.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Семейство или успешна кариера

Здравейте! Ученичка съм в езикова гимназия и имам да подготвя проект на тема „Семейство или успешна кариера- кръстопътят на който стои модерната жена”. Поради тази причина искам да ви попитам кое бихте избрали семейството или кариерата и защо. Ще съм благодарна ако посочите възраста си, образованието, което сте получили и работите ли в момента и какво. Благодаря предварително!

Супер фен Аватара на MojoJojo88
    На 22 (още малко...) години съм, завършила съм хуманитарен профил в софийска гимназия. Работя-няма да казвам какво, не мисля, че е от значение.
    По темата ще ти кажа следното. Никога не съм била кариеристка. За мен не е важно да гоня постове, да получавам купища (не че е кой знае колко възможно) пари, да градя имидж на свръхамбициозна жена. НО, за да имам семейство, трябва да имам работа. Не просто някаква, от която да изкарвам просто някакви пари, а работа, която да ми гарантира стабилен доход и да знам, че заплатата, която получавам покрива всичките ми нужди и ми остава даже. Искам да имам стабилно семейство, деца дай Боже, да знам, че нямаме финансови затруднения. В този ред на мисли-не, не гоня кариера, гоня развитие сега, докато ми е време.

Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Майка ми има една по-млада приятелка - жена, на която се възхищавам искрено. Има успешен и доходоносен бизнес, който сама е разработила, като човек е прекрасна, на външен вид също. Наистина е невероятна и определено за мен е идеалната жена. Но ето, че в любовта хич не й върви, на 32-4 е, а не може да си намери мъж. И като се замислих какво ли е всяка вечер да си лягаш сама, да се събуждаш сама, по празниците да си сама ... не е работа. Още по-страшното - да си остарееш сам. Тази мисъл доста повече ме плаши от това да не се развия професионално. Като бях на 16-17 все си мислех, че ако ми се наложи да избирам, ще избера да имам кариера, но сега съм убедена, че семейството е на първо място.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Аз също стигнах до заключението, че семейството е най-важно. За какво ще са ми толкова много пари, например, ако ще имам само тях без човек до себе си.
    Да искам стабилна работа, но нямам мания за величие и високи постове. защото ако гониш само кариера, един ден ще се обърнеш и ще видиш, че си работил за другите, а за себе си не си направил нищо..... И ще бъде много жалко.
    Завършила съм преди 3 години средното си образование с профил Химия. В момента съм студентка.

Кариерата разбирасе

Мега фен Аватара на Chacho
    Да гониш кариера не означава да гониш само пари. Може да се опитваш чрез делото си да оставиш своята следа в историята - я чрез строителство, я чрез проучване, я чрез благотворителност, я по някакъв друг начин.

Все пак ще избера семейството и бих правил жертви в негово име. Но се надявам да успея да балансирам нещата.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Според мен за мъжете е по важна първо кариерата, докато жените могат да си позволят да минат направо към семейството.Не сте ли забелязали, че е масова практика жените да се омъжват за по големи на години мъже?

Голям фен Аватара на ZloboMiR
    Цитирай Първоначално написано от holdema
    Според мен за мъжете е по важна първо кариерата, докато жените могат да си позволят да минат направо към семейството.Не сте ли забелязали, че е масова практика жените да се омъжват за по големи на години мъже?
    Това е защото моделът мъжът да поддържа финансите, а жената - семейството, макар и старичък е доказан.

Голям фен Аватара на Moderatorius
    Е, мисля че семейството. Всъщност не мисля, а съм сигурна. Цял живот съм живяла с мисълта, че всичко, което правя е заради някой, в бъдеще. Тоест уча, за да имам по-голям шанс да се реализирам, защото искам след време семейство. Ако трябва да избирам, ще си избера семейството, няма даже и да се замислям. Имам госпожа, сигурно на към 60 е, обиколила е цял свят, ходила е навсяяяяякъде, има адски голям опит, но няма деца. Цял живот пътува, учи и т.н., а като се прибере вкъщи е самичка, ужас. Жал ми е за нея. Понеже няма деца, постоянно говори за племенницата си. Не искам на 60 да съм в нейното положение. Самотата ми е най-големият ужас. Мразя да съм сама!

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    О, семейството определено! И то не точно семейството, а децата ми. В такива времена живеем, че хората се развеждат всеки ден. Не знам един ден аз как ще съм, дали с щастлив брак, или не толкова, а може би и разведена ще се окажа, но за децата ми всичко ще дам и заради тях от всичко ще се лиша!
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Семейството. Кел файда, че ще си с процъфтяваща кариера, когато вечер след като приключиш работа се прибираш в тъмния апартамент, ще готвиш за един човек, ще гледаш филм (примерно) и ще лягаш в студено легло сама и ще се будиш сама.
    Пари, пари... ама някои неща не могат да се купят с пари.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Без съмнение успешна кариера.
    Which of us is happy in this world?Which of us has his desire?or,having it, is satisfied?

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
    Семейството. Кел файда, че ще си с процъфтяваща кариера, когато вечер след като приключиш работа се прибираш в тъмния апартамент, ще готвиш за един човек, ще гледаш филм (примерно) и ще лягаш в студено легло сама и ще се будиш сама.
    Пари, пари... ама някои неща не могат да се купят с пари.
    Мда, много на място казано. Никоя крайност не е добра.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    на 21 години съм, студентка елитна специалност в добър университет и работя....ами това е, за мене е кариерата - знам се каква съм, познавам се добре; още поне 5-6-7 години нямам шанс да се впиша в картинка със семейство, прекалено много неща не съм направила...искам да имам деца някой ден, но не и докато не съм се наживяла и нямам с какво да ги накарам да са поне малко горди с мене.
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си