.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 29 от общо 29
    Супер фен Аватара на HolyShit
    И досаден

Град
    Млечен път, Слънчева система, планета Земя, Континент Европа, Република България, София
    Абе вие ще се избиете
    По тая тема има много изписано и ми писна вече да чета, затова ще бъда добричка и ще помогна на ентусиастите и финансовото им състояние (защото си нямам друга работа )
    Ето това е най-важното според мен от цялата книга:

Първо измервате своя ИТМ: Теглото/височината в метри и резултата се разделя на височината в метри. Моят резултат - 57/1,67 >> 34,1/1,67 >> 20,4
    Има три категории:
    Възраст 13-14 >> Оптимално тегло е ИТМ 19-20, Леко наднормено е 21-23, Наднормено 24-25 и затлъстяване е 26+
    Възраст 15-16 >> Оптимално тегло е ИТМ 20-21, Леко наднормено 22-24, Наднормено 25-28, затлъстяване е от 29 нататък
    Възраст 17-19 >> Оптималното е ИТМ 21-22, Леко наднормено 23-25, Наднормено 26-29 и татлъстяване 30+

За всички възрасти, ако попадате в категория "Леко наднормено" - 1400 ккал, "Наднормено" - 1600ккал и "Затлъстяване" - 2000ккал

За калорийна категория 1400ккал се приемат 3 порции зърнени и бобови храни и богати на скорбяла зеленчуци, всяка порция са я разчели на 100ккал., 2 порции плодове, 2 порции млечни продукти, 2 белтъчини, 3 леки закуски по 100ккал всяка, 1 подправка и 1 зелен чай с нар, който по мое лично мнение не помага особено, но както решите.
    За 1600ккал зърнените храни са 4 порции, плодовете - 3, млечни и белтъчини - по 2 всяка, леките закуски са 3, 1 подправка и 1 зелен чай.
    За 2000ккал зърнените порции са 5, плодовите 3, млечните също 3, белтъчините са 4, леките закуски са 3, 1 подправка и 1 зелен чай с нар.

Няма да преписвам всички порции, смятани за зърнени, млечни и т.н. (белтъчините са месо, риба и яйчни белтъци, а млечните - нискомаслени сирена и кашкавали и разбира се, млека), всички знаят къде се съдържат въглехидрати, плодове и т.н. Има и т.н. "свободни зеленчуци" - краставица, целина и марули, които са без скорбяла и се консумират свободно. Подправките са кетчуп, горчица, чили (там са писали по 4 супени лъжици, но според мен е по-добре да са 2 или 3) Зеления чай става и без нар и си го пийте примерно сутрин - ужким разбуждало метаболизма. Според моето скромно мнение тоз чай ефект голям няма, но си струваше опита . Всяка една порция каквото и да е се състои от 100ккал. Минусът на диетата е, че се броят стриктно калориите , но убедих нашите да си вземем кухненско кантарче Майка ми още ме взима на подбив.

Порциите се разпределят по желание, дали са и примерно меню в книгата, но няма да го преписвам, много е дълго (21 дена.. )
    В книгата препоръчват минимум 30 минути движение всеки ден. Аз предпочитам тае-бо, но ако ходите на плуване примерно, е идеално.
    Авторите препоръчват да се избягват прегрешенията и са дали списък с "разсейващи" процедури:
    Вземи си ароматна вана (бележка - с ментово масло, подтискало апетита, казват ), Прочети списание за фитнес или здраве, Направи си чаша чай, Танцувай или пей, Направи си маникюр/педикюр, Напиши стихотворение ( ), Прави коремни преси, Излез на разходка. Лично на мен ми помага да спя :
    В книгата има многобройни въпроси от читатели, включен е хранителен дневник, има за хранителните разстройства, но смятам, че изложих най-важното - диетата .

Аре успех на който му се занимава. Аз лично не издържах и седмица с тази диета, но по-коравите мацки можете да се пробвате

P.S. Не съм луда

Супер фен Аватара на HolyShit
    Почнах да чета,ама като видях дължината на коментара останах с това впечателние,което пишеш последно,обаче обратното

Град
    Млечен път, Слънчева система, планета Земя, Континент Европа, Република България, София
    Цитирай Първоначално написано от HolyShit
    Почнах да чета,ама като видях дължината на коментара останах с това впечателние,което пишеш последно,обаче обратното
    Опитвам се да съм полезна

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си