.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29

Тема: Лаптоп

Мега фен Аватара на Petrow
    Град
    Барселона

Лаптоп

За тези пари това ли е най-доброто? http://laptop.bg/laptops-dell-Inspir...5110_DELL00742

Здравей,
    Определено НЕ Разбирам, че това е с един от най-добрите мобилни процесори, но видео картата е твърде слаба. По-добре за тези пари намери с Core i5 и видео GeForce GT 540M или Mobility Radeon HD 6650.

Поздрави

Супер фен
    Аз пък бих казал че си заслужава ... 525m не толкова по слаб а от 540m и 6650, максимум 10% да са по - производителни от 525m а това не бих казал че е твърде слаба карта :P
    Облякох черни дрехи върху бялата си душа
    за да се слея със сивата безмълвна тълпа.

Darkness Is My Fate, but I Have an Angel Heart !!!
    Between Darkness and Light I'm ready to Fight !!!

TheDarkAngelOfHope ... comming soon for your last Hope !

Град
    Барселона
    Значи няма да го взема с цел непрекъснато да играя игри,но все пак ако някой път нещо ми хрумне да мога да я играя..и според мен не е лош лаптоп за това й писах тук да дадете мниение за него

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от gadgetsbg
    Здравей,
    Определено НЕ Разбирам, че това е с един от най-добрите мобилни процесори, но видео картата е твърде слаба. По-добре за тези пари намери с Core i5 и видео GeForce GT 540M или Mobility Radeon HD 6650.

Поздрави
    540M е много проблемна видеокарта! Не ти я препоръчвам. Аз имам такъв DELL и е трепач. До сега всяка една игра съм подкарвал, щом Crysis върви... Има само 1 недостатък лаптопа. Лаптопа е нисичък и при високо натоварване, примерно когато стои на маса не могат 3те отвора за въздух от доло да засмучат достатъчно въздух и за това е необходимо, да се държи леко повдигнах от пред (3-4см) или да е върху подложка, която да позволява снабдяването на въздух. Това става само при ВИСОКО натоварване, при обикновенна работа (чат/видео/музика/сваляне) не се наблюдават такива неща. Също може да минеш в по-долен клас процесор (има модели с core i3/i5) защото този i7 не можеш да го натовариш Но ако държиш да е i7 взимай

Град
    Барселона
    Цитирай Първоначално написано от Cybershot
    Също може да минеш в по-долен клас процесор (има модели с core i3/i5) защото този i7 не можеш да го натовариш Но ако държиш да е i7 взимай
    Това нещо не го разбрах.. ??

Супер фен Аватара на MrCreeper
    Трябва да отделиш още 15-20 лева за охлаждаща подложка
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Petrow
    Също може да минеш в по-долен клас процесор (има модели с core i3/i5) защото този i7 не можеш да го натовариш Но ако държиш да е i7 взимай

За да го натовариш трябва да пуснеш 4-5 игри и да ги минимизираш и да си играеш белот... Ако няма да се занимаваш с нещо професионално, просто няма голям смисъл от него. До финансова гледна точка опира просто.

Град
    Барселона
    ясно ясно.. също е ясно че няма да пусна 5 игри но като цяло ми харесва и бих дал тези пари.А иначе и охлаждаща подложка ще взема това не е такъв проблем

За да го натовариш трябва да пуснеш 4-5 игри и да ги минимизираш и да си играеш белот... Ако няма да се занимаваш с нещо професионално, просто няма голям смисъл от него. До финансова гледна точка опира просто.
    Моля до колкото съм наясно
    вече (виндовс 7)
    когато минимизраш някаква игра
    процесорът спира да "мисли" за нея
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от MrCreeper

Моля до колкото съм наясно
    вече (виндовс 7)
    когато минимизраш някаква игра
    процесорът спира да "мисли" за нея
    Е, да на 7цата е така, но много добре знаеш какво исках да кажа в поста си...

Този лаптоп мога да го натоваря само с 1 програма и то на 100%
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Цитирай Първоначално написано от DarkAngelOfHope
    Аз пък бих казал че си заслужава ... 525m не толкова по слаб а от 540m и 6650, максимум 10% да са по - производителни от 525m а това не бих казал че е твърде слаба карта :P
    Съгласен съм, че разликата е около 10-15%, но и това е нещо Имайки в предвид мощния процесор, за който мнението ми съвпада с това на Cybershot:
    Също може да минеш в по-долен клас процесор (има модели с core i3/i5) защото този i7 не можеш да го натовариш
    Все си мисля, че може за същите пари да се вземе малко от процесора и да се сложи на видеото.

ПП Cybershot, не съм чувал за проблеми с тази видео карта. Можеш ли да уточниш?

Поздрави

Супер фен
    Ами 540M за начало не иска да си инсталира драйверите, след това с мъки ако се пребориш с този проблем с инсталацията на драйверите идва следващ, проблем с Optimus и компютъра не превключва от вградената в процесора видеокарта на нвидията, когато зададеш да работи с nvidia ти казва, че не може да намери този адаптер... Във форума на нвидия имаше много оплаквания на потребители точно от 540М със същите проблеми (това беше около месец някъде, може и повече). Към днешна дата проблема може и да е решен...

Предполагах, че това ще е проблема. Доста приятели ми се оплакаха точно от това - на някой игрите им засичаха, на други изобщо не тръгваха, но след като забраних интелската видео карта нвидиата си тръгна без проблеми.

Все пак остава проблема, че така компютъра харчи повече ток, но все пак си е решение

Поздрави

Повече от фен
    Град
    Русе
    everybody can!

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от gadgetsbg
    Предполагах, че това ще е проблема. Доста приятели ми се оплакаха точно от това - на някой игрите им засичаха, на други изобщо не тръгваха, но след като забраних интелската видео карта нвидиата си тръгна без проблеми.

Все пак остава проблема, че така компютъра харчи повече ток, но все пак си е решение

Поздрави
    Решение, но радикално... Съкращаваш живота на вай-важния компонент на 1 лаптоп - батерията.

Цитирай Първоначално написано от Requisition
    everybody can!
    Това е така, но
    "Също може да минеш в по-долен клас процесор (има модели с core i3/i5) защото този i7 не можеш да го натовариш Но ако държиш да е i7 взимай "
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Requisition
    everybody can!
    Това е така, но
    "Също може да минеш в по-долен клас процесор (има модели с core i3/i5) защото този i7 не можеш да го натовариш Но ако държиш да е i7 взимай "
    Дай някакви доказателства за какво му е толкова мощен процесор, като човека сам каза, че само от време на време ще играе игри?

Да пусне 1 клиш да конвертира и процесора ще заработи на 100%
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Супер фен
    Да пусне 1 клиш да конвертира и процесора ще заработи на 100%
    Ти се хващаш за някакъв частен случай, колко типично за българина...

Еми Българи сме
    И Real Flow да използва, Cinema 4d и кво ли още не
    А и като е казал, че ще играе малко, това не определя какви ще са игрите. Може да реши да изиграе Metro 2033, Crysis 2, Just Cause 2 и Т.Н.
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Добре, като си толкова хитър - като пуснеш Crysis 2 на тая видео карта, дали процесора ти ще е проблема? Стига толкова глупави спорове...

Поздрави

Супер фен
    Еми Българи сме
    И Real Flow да използва, Cinema 4d и кво ли още не
    А и като е казал, че ще играе малко, това не определя какви ще са игрите. Може да реши да изиграе Metro 2033, Crysis 2, Just Cause 2 и Т.Н.
    Ще ти дам пример с Crysis 2. Ще товари процесора на 10-15%, а видеото ще е много по-натоварено (зависи вече резолюция, ефекти и т.н.), но ако наблъскаш всичко на макс процесора може и да не достигне 20% натовареност, но видеото ще крахне...

Град
    Млечен път, Слънчева система, планета Земя, Континент Европа, Република България, София
    Аз пък ти препоръчвам новия на HP http://www.speedcomputers.biz/produc...FZIH3wodHVJy7w Аз съм с него никви проблеми с видео картата, всичко е ОК, освен всичко е и на добра цена лошото само е че е с линукс, ама ако намериш някой да ти го преинстлира - сега съм с уиндоус 7 профешънал и никви пр.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си