.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 112
    Голям фен Аватара на autista88
    Всъщност това не е душа, а "мозък" и "логическо мислене". Това е разликата между хората и животните, че животните търсят само как да се нахранят, размножат, оцелеят - животинско мислене.

Човека обаче има, освен животинските пориви (Благодарности на мистър Фройд) има и логическо мислене. Всъщност не "душата" е причината за помените, а уникално действие на неврона, който е един малък изчислителен център.

Къде са тези възкресени хора? Аз не съм виждал такъв, а ти?
    По-добре на кафево отколкото социално слаб!

Мега фен Аватара на ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от S1lv3r
    От къде си мислиш идва представата за правилно и неправилно?Според теб маймуната или лъва имат ли такива терзания?
    Да вземем за пример лъва.
    Да чакаш газелите в храстите, а не по средата на нищото - правилно.
    Да се разхождаш покрай разни същества, носещи пушки и каращи отворени джипове - неправилно.
    Да не се ебаваш с нозорозите - правилно.
    Да пиеш от вода, в която плуват крокодили - неправилно.
    Хмм..

Цитирай Първоначално написано от autista88

При естественият подбор няма нужда от Бог, за да се появят очите - те са нещо, което е естествено да се появи.
    хм,естествено казваш?А как хората съществуват от толквоа хиляди години и защо не сме започнали да мутираме?Доколкото ми е известно,хората преди Христа са изглеждали точно по същия начин както и ние изглеждаме..аз поне не съм попадал на материали,където са изобразени човеци по-недоразвити и на по-ниско ниво от нас,дори напротив-преди хиляди години,хората са изграждали здания,които в днешно време трудно се изграждат дори с модерна техника.На мен не ми изглежда пирамидите да са изградени от недоразвити и нееволюирали хора.а за тези картини които се виждат само от високо(извинете ме но забравих къде се намират и как се казват,в някаква пустиня в САЩ ако не се лъжа)тях как ще ги обясните?Това да се направят такива фигури с такава перфектна форма и прави линий а художника дори не е виждал какво рисува..мисля,че хората са били доста развити преди нас.Добре,нека приемем че и тук греша.Какво ще кажете за хора умрели и после завърнали се от смъртта?Гледал съм такива филми в които преживелите разказват какво са видели и да ви кажа няма различни мнения,всеки един от тях се е срещнал с Господ Исус Христос и е говорил лице в лице с него.Говорим за хора,които не са били в клинична смърт а за хора на които вече смъртните актове са били издадени и в последствие са върнати към живота.Всеки един от тях е видял Ада,видял е и Рая и разказите на тези хора по никакъв начин не си противоречат.Предполагам това означава,че тези хора всички са видели едно и също нещо и този вариант това да са някакви сънища и привидения отпадат?Може да кажете,че тези разкази са все на християни,които са решили да изкарат някаква сензация и да привлекат хора към "сектата" си.Ами има и такива,които рпеди това преживяване са били атеисти и са отхвърляли Бог.

Също така много ми е смешно като прочета коментар от сорта на"Църквата е конспирация,измислена да се упражнява контрол на масите"..Хора от къде е започнало християнството?Исус Христос е проповядвал по юдейските земи докато Израел е бил римска колония.Един сам човек с неговите 12 последователи..Исус умира,разпнат е на кръст..техния водач вече го няма.В историята има много случай,когато самозванци събират група хора,вдигат бунтове и групата указва влияние на обществото,но след като водачите им са отстранени по един или друг начин,всичко свърша.
    Явно не е станало така с христовите ученици,защото тези 12 човека практически са сами срещу всички.Изпълнени със Святия дух,те обръщат целия свят.И ако някой си мисли,че са го рпавели за власт или за пари,можете да потърсите материали,от тези 12,11 са умрели от насилствена смърт като разпъване на кръст,изгорен жив или удран също а само един умира от естествена смърт и той е бил заточен.Сега ми кажете вие бихте ли минали през такива изпитания за някаква лъжа?Бихте ли живели в нищета,да бъдете гонени от римляните и еврейте и накрая да умрете по такъв жесток начин в името на една лъжа?Аз бих предпочел да си живея спокойно и да не умирам за нещо,което не е истина,но тези хора са били убедени в това което рпавят и как не,те са били с Христос 3 години,следвали са го навсякъде и всеки ден са виждали чудесата които е правел.

Вярвате или не Бог съществува и всеки еидн от нас ще го разбере рано или късно.На тази земя,човек живее 70-80-90 години,зависи от това какъв е плана на Господ за този човек.След това на къде?Душата на човек е вечна и тя ще живее или завинаги с твореца си или отдалечен завинаги от него на ужасно място.Ада е реален и той се намира точно в центъра на земята.Изборът къде ще прекарате вечността е изцяло ваш.Бог ни обича и всеки ден той ни очаква с отворени обятия да се завърнем към него.Той е нашия небесен отец и от него е нашето благословение.Той е този,който в своето слово 365 пъти е казал:Не се страхувай,защото аз съм с теб."Защото аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда." (Еремия 29:11)

http://boji-dar.info/m/articles/view...B0%D0%B4%D0%B0 ---> Геолози записали глас от ада..не знам за вас,но аз останах потресен след като го чух.Бог е толкова милостив към нас и толкова ни обича,че вижте какви доказателства ни е дал само и само да се обърнем от нечестивите си пътищата и да повярваме в Него и да прекараме вечността в неговото присъствие а не да се окажем и ние един ден там..
    Така...мога да ти кажа, че просто си необразован/незнаещ!
    Ще се опитам кратичко да ти отговоря на въпросите! Дано да ги прочетеш внимателно! А за тези които се съмняваш, да потърсиш и да се увериш!

Еволюция не може да се извърши за няколко хиляди години, а за милиони! А при човека за еволюция не може да се говори! Първо, че теориите за еволюцията и произхода за човека си противоречат! И второ, че човека се създава изкуствено! Отделните периоди иса генно инжинерство!
    Пирамидите са дело на атлантиди! Ти не може да се сравняваш с тях!
    За кои рисунки става на въпрос?
    Тези филми за завърнали се като цяло какво общо имат с бог? А и те са сектанска история...знам, защото съм се сблъсквал пряко! Да има върнали се...но не от рая/ада...просто от другото измерение...където са душите! Или по скоро - част от тях! Това за Джийзъса е глупост, че са го виждали - от къде знаят как изглежда? И какво като са били атеисти? Това не пречи да са в бизнеса! Или да лъжат? и тн!
    Я имай достег с някой поп и после говори! И как ще обясниш криенето на толкова много евангилиета и представянето само на 4...? Защото ако хората научат за другите, християнството ще се промени из основи! Което за църквата значи лошо - отслабване на контрола!
    За Исус не говори, защото не знаеш нищо за него! Знаеш само 3 години от живота му...ами предишните 33? А следващите 40? Той не умира на кръста! Ни най малко! Просто билките са му били познати до съвършенство, и е знаел как да симулира! Тоест е знаел коя билка те прави като труп, а след 2-3 дена като им минава действието, просто се събужда! И това представлява възкресението - събуждане! Хах...смешно! И мога да ти кажа, че от 12те апостола, истински е само Юда! На тайната вечеря Исус казва на апостолите да го погледнат та да видят истината, и освен Юда, всички извръщат глава! Какво чудеса...при условие, че Исус се бара атландит...ако ти говори нещо...
    След като умреш...зависи дали си изпълнил задачата...Да душата е вечна...или по скоро се води за такава! А относно Ада...еми то дори си е казано в прав текст в библията къде е - Земята!
    А за центъра на земята - тихо!
    А такова понятие като вечност...съществува ли?
    Абе ти Чувал ли си теорията за кухата земя?
    Im back...

Как въобще ще докажеш, че човек има душа? Това значи ли, че всяка клетка в тялото ни има "душица"?
    Ако ти нямаше душа,приятелю,сега нямаше да си по-различен от останалите диви животни,които бродят из гората.Щеше да живееш ден за ден и единствената ти цел в живота щеше да бъде да си осигуриш дневната доза храна с която ще изкараш и този ден,а не да търсиш отговори за съществуването си в тоази форум.От къде си мислиш идва представата за правилно и неправилно?Според теб маймуната или лъва имат ли такива терзания?При това казах ти има случаи на хора,които са били мъртви и после са били възкресени.Мисля,че това не е шега работа,аз не знам какви чудеса очакваш ти.

А той отговори: Не, отче Аврааме, но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят.
    И той му каза: Ако не слушат Моисей и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят. (Лука 16:30-31)

Явно нищо не може да изненада Господ Бог
    Аз няма какво повече да ти кажа по темата,ти решаваш дали да повярваш в Бог или да закоравиш сърцето си. "Ето, днес поставям пред вас благословение и проклетия: благословението, ако слушате заповедите на Господа вашия Бог, които днес ви заповядвам; и проклетията, ако не слушате заповедите на Господа вашия Бог, но се отклонявате от пътя, който днес ви заповядвам и следвате други богове, които не сте познавали." (Второзаконие 11:26-28 )

Животните имат душа!
    Хората живеят ден за ден!
    Ти не знаеш кое е правилно и неправилно!
    За мъртвите обясних!
    Im back...

Всъщност това не е душа, а "мозък" и "логическо мислене". Това е разликата между хората и животните, че животните търсят само как да се нахранят, размножат, оцелеят - животинско мислене.

Човека обаче има, освен животинските пориви (Благодарности на мистър Фройд) има и логическо мислене. Всъщност не "душата" е причината за помените, а уникално действие на неврона, който е един малък изчислителен център.

Къде са тези възкресени хора? Аз не съм виждал такъв, а ти?
    Животните имат логическо мислене! Учи се в училище! Прочети!
    Im back...

TheMightyNadenica понякога не мога да разбера дали някои неща не са ирония, иначе звучиш като някой аннуак.

Имат, но не и като нашето.

И аз така си мислех преди, ама е напълно сериозен, просто е влезнал много лошо във филма

TheMightyNadenica понякога не мога да разбера дали някои неща не са ирония, иначе звучиш като някой аннуак.

Имат, но не и като нашето.
    Сериозно!
    Im back...

Какво "Сериозно"?

Някой неща, които пишеш, изглеждат доста смислени и после избълваш 10000000 реда аннуак-ска пропаганда.

Или си някакъв епик трол или трябва да се прегледаш.

Какво "Сериозно"?

Някой неща, които пишеш, изглеждат доста смислени и после избълваш 10000000 реда аннуак-ска пропаганда.

Или си някакъв епик трол или трябва да се прегледаш.
    Зависи! Трола живее в мен...и напъва да излезе!
    Сериозно писах!
    Когато вкарвам ирония ще разбереш(може би)...
    Im back...

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Пирамидите били построени от атлантиди. Исус бил атландит. Пил билков чай и изпаднал в клинична смърт.
    Не знаех, че е толкова забавно в този раздел.
    Моля ви, не спирайте!

Голям фен Аватара на ScarlettS
    То забавно ама само тролове останаха в раздела

Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    Пирамидите били построени от атлантиди. Исус бил атландит. Пил билков чай и изпаднал в клинична смърт.
    Моля ви, не спирайте!
    Необразованите, незнещите, недоразвитите, невежите да мълчат!
    Im back...

Чухте ли ! Той е в 10ти клас (9ти?) и вече знае ВСИЧКО ! Мълчете необразовани роби !

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Чухте ли ! Той е в 10ти клас (9ти?) и вече знае ВСИЧКО ! Мълчете необразовани роби !
    Възрастта не е от значение! Това е само предпоставка! А ти като си по-голям...да не блестиш със знания? И никога не съм твърдял, че знам всичко! Но от тези теми се интересувам! Ако ме попиташ примерно на тема футбол...съм гола вОда! А и всичко това говори по-лошо за вас! И поправка - не позна с класа!
    Im back...

Не знам защо се впрягате толкова,все пак бог е създаден от нас хората,не от другиго Нормално е да е двусмислено,неправилно,оза дачаващо и всякакви тем подобни

Град
    Anfield
    Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Моля ви, не спирайте!
    Не, не. Искам да чуя още за атлантидите, единствения апостол Юда, теорията за кухата земя и още каквото там знаеш и наричаш "знание".

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ inb4 shit hurricane

Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Моля ви, не спирайте!
    Не, не. Искам да чуя още за атлантидите, единствения апостол Юда, теорията за кухата земя и още каквото там знаеш и наричаш "знание".
    Иронизирането е признак на слабост!
    Im back...

Град
    Anfield
    Ееее, човек съм признавам си. Хората имат слабости.
    Друго си е да си атлантид. Ама ти там повече ги чаткаш нещата, нали ?

Тихо бе. Ти си заблудена овца и роб и не разбираш.

Ееее, човек съм признавам си. Хората имат слабости.
    Друго си е да си атлантид. Ама ти там повече ги чаткаш нещата, нали ?
    Мислейки си, че леко прикритата подигравка е предимство, тя всъщност показва очевидна слабост у индивида, и изглежда жалко!
    Im back...

Фен Аватара на MakaronUduSHvaCH
    Град
    мЕДЕН рУДНИк квЪртал "жИлязКовУ"
    Баси, бай Боже, не е създал само нас 'Ората ве просветени, създал е всичко останало, природа, животни и му е останало малко време и си е рекъл само хубави неща направих трябва да има и нещо, което да ме развеселява през времето, в което, ще си почивам и е създал нас
    Spam Team !
    "сУфийСко Чадо"
    "Нашо моНче "
    "Пред винкелО всички сме равни!"
    "Баба Диско Парти"!
    "Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
    "Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
    "На бай Тико внук му" -
    "Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"

Град
    Anfield
    Мани ме мене непросветления и слабия. Кажи сега за атлантидите! Отвори ми очите !

Фен Аватара на MakaronUduSHvaCH
    Град
    мЕДЕН рУДНИк квЪртал "жИлязКовУ"
    Мани ме мене непросветления и слабия. Кажи сега за атлантидите! Отвори ми очите !
    К'во ти треЕ конкретизирЪй, сА ? , шСе опитам ти обесниМ на драго срЪце
    Spam Team !
    "сУфийСко Чадо"
    "Нашо моНче "
    "Пред винкелО всички сме равни!"
    "Баба Диско Парти"!
    "Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
    "Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
    "На бай Тико внук му" -
    "Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си