.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 63
    Аз чак до 2-3 клас някъде не можех, а не съм ходила на логопед никога. От тогава проблеми със звуци не съм имала, от въздуха ли ми мина - не знам.

Град
    Млечен път, Слънчева система, планета Земя, Континент Европа, Република България, София
    Логопеда ще те оправи за нула време - една от нашия клас не може да казва Р и лично аз не го намирам нито за сладко, нито за готино, но може и да е, защото с тва момиче не се понасяме. Все едно, като малка и аз не съм можела да казвам Р, мама ме е водила на логопед и сега всичко е ОК

Аз ходех, ама бях на 6 години. Учителката беше много мила и сладка. Нямам идея за колко време успях да се науча да казвам "р" и "л", ама накрая като вече можех и нямаше повече да ходя, ми беше много мъчно.
    Чакай, че се отнесох...
    Има една алуминиева пръчица, на чийто връх има пластмасово топче. С това чудо ти бърка в устата и го мърда, така че да почнеш да казваш "р". Аз даже си имам такова в нас. Много е яко.
    Та, авторке, въобще не е страшно. Даже сега като си по-голяма, ще отнеме много по-малко време да се научиш. Виж в нета за няк'ви координати.

Град
    най - доbре сама
    мечтата ми като малка беше да НЕ мога да казвам ''Р'' някой хора това го смятат за сладко .. (happy) ;d
    никога не е късно да направиш на мръсника, мръсно .. колкото по-късно толкова по-мръсно ..
    не ми пука брат, казвам го широко и отворено сърцето ми за боклуци вече е затворено !! ..
    И В ЕДНО СЪМ СИГУРНА, АЗ ЩЕ СЪМ ЕДИНСТВЕНА В СЪРЦЕТО ТИ ..

Супер фен Аватара на katericArofl
    Аз па като малка не можех да казвам половината азбука....
    Ш С Ц Ч Ж З .....
    пишех „шиСарка„
    Ходих на логопед и сега нямам проблеми. Той ще ти обяснява начин да го кажеш, намя да ти прави операция...

Guest
    аз-пък-говоря-бързо-и-не-изоварям-вси4ко-докрай-и-някои-трудно-ми-разбират-

Град
    най - доbре сама
    Аз па като малка не можех да казвам половината азбука....
    Ш С Ц Ч Ж З .....
    пишех „шиСарка„
    Ходих на логопед и сега нямам проблеми. Той ще ти обяснява начин да го кажеш, намя да ти прави операция...

- и аз така имам клипчета и сега се пукам от смях
    но се оправих от само себе си
    никога не е късно да направиш на мръсника, мръсно .. колкото по-късно толкова по-мръсно ..
    не ми пука брат, казвам го широко и отворено сърцето ми за боклуци вече е затворено !! ..
    И В ЕДНО СЪМ СИГУРНА, АЗ ЩЕ СЪМ ЕДИНСТВЕНА В СЪРЦЕТО ТИ ..

И аз не мога споко според мен даже е готино

I remember your name crying in a rain
    When you left and close my door
    I remember myself in my emptiness
    Waiting for a special call…

Eric <3 Pam <3 Jessica <3 True Blood <3

Аз също не мога да казвам "р" правилно. Така съм от много малка, но да ти кажа никога не съм се опитвала да го променя, а и хората около мен свикнаха с това и не е нещо, което да се набива на очи на познатите ми (a и не само - не ми се е случвало някой да ме изгледа странно и да каже "яяя, не можеш да казваш "р" - хахахах).
    Иначе ако теб толкова те тревожи това, че не можеш - логопедът е най-доброто решение. Разбира се, можеш да потърсиш някои уроци в интернет ( то какво ли няма в интернет сега о.О ), но е друго да отидеш при специалист - той със сигурност ще знае как да ти помогне по възможно най-добрия начин.

You're gonna catch a cold from the ice inside your soul

Цитирай Първоначално написано от xxKiFlAxx
    аз-пък-говоря-бързо-и-не-изоварям-вси4ко-докрай-и-някои-трудно-ми-разбират-
    Добре дошла в клуба. Моят проблем с Р-то е друг - изговарям го прекалено твърдо, говоря прекалено бързо, но същевременно с това ясно и всички ме питат дали единия ми родител не е чужденец...
    Roma locuta. Causa finita.

И аз не мога да го казвам, но никой не ми се е подигравал или имитирал. Сякаш познатите ми свикват с това. На мен не ми е проблем и не са ме водили на логопед. По едно време даже като се заговорихме с приятелки за произношението и прочие, аз леко почнах да мрънкам, че не мога да казвам Р. Те ми казаха, че не се забелязвало. Някои казаха "Аз даже не усещам, че не можеш."
    Едно момче от класа ми също не може. Лично мен ми направи впечатление особено в началото като се запознахме. Изглеждаше ми супер професорски и умно. Може би, защото самият той беше такъв. Но сега не го забелязвам. Сякаш си говори без да има този проблем. :P

Запищи се на компа или телефона как говориш и се изслушай след това. Така един мой приятел сам си коригира с-то.

Супер фен
    Град
    България
    И аз като малка не можех да изговарям "р",нашите ме водиха на логопед и то насила,а аз виках"искам да гледам рейнджърите" ,но логопеда ми помогна сега мога да изговарям "р".
    "Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн

Цитирай Първоначално написано от unknowngirl Виж мнението
    Съжелявам може би темата ми не е за този форум.
    Проблемът ми е, че не мога да изговарям буквата "Р", но не искам да ходя на логопед, защото не обичам доктори, зъболекари и т.н. Ако някой от вас е имал проблем с изговора и е ходил на логопед и се е оправил може ли да ми каже какво е направил логопеда, за да се опитам и аз. Благодаря предварително
    Логопедът и зъболекарят нямат нищо общо, логопеда изобщо не е страшен. Като бях малка ходех няколко месеца на логопед, защото не изховарях съвсем добре буквата Р. Имах упражнения някакви по говорене, примерно някви стихчета, в които има много пъти буквата Р ии така. (била съм на 5-6 години някъде като ходех)
    Много ми помогна логопеда, сега нямам проблеми с изговарянето на Р и се радвам, че майка ми ме е завела тогава.
    Иначе има нещо такова, че някои проблеми с говора, не могат да се оправят след определена възраст... имам предвид, че вече може и да ти е късно. Посъветвай се все пак с логопед, не яде хора, повярвай ми!
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

И аз не мога : ) Ходила съм на логопед, но нищо не направи за Р-то, затова превръщаш дефекта в ефект - фРенското Р може да бъде мноооооого секси : ))))))))))))))))
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    И аз не мога : ) Ходила съм на логопед, но нищо не направи за Р-то, затова превръщаш дефекта в ефект - фРенското Р може да бъде мноооооого секси : ))))))))))))))))
    На първата страница уточнихме, че говорните дефекти не са сладки или секси.

Цитирай Първоначално написано от lude7ina Виж мнението
    На първата страница уточнихме, че говорните дефекти не са сладки или секси.
    Да бе, ти ще кажеш Всеки дефект може да бъде превърнат в ефект, познавам дори момче с много секси френско Р, а и какво предлагате ? Логопед? На логопед се ходи в ранна детска възраст, сега вече няма шанс да се промени
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Цитирай Първоначално написано от darrie Виж мнението
    Не знам защо сравняваш логопед и зъболекар? Ако мислиш, че логопеда ще ти бърка в устата жестоко се лъжеш. Като малка и аз не можех да казвам Р. Майка ми ми показа как да си наместя езика и се научих.
    i kak trqbva da si namestq ezika ako znaesh nqkakuv sait kadeto moga da vidq a ne da pro4eta molq te kaji mi

Много обичам когато някой не може да казва "р", толкова е сладичко. Ама иначе ако искаш да си го оправиш отиди на логопед не е толкова страшно!!!

ami az sushto ne moga da kazvam R i chestno kazano mn se draznq ot tova i iskam da se naucha. Ako nqkoii moje da preporucha nqkoii saiit kadeto ne da cheta kak se pravi a da moga da go vidq. molq vi pomognete mi. pls

Цитирай Първоначално написано от albena.karanizamova Виж мнението
    Ako nqkoii moje da preporucha nqkoii saiit kadeto ne da cheta kak se pravi a da moga da go vidq.
    МОЛЯ?!
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Голям фен Аватара на EternalDream
    Повечето ми приятели не могат да казват "р". Намирам го за много сладко и приятно за слушане. Но пък има професии, които изискват правилен говор. Поради тази причина помощта на логопед не е излишна.

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *

aз не мога да казвам С и Ш добре, ама не ми дреме

Мега фен Аватара на tori
    Никога не съм можела да казвам "р". До скоро се дразнех ама вече хич и не забелязвам. Хората като се запознаят с мен, не разбират, че не мога. :д Смисъл някво такова много задълбочено трябва да се заслушаш, за да разбереш. :д

Супер фен Аватара на tonssy
    Това някой да не може да казва "р", независимо момче или момиче, ми бърка в мозъка. Дори бих казала, че ме дразни толкова много колкото някой да ми говори на мйеко.
    Като малка не можех да казвам "с", ама някак сама си го оправих. Просто много хора почнаха да го забелязват и започнах да се опитвам да си слагам езика, където трябва

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си