Само от спирането на тея гадове мога да спестявам по 100лв на месец+пари от роднините по коледа и ето я стахотната рокля и липсата на лош дъх В край на сметка може да ми дожалее да прахосам всички пари за бала (тук нека дадат мнение бивши абитюренти дали си заслужава), но най-накрая ще съм се преборила с прахосничеството и тютюнопушенето...

П.П.Не пускам анкета, защото ми се ще някой да напише освен отговор и доводите си

Поразрови се повече. Има абитуриентки, които само един път са си облекли роклите и след това ги продават за 200-300лв.

Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..

Благодаря за скоростните отговори - знам, че може би още ми е рано да се притеснявам, ама ако ще спестявам е хубаво отсега да започна...

kyon ,някакви линкчета да имаш впредвид или нищо конкретно?

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Доста често съм виждала във форума на космополитън да продават рокли,но не съм влизала от много време.Виж саитовете за онлайн пазаруване.
    Хубаво е от сега да спестяваш,времето ще мине бързо

Ето и един сайт,в който гледах хубави рокли,зависи какво търсиш
    http://www.roklite.com/catalog/index.php
    Шофирай разумно - стигни жив!

И аз в Космо съм виждала.. От много време не го посещавам.

Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Ако си от София, ще те заведа в едно магазинче близо до Славейков. Там продават стилни и определено не чалгарски бални рокли на много ниски цени. Аз оттам си взех моята.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Супер фен Аватара на badsector
    Отиди с нек'ви не чак толкова официални дрешки, по-скоро casual, които ще можеш да си ги носиш и след това. Няма никакъв смисъл да се пръскат много пари за една вечер и отгоре на всичкото да не се обличат тия дрехи после. Цигарите ги спирай докато е време. Става лесно, ако започнеш да живееш здравословно.

Цитирай Първоначално написано от badsector
    Отиди с нек'ви не чак толкова официални дрешки, по-скоро casual, които ще можеш да си ги носиш и след това. Няма никакъв смисъл да се пръскат много пари за една вечер и отгоре на всичкото да не се обличат тия дрехи после. Цигарите ги спирай докато е време. Става лесно, ако започнеш да живееш здравословно.
    Абсолютно правилно, една мако по-засукана рокля и едни обувки с нисък ток са много по-удачни от каквито и да било бални костюми за една вечер!

Благодаря на всички за мненията и за полезния линк
    От София съм и знам кой е магазина до Славейков , а интересното е, че преди ден-два си открих страхотна, даже леко по-засукана НОВА рокля за бал, която е 250лв и е страхотна ))

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Аз съм от Варна и роклята си я взех от Русе. Излезе ми 265 лева и всички ми се накефиха на роклята! Но ти ако тръгнеш да се разхождаш до Русе...
    Другия вариант е да си харесаш модел и да дадеш на шивачка, ще ти излезе доста по евтино, отколкото да я поръчаш от някой бутик, но и трябва много да внимаваш, разпитай за добра шивачка, виж какво е ушила, не се доверявай на сляпо.
    Съжалявам, ама за депозита нищо не мога да ти кажа. Иди в някоя банка и разпитай как стоят нещата ей така информативно.

П.п.: Пише се "абитУриентски бал"
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    marin4itu, от кой магазин в Русе
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си