От балансът на бялото ти е проблемът. Търси настройка за white balance във фотоапаратът си - daylight/sunny/shade и т.н. ISO-то в случая няма общо и ти препоръчвам да не го оставяш на ауто - най-много да ти вкарва допълнителен шум в снимките. Слагай го на 100 или там колкото ти е най-ниското и толкова.
Отделно ф стопът и скоростта не са някаква философия - ниско число на блендата означава повече светлина за по-кратък период от време => получаваш depth of field ефект (сиреч замазан фон :Д ) .
От друга страна при по-високо число блендата е по-затворена, при което е необходимо да намалиш скоростта => по-голяма част от обектите са на фокус. Двете са си взаимосвързани общо взето и в зависимост какъв ефект търсиш трябва да си настроиш цифричките.
Ако искаш да снимаш група хора и всичко да е на фокус 100/16 ще те оправи.
Ако искаш да щракаш от близо и фонът да е извън фокус или пък да снимаш нещо в движение (някой как пръска вода или ддз ;д ) вдигаш скоростта и намаляш блендата (числото ;д ). Аз си щракам на 1.8 и ми е се тая. Само със скоростта ми се налага да се занимавам, ама и нямам претенции да съм някакъв фотограф ;д