- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Няколко въпросчета към атеистите?
ох добре остави таласъмите, докажи, че няма такъв еднорог/ розови слонове
![]()
Да, айде докажи че няма всемогъщи невидими розови слонове/еднорози и аз ще ти докажа, че твоят бог не съществува.
True story.
1.Земята не задължително е създадена за седем дни!От дисковидна маса газ и прах,на латински solar nebula.
2.Животът на Земята е бил много прост в началото,ориентиран във водите.В последствие простоустроените едноклетъчни започнали да усложняват структурата си и в последствие излезли на сушата.
3.Вселените са много.Най-простото обяснение е различни измерения.Те се образуват при определено взаимодействие между атоми,тоест Вселене=Измерение...
4.Тъй като solar nebula са всъщност газове от Слънцето,на Земята е отнело няколко милиона години да се охлади.След охлаждането се появява водата.А атмосферата е нещо като дар Божий,колкото и неуместно да е използването на тази фраза.Растенията се появяват от хумуса отделен от мъртвите организми...Биология-4 клас с малко повече мисъл...
5.Теб те управлява мозъка ти,който първоначално (преди около милиард години) е бил просто нерви,каквато е тази на насекомите,тоест чисто инстинктивна.
6.Друга Вселена,която е била празна или тази Вселена,в която живеем е вечна.
7.Харолд Кемпинг-религиозен фанатик излъгал за датите на около 5 Апокалипсиса основно през 90-те години на ХХ-и век.
8.Това не е атеист,а сатанист или езичник...
9.Тези мога да формулирам на ниво студент,а съм на 14.Не знам какво да ти кажа по първата част от въпроса.Не виждам смисъл...
10.Да,ще повярвам.Уверявам те и се кълна.Честно казано много искам да знам,че има Бог,защото ме е страх от това,което ме чака отвъд живота...
11.Не,не виждам причина.Аз дори бих го последвал.
12.Научни факти,които ти посочих по-горе.А на каква база се крепи твоята вяра?
13.Анти-тела.
14.Същото като номер 8.Не знам кой атеист ти е казал,че вярва във фантасмагории.Това не го прави атеист,а езичник.
Това са вечните въпроси,а Бог е едното възможно обяснение,но не е задължително да е вярно.
По-горе съм ти дал факти,тя ми използва клишето "вечни въпроси"!Първоначално написано от cigarettekisses
![]()
Да бе,по-логично е да сме създадени от калта в задния двор на Бог!Аз ти дадох отговорите на твоите въпроси!Научни факти-не science fiction!Освен това не е задължително атеистът да е нихилист...Първоначално написано от commando1
Бог е всемогъщ?!Слушай сега:Първоначално написано от commando1
Ако е всемогъщ,значи може да създаде камък,който не може да вдигне.Но ако не може да вдигне камъка,значи не е всемогъщ,нали?!
Иисус Христос е номер едно.![]()
“Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”
Прав си братко ТОЙ наистина е всемогъщ. АМИН!Първоначално написано от RipTheChain
“Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”
Доколкото виждам, ти задава въпрос, умнико. Много сте добри в това да изопачавате нещата, така, както на вас ви изнася.Първоначално написано от commando1
Атеистите били неграмотни, къде са ти препинателните знаци ?
Смешки.
Бог е всемогъщ.![]()
1.Това бе въпрос!Първоначално написано от commando1
2.Току що ти дадох пример,който доказва,че не просто Той не е всемогъщ,но и че е невъзможно да си всемогъщ!Само дето много обичаш да изопачаваш нещата!!!
за кво се говори тука, че ме мързеше да погледна като отворих 4395834 теми.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Абе,командо,след като ти дадох научно издържани отговори на въпросите ти защо не редактираш поста???Или може би мислиш,че ако не го споменеш,никой няма да го види?Изглеждаш глупаво и всеки в тази секция ти се подиграва,не защото си християнин,а защото си изключително твърдоглав фанатик!
1. След като според вас няма Бог които е създал земята за седем дни,как тогава е била създадена тя? След Големия взрив се образуват планетите и другите космически и небесни тела.
2. А хората след като не са създадени от Бог тогава кой ги е създал-извънземните,кармата,духов ете,таласъмите,баба ванга...........кой? Ти да си чувал за цианобактерии...
3. Как е създадена Вселената.........? И кой я е създал? Големия взрив...
4. Как е бил създаден въздуха, водата, светлината, тъмнината, горите, цветята и цялата жива и нежива материя? Еволюция, приятелю, еволюция и природа...
5. След като няма Бог,кой ни управлява.......? Извънземните ли? А тях кой ги е създал? Искаш някой да те управлява?! Ти съзнание нямаш ли си?!
6. А преди Вселената какво е имало в свободното пространство? Свободно пространство.
7. След като разни атеисти ни увещават че светът ще свърши през 2012 г. защо не е свършил още когато са ни уверявали че това ще стане през 1111 г, 1212 г, 1345 год, 1467 год, 1789 год, 1890 год, 1990 год. и много други години? Аз пък защо ли си мисля, че все чувам, че Бог щял да слезе на Земята и да накара хората да си платят за греховете. (Апокалипсис...)
8. След като вярвате в баба яга, извънземните, таласъмите, духовете, вампирите, феите, самодивите и др. митични същества,защо не вярвате в Бог? Защото не ми е угодно някой да ме наставлява, а таласъмите не ми казват кого да лъжа и от кого да крада...
9. Защо когато спорите с християните си противоречите по много въпроси? Нима не можете да формулирате правилно тезите си? Я прочети Библията и пак ми кажи кой си противоречи..?!
10. Ако се окаже че грешите и наистина има Бог, ще повярвате ли или ще продължавате да твърдите обратното дори когато вече не сте прави? Е ти ми докажи, аз ще си помисля...
11. Ами ако Бог помогне на някой атеист да влезне в правият път и атеистът стане по добър човек от преди ще го упреквате ли че е поел по пътя на Бог и е станал християнин? Ще го вините ли за доброто? Що реши, че това е доброто. Имате много странни представи за добро и зло. И ме питаш едно и също нещо хиляда пъти...
12. На какви фундаменти се крепи вашата вяра че няма Бог,имате ли убедителни доказателства че наистина няма Бог? И къде са те? А вашата вяра, че има Бог, на какво се крепи?!
13. Как ще си обясните стотиците хиляди случай на излекувани от нелечими болести хора? Чакам науката да го обясни, аз не съм по тази част.
14. След като не вярвате в Бог,защо тогава ВЯРВАТЕ в несъществуващи неща? Е не ме ли пита преди малко за таласъмите...
1. След като според вас няма Бог които е създал земята за седем дни,как тогава е била създадена тя?
Едва ли земята е създадена за 7 дни,според мен е било нужно много повече,ти от къде си сигурен,че земята е създадена за 7 дни,защото го пише в библията ли ?![]()
2. А хората след като не са създадени от Бог тогава кой ги е създал-извънземните,кармата,духов ете,таласъмите,баба ванга...........кой?
Духове ? Извънземни ? Карма ? Духове? Таласъми ? Баба Ванга,ами природата...
3. Как е създадена Вселената.........? И кой я е създал?
От къде да знам ? Нямало ме е тогава за да знам,докажи ми,че Бог я е създал![]()
4. Как е бил създаден въздуха, водата, светлината, тъмнината, горите, цветята и цялата жива и нежива материя?
Защо трябва да са създадени ? Те просто съществуват,част от природата са... Все едно да питаш вярващ в Бог,как е създаден Бог ?![]()
5. След като няма Бог,кой ни управлява.......? Извънземните ли? А тях кой ги е създал?
Никой не ни управлява,какви са тия глупости ? Извънземни ?![]()
6. А преди Вселената какво е имало в свободното пространство?
Свободно пространство,както каза Anja![]()
7. След като разни атеисти ни увещават че светът ще свърши през 2012 г. защо не е свършил още когато са ни уверявали че това ще стане през 1111 г, 1212 г, 1345 год, 1467 год, 1789 год, 1890 год, 1990 год. и много други години?
Това,че фантазията на някои хора доста развита не означава,че те трябва да са прави и света да свърши..
8. След като вярвате в баба яга, извънземните, таласъмите, духовете, вампирите, феите, самодивите и др. митични същества,защо не вярвате в Бог?
Вярвам във всички тези неща,включително и Бог просто ми писна да слушам истории на разни дето са ги видели и т.н а аз да не съм виждал нищо такова и просто да си вярвам и да си вярвам...
9. Защо когато спорите с християните си противоречите по много въпроси? Нима не можете да формулирате правилно тезите си?
Ти си сляп,както искаш го приемай![]()
10. Ако се окаже че грешите и наистина има Бог, ще повярвате ли или ще продължавате да твърдите обратното дори когато вече не сте прави?
Аз и сега вярвам,казах,че имам съмнения защото тезите на тези,които казват,че няма Бог са по убедителни,ако ми се докаже,че има Бог никога няма да се съмнявам и ще повярвам![]()
11. Ами ако Бог помогне на някой атеист да влезне в правият път и атеистът стане по добър човек от преди ще го упреквате ли че е поел по пътя на Бог и е станал християнин? Ще го вините ли за доброто?
Който не вярва в Бог е лош човек така ли ? Много бъркаш..
12. На какви фундаменти се крепи вашата вяра че няма Бог,имате ли убедителни доказателства че наистина няма Бог? И къде са те?
Какви доказателства трябва да има човек за да докаже,че нещо не съществува бе ти слушаш ли сеПо скоро тези,които казват,че има Бог трябва да докажат,че го има..
13. Как ще си обясните стотиците хиляди случай на излекувани от нелечими болести хора?
Психика,искали са да живеят,настроили са се,че ще оздравеят и така..
Как ще обясниш хилядите болести,които сполитат "добрите" и вярващи хора ежедневно ? А,а,а,а,а,а,а ?
14. След като не вярвате в Бог,защо тогава ВЯРВАТЕ в несъществуващи неща?[/quote]
Вярвам в Бог и в несъществуващите неща,ти го каза те са несъществуващи и често се питам в к'во вярвам![]()
Първоначално написано от bazingaaaa
True story.
Първоначално написано от bazingaaaa
True story.
Ще ми отговориш ли? Няма как да очакваш от нас да ти докажем, че твоя бог не съществува щом ти не можеш, да докажеш че розовия невидим всемогъщ еднорог-слон не съществува.Първоначално написано от bazingaaaa
True story.
bazingaaaa Бог съществува обаче само в сериала,на който логото му ти служи за аватарИ там е гоуем пич
![]()
![]()
Съвсем случайно попаднах на темата и имам време да драсна няколко реда.
Така, командо, за начало аз съм агностик (всъщност всички са агностици, но не го признават). И като агностик не поддържам крайните възгледи.
Срещала съм както изключително невежи и ограничени, така и наистина начетени и интелигентни хора и от двата "отбора"- на атеистите и на религиозните. Изслушвала съм аргументите им търпеливо и винаги с уважение и никога не съм налагала собственото си мнение. Всъщност темата за Бог ми е една от любимите за разговор. Бих могла да бъда МНОГО обширна, но от личен опит знам, че дългите постове никога не се четат и за това, ще опитам да бъда кратка.
Според мен проблемът при религиозните, както явно и при теб, е че за всеки въпрос, каквито самият ти си задал, имат само 1 отговор- Бог, Бог, Бог и пак Бог.
Това определено потиска мисловиня процес. Ако всички хора бяха такива, които не се съмняват във вярата си, мозъците ни щяха да са закърняли и единственото нещо, което щяхме да правим е да спим удобно на възглавницата на илюзията, убедени, че знаем всичко.
Съмнението означава да се замислиш.
Изключително уважавам Иисус. Той е бил истински революционер, проповядвал милосърдие и доброта. Без съмнение е бил едни достоен човек. Но в човешката история е имало велики хора, както и при езичниците, така и при християните, и мюсюлманите, и атеистите, и агностиците и т.н. и т.н.
Ала аз не признавам никоя религия, в това число и християнството. На неговия престол седи фанатизмът- баща на насилието. Лесно ли човек може да си обясни как преследваните се превръщат в преследвачи, гонените- гонители и жертвите- насилници. Сякаш пътят от жертвата до палача е по-къс, отколкото от жертвата до човека. И така религията на "милосърдието и всеопрощанието" започва да насърчава насилието и да наказва другомислещите. Религиите убиват с догмите и каноните си свободната инициатива и смачкват всеки търсещ дух. И в това повечето религии си прилачат като братя. Защото навсякъде хората са еднакви. Само дето взаимно се порицават.
Но всъщност никой не знае Истината, нито атеисти, нито религиозни. Тя е неуловима, безкрайна. Всички философи са я търсили, но никой не я е намерил. И колкото по-убедени сме в това незнание, толкова повече всъщност се приближаваме до Истината.
П.П. Ако желаеш, би ми било интересно ти самият да отговориш на въпросите си. : ))
лелеее gandalfepi4 ти не се ли умори да успорваш мненията на християните? Не мога да разбера защо толкова години спориш за нещо, което дори не съществува според теб. Пълна безсмислица. Щом не съществува значи няма проблеми, остави ''заблудените''![]()
Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
^Шът ,хората с езически никове да траят.