.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 102
    Бих искала да дам един пример, с който се надявам да изкажа своето становище по въпроса. :)

Да кажем, че Гошко обича математиката и горе-долу се справя с нея, но понякога среща задачи, които не може да реши. За да не му се смеят в училище обаче, той преписва условието и прави геометричен чертеж, после обръща сборника отзад да види отговора. След това си измисля някаква несъществуваща теорема, и записва следното:

"По теорема на Гюнтер, това е равно на една трета от онова, следователно отговорът е еди-какъв-си."

Неудобните въпроси относно теоремата на Гюнтер ги отклонява с подканата да проверят в някой плесенясал немски сборник от 1840 година (Библията), там се споменавала въпросната теорема.

А ако случайно разбере как се решава задачата или пък кака му му обясни, той представя решението като доказателство на теоремата си.

И каква е разликата между Господ и теоремата на Гюнтер? Всеки, който буквално тълкува митологичен сборник, за мен е Гошко. :)

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ wut?

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Arclight, чакай аз не схванах много точно аналогията... може ли пак?

Абе използвайте сивите си вещества! :D

Когато религиозните фанатици не знаят нещо:
    "Бог (Гюнтер) го прави. Чети Библията/Корана/теорията от 1840 и ще разбереш."

Когато въпросното нещо получи обяснение:

"Ами ние ви казахме, че Бог (Гюнтер) го е направил, не сме казали как точно. Ето, намерили сте как, браво."

тук не става въпрос за доказателства. никой не те кара насила да ставаш атеист, нали? въпрос е на лични убеждения, сама съм намерила отговорите за себе си ;д
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Цитирай Първоначално написано от BrainlessROCKBABY
    тук не става въпрос за доказателства. никой не те кара насила да ставаш атеист, нали? въпрос е на лични убеждения, сама съм намерила отговорите за себе си ;д
    Много вярно! Всеки има право на избор относно вярата си. Отдавна са минали времената, в които хората са приемали религията като средство за приобщаване. Все пак 21-ви век сме.

По темата - доказателства има ли тогава за създаването на Земята от Бог? Не! Нито едната теорема не е доказана, следователно спора е малко безсмислен. Учени и вярващи от хилядолетия се опитват да докажат едно от двете, до сега резултат - нулев.
    "The truth is rarely pure and never simple." - Oscar Wilde.

^Е прав си...само за това, че не е доказано, че земята е създадена от бог...виж за обратното вече е друга работа...
    Im back...

Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    ^Е прав си...само за това, че не е доказано, че земята е създадена от бог...виж за обратното вече е друга работа...
    Поправям те - права съм.

За обратното кое, ако мога да попитам защото не схващам?

Цитирай Първоначално написано от DummyBlock
    Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Поправям те - права съм.

За обратното кое, ако мога да попитам защото не схващам?
    Извинявай за пола!
    Еми доколкото разбрах искаш да кажеш, че сътвориението не е доказано, че е от бог, и че не е доказано също така и че не е бог?
    Im back...

няма проблем.

Да точно това исках да кажа, но нека не забравяме, че теоремите не са 1 или 2.. Всеки луд излиза със своя номер!

Иииии май оспамихме много лошо!
    "The truth is rarely pure and never simple." - Oscar Wilde.

Цитирай Първоначално написано от DummyBlock
    няма проблем.

Да точно това исках да кажа, но нека не забравяме, че теоремите не са 1 или 2.. Всеки луд излиза със своя номер!

Иииии май оспамихме много лошо!
    Се там...всеки спами тоя раздел вече...което не изключва и мен...отдавна вече не се старая да съм сериозен! Разни типове просто с техния спамерски характер те убеждават, че няма смисъл...няма мисъл срещу теб, а роботи подвластни на стадната психика опитващи се да те осмеят понеже те са част от стадото без дори да се замислят и грам...но за това не са виновни само те!
    Im back...

Мега фен
    Някаква люспеста конспирация е цялата работа.

Питайте тайфата гекони ,предвождани от лорд Амурокотофоки - Комодският варан. Отседнали са в една пещера наблизо.

Град
    Стара Загора
    Ти не си с всичкия си да задаваш такива въпроси
    Защо някой трябва да е създал всичко това ?
    Искам ти да ми отговориш на един въпрос да видим дали можеш ?
    Аз защо съм атеист защото не вярвам в бог а в себе си,
    та за мен това е обидно да ми викат атеист представи си ако религията не съществуваше щеше ли да съществува и думата атеист помисли малко !
    Атеист съм защото вярвам в себе си и не чакам ония който не съществува да слезне и да ми помогне !
    Ако нашата раса вярва че бог е най-висшето божество, тогава той в какво вярва ? Beat that !
    Тhe people will reach apon the sky and say, save us and i'll whisper them NO !

Повече от фен Аватара на Alekssandyr
    1. След като според вас няма Бог които е създал земята за седем дни,как тогава е била създадена тя?
    - Идеалистиката на космологията.

2. А хората след като не са създадени от Бог тогава кой ги е създал-извънземните,кармата,духов ете,таласъмите,баба ванга...........кой?
    - От хора? Мъж + жена .. чат пат и доктор.

3. Как е създадена Вселената.........? И кой я е създал?
    -Би ми било много интересно да науча отговора на въпроса!

4. Как е бил създаден въздуха, водата, светлината, тъмнината, горите, цветята и цялата жива и нежива материя?
    -Част от факторите за живот са били създадени докато се е оформяла планетата с течение на времето.

5. След като няма Бог,кой ни управлява.......? Извънземните ли? А тях кой ги е създал?
    - Ние си се управляваме.. ние ше се погубим!

6. А преди Вселената какво е имало в свободното пространство?
    - Тъмна материя, предполагам.

7. След като разни атеисти ни увещават че светът ще свърши през 2012 г. защо не е свършил още когато са ни уверявали че това ще стане през 1111 г, 1212 г, 1345 год, 1467 год, 1789 год, 1890 год, 1990 год. и много други години?
    - Хора.. идиоти !

8. След като вярвате в баба яга, извънземните, таласъмите, духовете, вампирите, феите, самодивите и др. митични същества,защо не вярвате в Бог?
    - За съответните създания има приказки, поверия, мъдрости, чат пат факти ..

9. Защо когато спорите с християните си противоречите по много въпроси? Нима не можете да формулирате правилно тезите си?
    - Нямам мнение по въпроса.

10. Ако се окаже че грешите и наистина има Бог, ще повярвате ли или ще продължавате да твърдите обратното дори когато вече не сте прави?
    - Когато го видя ще повярвам!

11. Ами ако Бог помогне на някой атеист да влезне в правият път и атеистът стане по добър човек от преди ще го упреквате ли че е поел по пътя на Бог и е станал християнин? Ще го вините ли за доброто?
    - Не.

12. На какви фундаменти се крепи вашата вяра че няма Бог,имате ли убедителни доказателства че наистина няма Бог? И къде са те?
    - Убедителни доказателства нямам, но пък и няма убедителни доказателства, че има

13. Как ще си обясните стотиците хиляди случай на излекувани от нелечими болести хора?
    - Плацебо, примерно?

14. След като не вярвате в Бог,защо тогава ВЯРВАТЕ в несъществуващи неща?
    - Защото са далеч по-интересни и провокативни от Него.
    Последно редактирано от Alekssandyr : 12-03-2011 на 21:25

Голям фен Аватара на Pa3yMeH
    Град
    Varna
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    а РаЗумЕн няма да е лошо да барнеш уикито за малко между другото

газове са създали гоуем взрив? лол
    /bump

Тъй като ти си най-гениалният тук, искам да те попитам какво е станало ? Доколкото знам, науката не може да отговори на този въпрос, тя се простира само до няколко секунди по-късно. Това съм го чел в една енциклопедия като малък и докато не ми дадеш по-свестен отговор, ще си продължа да си вярвам

^ Първо искам да уточня че не съм най-гениалния тука. Най-гениален съм си по принцип.

А сега по въпроса ти.След BB са се получили гигантски количества хелий и въглерод, струва ми се че за това си спомняш. А колкото до причината - само спекулации. String theory, теорията че идва от singularity (не знам как е на бг) и други. Не ми е известна никоя от тях да споменава "газове" като причина. За да съм най-честен се поразрових преди да напиша това и не можах да намеря никакво споменаване. Наистина, приеми ми предложението за 15 секунди уикипедия не мисля че ще ти навреди.

ПС и остави /bumpin', sagin', nokoin' и тн. Аз го правех преди известно време и след това се чуствах като идиот с малка пишка
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Голям фен Аватара на Pa3yMeH
    Град
    Varna
    В интерес на истината, сега погледнах в една моя книга и там не се споменаваше какво го е причинило. И като цяло има логика в това, защото след като приемаме ВВ като начало на времето, не може да се знае какво е било преди това. Предполагам, че в тая енциклопедия са пробутвали някаква пропаганда/бил съм твърде малък и тъп и не съм схванал.

Така де, в грешка съм.

Голем ташак, малък си бил, запомнил си грешно.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Супер фен Аватара на HolyShit
    Баси яката тема сериозно.

Тия неща никой не може да ги отговори

А за вярващите,зависи в какво вярвате.

Мега фен
    някои хора даже и културистите ги изпреварват в Божието Царство свен че в това отношение ги изпреварват също/включително и сексулно разюзданите и бизнесмените

"Исус им рече: Истина ви казвам, че бирниците и блудниците ви изпреварват в Божието царство." Матей 21: 31
    Последно редактирано от npp : 12-06-2011 на 13:18

Автора на темата е трол

Супер фен Аватара на HolyShit
    Като учил религия мога да кажа 2-3 неща по принцип,защото не са само измислици,но има и факти за съществуването.(JESUS)

Мега фен Аватара на koshtramba
    Плащеницата му ли? Ххахахаха!
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Мега фен Аватара на koshtramba
    Цитирай Първоначално написано от commando1 Виж мнението

1. След като според вас няма Бог които е създал земята за седем дни,как тогава е била създадена тя?

А Бог кой го е създал?

2. А хората след като не са създадени от Бог тогава кой ги е създал-извънземните,кармата,духов ете,таласъмите,баба ванга...........кой?

The black hole.

Мисля, че въпросът ти се повтаря.

4. Как е бил създаден въздуха, водата, светлината, тъмнината, горите, цветята и цялата жива и нежива материя?

Близко е до акъла. Верижна реакция от черната дупка и the big bang.

5. След като няма Бог,кой ни управлява.......? Извънземните ли? А тях кой ги е създал?

Митьо-Пищова

Трябва ли да е имало нещо?

7. След като разни атеисти ни увещават че светът ще свърши през 2012 г. защо не е свършил още когато са ни уверявали че това ще стане през 1111 г, 1212 г, 1345 год, 1467 год, 1789 год, 1890 год, 1990 год. и много други години?

Нещо май въпросът ти не е много въпрос.

8. След като вярвате в баба яга, извънземните, таласъмите, духовете, вампирите, феите, самодивите и др. митични същества,защо не вярвате в Бог?

Щото не ми е кеф

9. Защо когато спорите с християните си противоречите по много въпроси? Нима не можете да формулирате правилно тезите си?

WTFF?!

10. Ако се окаже че грешите и наистина има Бог, ще повярвате ли или ще продължавате да твърдите обратното дори когато вече не сте прави?

Пак ще си отричам.

11. Ами ако Бог помогне на някой атеист да влезне в правият път и атеистът стане по добър човек от преди ще го упреквате ли че е поел по пътя на Бог и е станал християнин? Ще го вините ли за доброто?

Той сам ще си е помогнал, така че... застреляй се от упор.

12. На какви фундаменти се крепи вашата вяра че няма Бог,имате ли убедителни доказателства че наистина няма Бог? И къде са те?

О, да, имам, ама трябва ли да ги изброявам?

13. Как ще си обясните стотиците хиляди случай на излекувани от нелечими болести хора?

Шанс.

И кои са те?
    Са ще отговоря на другите.
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Земята не е единствената планета! И другите ли "бог"(умишлено с малка буква) ги е създал !?Но все пак да ти отговоря на въпроса...Химия ,Биология...както казах има и други планети за които до сега не ни е известно да има живот...може би просто просто при тях процеса не се е получил все още.И защо реши че всичко е станало за 7 дена ?!Заради една приказка а.к.а. библията,която е написана за сплотяване и по лесно управление на народа хмм доста наивно...

Отново...Химия и Биология и дълги години в протичане на процеси...Еволюция.И като казвам еволюция не говоря за маймуни.И аз не съм съгласен с тая теория...не виждам логиката маймуните да са си все още маймуни...

Повтарям се ..."И кой я е създал?" дори не мисля да коментирам този въпрос...

От въпрос 1 до сега питаш за все един и същ отговор :/
    Кислородът се произвежда от цианобактерии, водорасли и растения по време на фотосинтезата.Да приемем че растенията са се зародили първи...защо да е нямало вода хаха вашия бог откъде е дошъл?!да правилно замълчи и аз така ще направя на този въпрос...светлина и тъмнина Оо физика може би...земята се върти около слънцето или чакай искаш да кажеш че бог е създал и слънцето :/ доказано е че при шанс 1 на колко милиона или милярда не помня е възможно да се създаде живот от нищото...

В момента ни управляват политици.Това ли ти беше въпроса ?!

Бог?!

Атеисти?! Аз като един атеист мога да те уверя,че ние не вярваме в това :/ всичките тези филми идват от вас.Ама то е елементарно един атеист няма да търси послание от бог върху камък ...

Споменаваш извънземните като митични същества ? Оо Защо реши,че те трябва да представляват нещо по различно от човек от друга планета ?! И това ли ви казва бог?Да си мислите,че сте единствения разумен живот в цялата вселена...Малко сведения ли има за "извънземни"?! НЕ! има сведения за тях още преди да има Християнство...има сведения,че точно тях са наричали богове,защото са имали знания които тогавашните народи са нямали.И като споменах пък християнство...Колко религии има преди него?!защо реши,че точно пък бащата на вашия бог е създал света?! за момент ако си представим,че вярвам в думата бог...Защо да не е бил бащата на някой египетски бог ?! или пък шумерски?!

Защо вие искате само отговори от нас,а вие не давате нито един.Всяко ваше доказателство идва от книга с неизвестен автор :/

Прати ми го да си поговорим и ще повярвам ...Не съм атеист по инат,такъв съм защото съм човек предпочитащ да вярва в несъвършенни теории отколкото в съвършенна приказка!

Защо си мислиш,че религията има нещо общо с това дали човек е добър или лош...по времето на кръстоносците какво се е получавало?! Те са водили войни,избивали са хора(къде невинни,къде виновни,но сещаш се кои са били повече) всичко в името на бог!Чакай малко кой е той да решава тези хора да умрат (нали той е вашият бог,но не и техния хмм ) и какво накрая...те са християни,те са добри ми да ви пикая на лицемерието...Всичко е било както е и сега,САЩ си търсеше причина да влезе за нефта...така е било и тогава търсели са си причина да влезнат да грабят скъпоценности и са ползвали религията

Доказателства трябва да представи човека,които казва,че има!Ако пък все пак искаш да чуеш мойте:Не съм го виждал,не съм го чувал Достатъчно убедително ли е

"Неличими болести"?Имунна система,нагласа(мозъка казва какво ще става с тялото ти).

Не вярвам в несъществуващи неща...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си