- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Българи от New York?
ХА, точно затова е тоя форум, да се праскаме като луди и ние да завладеем света със бели от българия![]()
![]()
Първоначално написано от Trollrusos
Първоначално написано от cazzo
да, имигрирането в New York е доста трудно, но познавам много българи дошли сами тук по какви ли не начини и се възхищавам на смелостта им.Първоначално написано от HotLife
и как се установи? трудно ли беше? разкажи![]()
+1Първоначално написано от sweet_bunny
Въпреки, че исках да говоря за Ню Йорк, а не за мнението на хората относно емигранството, като съжалявам, че изразих моето. Като цяло исках просто да кажа, че въпреки, по-малко развитата икономика, живота в София не е чак толкова лош. Живял съм в няколко държави, където живота беше по-добре икономически, хората си носят скъпи дрешки и кола за 30 000 евро е нещо нормално. Но това не прави живота по-добър, не знам защо толкова смятате тази страна за толкова гадна. Живота тука е по-спокоен, не е толкова забързан, при повечето случай даже знаеш какво означава "свободно време". И да, говорил съм с много хора, ходил съм навсякъде по Европа и като сравних тях с американците, американците бяха по-тъпи. Сега който каквото иска да говори, винаги има и умни хора, но не можете да ми кажете, че средната интелигентност на американеца е толкова висока колкото на европееца.
Както и да е.
Да се върна към темата.
Да попитам създателя на темата, лесно ли е българин (с нашата велика слава) да се приобщи към Ню Йорк? Като започнем с даването на виза, моята виза поне е доста лесна за взимане, но познавам хора, на който са им отказвали. Освен със зелена карта, или висшето си образувание да си го изкараш там, как по-друг начин можеш да си постоянен жител там ? Признават ли ти българското висше там? Работа лесно ли ти дават? Лесно съм сигурен, че не е, но все пак да попитам.
И също и последни лични въпроси. Тъй като тези 3-4 седмици ще уча в Емпайър стейт-а, до Ню Йоркър как е най-удобно предвижването? Тъй като стъпя ли в Ню Йорк съм сам с моята приятелка. Също там някъде да има, някое по-евтино заведение за хранене (и да не е за хотдози)?
Има време до тогава, ама повечето информация не прече.![]()
На вас България не ви харева защото там било незнам си какво... и разбира се ви е по-лесно да избягате в чужбина, нали ? Да избягате от проблемите, ами като според вас България е толкова ужасна направете нещо допринесте так че България да се оправи, но не по-лесно е да избягате в чужибина да станете чистачи/Бармани/продавчи с една дума гастарбеайтери . Аз не виждам бъдещето си в България, а ще го създавам. И американците не са чували за Бг, защото са невежи. Те само франция и Англия занаят,толкова им стига акъла. И едно немога да разбера, защо като искате да бягате не избягате на някое хубаво място в Европа, а ходите в ТЪПАТА Америка ?
[♪] L!f3 !s mus!c, play !t l0ud3r [♪] [sun]
Абе коя си ти да казваш какво да правят хората и къде да ходят,айде да те видим как ще оправиш държавата,то на думи и аз мога хахахах детски истории..Първоначално написано от Daisy11
Аре спрете да се правите на големите националисти и оставете човека да разкаже бе мамка ви![]()
NOH8
Въпросът не е да сложим розовите очила, а да свалим черните. А цигания съм виждал навсякъде, дори и в Женева( не, не говоря за опреден човек, а за сръбска скара и панаир около цялото езеро ).
Аз лично се чувствам зверски виновна, че ще си обера крушите след няколко години, но никога няма да ме хване срам, че съм българка. Daisy11, щом сме решили така, точка. Колкото и да се правите на много нахакани, няма да промените мнението ни. Като гледам никой никаква не я върши, какво да правим тук?
И един въпрос. Има ли въобще някакъв квартал в НЙ, в който можеш да живееш? От това, което сте писали, ми звучи като в София- навсякъде опасно.
Не разрешавай на никого да подронва самочувствието ти, справяш се прекрасно и сам =)
http://www.obektiv.info/?cat=2&article=2421
^
Whatever they said =)
Ест, че има. Е не е чак толкова опасно колко е в София..спокойно.
Въпроса е, че нощно време освен в централната част на Манхатан, никъде другаде не е хубаво да се ходи, особено ако си сама.това е.
Разкажи сега, ти как се справи в началото?
NOH8