Цитирай Първоначално написано от lightcameraction
глупаво е да си мислите,че човек с талант може да постигне всичко.
слагаш професионален в скобки,но ако помислиш ,ти колкото и да си талантлив,никога не можеш да направиш снимки/видео на качеството на някой,който има професионално оборудване .
това е все едно да ми дадеш Red Epic ,пълно ама пълно оборудване за снимане на филми ,аз ще представя един списък .. нещата ще стигнат до 200-300 хиляди.
трябват ми горе долу няколко седмици за да знам главните неща.
Ти вземи Тарантино и му дай една камерка,без да му даваш нищо друго,а на мен ми дай цялото оборудване и после да направим филм 2мата с тарантино и да видим на кой ще бъде по-добър..лол
това че можеш нещо,не значи,че си Хари Потър и можеш и с един апарат,дето за нищо не става да превърнеш нещо в шедьовър само защото ' имаш талант ' .. лол ..не става така ;о така че стига си говорил как е ненужен професионален апарат и т.н
Колко грешиш само... Първо, можеш да постигаш адекватно качество, което да има успех, без перфектното професионално оборудване. "Професионално" слагам в кавички (това са скобки), защото разбирането за професионално тук е много размито. Пак ще питам - професионалните ви ситуации ли го изискват вече? Може би на някои, но не на всеки. Аз попадам в професионални ситуации, редом с опитни професионалисти, но работя с нисък клас техника предимно (говоря за миналата година по това време, сега съм поъпгрейдвал някои части от екипировката до среден клас).

Второ, професионалист от класата не на Тарантино, ами на българските режисьори или оператори, дори с телефон , шъ скъсат всеки с пълно оборудване и 2-3-4 седмици, ако щеш 2-3-4 месеца опит и трупане на знания. Пък сравнение с Тарантино не знам дали осъзнаваш колко е смешно. Да, разбирам какво си искал/а/ да кажеш, ама е далеч от истината. Техниката ще помогне да надвиеш може би някакви мними профита - с такива е пълно. И аз съм от тях :P

Трето, аз ако не съм Харли Топър, има такива, които са. Аз мога с боклук и много усилия + опит + измъчена креативност (всъщност е заменена с мислене, ама не е същото) да направя шедьовърченце, лично такова, за мое удовлетворение и на кеф на приятели... А тези с вродена и развивана по естествен път креативност най-малко ги спъва техниката. Шедьовърът е идея, както и идеята как да я изпълниш със смешни средства, почти никакви. А 99,9% от притежаващите професионална техника и снимащи професионално са само професионалисти, не гении. И имат добри попадения, не шедьоври.

Четвърто, не мисля да се съгласявам с "айде стига си ми говорил еди-какво си", защото имам какво да ви казвам и никой няма да загуби от това. А който се замисля, може и да спечели. Защото "стига глупости" не е аргумент и не ме убеждава в глупавостта на моите глупости. В тях някой ще намери и капка мъдрост.

Аз не ви призовавам да млъквате, напротив - дерзайте. Спорете. Творете. Съберете си и професионалната техника, щом ви влече.

Ама ще застанете ли твърдо зад позицията "Нямам професионална техника, следователно не съм достоен да поствам в тийн форума - темичката за фотография... Ще ми се смеете." Ами... не е така. Не твърдя, че авторът наонзи пост е казал точно това. И не му забранявам да има желаната техника. Ама го успокоявам, че най-важно е да снима. С това, което има в момента. И ще се развива.

http://manoldonchev.wordpress.com/ga...m-carousel-163
Ай да пусна нещо за размисъл - репортаж отпреди година и нещо - за мен технически качеството е зле. Т.е. не е перфектно и искам по-добро, но става за гледане. Носи смисъла. Снимано е с комплект, който 2008 ми струваше 600 + 170, а миналата година дадох част от него на изплащане на приятелка, да кажем за под 300лв. тялото. А една от тия снимки също ми е спечелила 300лв. (и публикации в 2-3 вестника около още 20 :P - е те там е професионализЪмът :P)