- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.4
HolyShit happy b-dayy))
alex07 направи ли я цялата Скардейл ?
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
Първоначално написано от katii
Да , свалих 6 кгА мислите ли, че ако 10 дни съм на плодове ще успея да сваля нещичко (имам още 15 кг за сваляне )
.................
^ 10 дена ли я прави или 2 седмици ?
Иначе с плодове за 10 дена няма как да свалиш 15кг .. Недей да си тормозиш организма с едно и също, ами хапвай често и по малко (ограничавай се- знаеш от какво) + спорт![]()
14 дни я спазвах и се чудя дали да я продължа в цял етап (в смисъл цялата диета трае 8 седмици - 14 диетаат, 14 дни нормални храни, като се има в предвид, че си в диетичен режим и след това още един път 14 дни, и още едно нормално харанене, целия период е 8 седмици което е малко по-малко от 2 месеца и за тези 2 месеца се свалят 16кгПървоначално написано от katii
![]()
.................
snow__queen поздравления, че си успяла да се пребориш с проблемите си и килограмите!
Аз да ви се похваля, вчера ми беше варива, но снощи като си купувах сладко за днес, не издържах и снощи към 9 се натъпчих с 3-4 шоколадови бисквити и бони-бонта мислех, че днес ще съм +, а съм -500гр
и както винаги става, постоянно ми се яде сладко, а днес като мога да ям, не ми се яде
направо не мога да се разбера
![]()
Днес:
З ягоди
О шоколадови бисквити+ пакет солети
СЗ някакъв измислен шоколадов крем
В филийка с лютеница+филийка с течен шоколад
доста си е, но ми е дошло и трябва да ям сладко, че иначе съм като утрепана..![]()
1 ден от 90-дневната диета - белтъчен
Закуска: 2 ябълки
Обяд: омлет (1 яйце и малко сирене) + домат
15.30: 1 ябълка
Вечеря: салата (домати, краставици и сирене)
Ужасно много се радвам че го издържахНа мен това ми е най-гадния ден...
Този път имам доста по-силна воля и продължавам напред :P![]()
Бобови храни и варива:
З: 2 банана
О: Ориз със зеленчуци и съвсем малко боб от консерва - беше ужасен
В: Ориз
Оф, на мен кантара ли не ми е в ред не знам ама от седмица и нещо близо ми показва, че не съм мръднала, а според мен това е невъзможноУсещам си по дрехите, че свалям, защото вчера успях да се вмъкна в един панталон, дето миналата седмица не можех да го закопчая ...
Попиваш всяко обещание,всяко вричане,всяка красива дума,попиваш като гъба и вярваш,че този път ще бъде РАЗЛИЧНО,а след поредната порция лъжи,оправдания, недомлъвки и болка се чувстваш отново като гъба,но вече изтискана от обещанията... празна...
Здравейте, искам да попитам как си поддържате кг. след диета? Смисъл колко често си позволявате сладко, тестени неща т.н.т. Аз прдиии доооста време спазвах диета бях на 90 дневната, лятото се тъпчех доста със сладки неща, е разбира се гледах и да се ограничавам и да имам доста движение.. не успях да си върна кг., но сега ме гони вълчи глад, а аз се ограничавам до минимум сладко ям много рядко и като ям се тъпча. А и сега с това училище ако не ям повече нямам сили за нищо, всеки ден съм като умряла.Едвам изкачвам стълбите, не мога да се съсредоточа и се изнервям много бързо.
П.С: С тегло под нормата съм, но ме е страх от надебеляване. Нямам цикъл от 9 месеца.
Примерно меню:
Закуска: плод/сандвич от пълнозърнест хляб с пил. филе, домат и краставица
Обяд:нещо готвено или само плод
Вечеря: нещо сготвено/таратор или само салата
Опитвам се да ям поне през два дена сладко, но винаги след като започна да ям не мога да се спра. Тази седмица не съм яла и ме е страх, следващия път съм убедена, че отново ще се натъпча като за 5 човека.![]()
Първоначално написано от VampireLover3
Ами аз лично бих казала, че захранването е най-важното, захраниш ли се правилно всичко е лесно можев да си хапваш от всичко без да прекаляваш.
.................
Да знам, че то е най-важно, но проблема е че когато не ям сладко с дни след това изяждам всичко което ми падне пред очите, тъпча се като невидяла.А това не е полезно. Другия проблем е, че не знам колко пъти на ден мога да ям сладко и други работи. Попринцип сладкото ми е най-важно, защото без него съм като отвеяна от вихъра, не помня нищо например от уроците, не мога да върша най-обикновенна работа, абе нямам сили за нищо, а то ми дава доста енергия. Но в същото време мен ме е страх, че ще напълнея.
Ох, днеска свинския ден или т.нар. "въглехидратен"![]()
З: Нектарина
О: Пица със зеленчуци и палачинка с шоколад
В: Панирани круши и малко задушени картофки - принципно знам че се водят в бобовия ден, но аз си ги броя за твърди въглехидрати и ги ям на въглехидратния.
Не трябваше да ям обаче и палачинката, и пицата на обяд.
Попиваш всяко обещание,всяко вричане,всяка красива дума,попиваш като гъба и вярваш,че този път ще бъде РАЗЛИЧНО,а след поредната порция лъжи,оправдания, недомлъвки и болка се чувстваш отново като гъба,но вече изтискана от обещанията... празна...
Аз пък до такава степен си свикнах с диетата, че вече даже не я приемам като такава![]()
Не ми пука за мнението на обществото, шото за мене едва ли му пука на някой от обществото ; ))
Hilary_![]()
КФ'О КЪТ ГЛААТА МИ Е ПРОСТЪ, НАЛИ УГЪВАМ ЛОСТЪ..!!
От сладко до сладко има разлика. Всеки ден например можеш да ядеш черен шоколад. Шоколадът е едно нещо, а кексчетата, шоколадовите мини-барчета, кроасаните - съвсем различно.Първоначално написано от VampireLover3
Аз приемам 20 грама шоколад на закуска, след ябълката. Равнява се на 2 редчета за информация.![]()
Макаронени изделия - защо не веднъж на седмица? Тестяно - също. Месо - поне 2 пъти на седмица. Мюсли - няма да навреди 2-3 пъти през седмицата. Риба - определено не трябва да я изхвърляш от менюто си. Мляко, сирене, кашкавал - всеки ден. Хляб, говоря за черен, през ден поне. Позволявай си всичко, но по малко. Организмът наистина има нужда от това. Особено след като се захранваш. Не изпадай в моите положения, аз също съм доста особена на тема тегло.![]()
Първоначално написано от MissChocolate
Ти и го обясни възможно най-добре.Все пак аз съм на мение, че просто до сега си употребявала чесъо и за това мислиш, че не можеш.Сега няамам време да пиша, но като се прибера на обяд ще ти кажа какво точо имам предвид,Хубав ден!
.................
Не ям толкова шоколад, пък да не говорим за черния. Питам за бисквитите, кексчетата и другите сладки. С другите храни съм много добре, не ям пържено, храня се не по-късно от 8. Ям пълнозърнест хляб, само сладкишите са ми проблем, просто не знам в какви количества и през колко време да ги ям .. Всъщност щеше да ми бъде лесно ако имаше някаква такава диета за поддържане. Търсих в интернет, но на всякъде пише, без сладки, тестени и т.н.т. да ама аз не мога да се ограничавам до живот.
^ ако искаш всеки ден яж по 1 или 2 кексчета/вафли и т.н., но не приемай захари след 15 часа.
ПС. Възможно е да нямаш цикъл, защото си под норма.
..Когато погледна в очите ти.. сякаш светът свършва...
Благодаря за съвета.
Да аз ходих на гинеколог преди доста време, натъпкаха ме с хапчета за предизвикване на цикъл, но не ми помогнаха. Тогава бях 45 кг. до колкото помня и жената ми каза, че трябва да съм най-малко 50 при ръст 165-6, лятото бях 40, но явно съм качила и сега съм 42-3.
Хей, не бива да те страх от надебеляване. Помисли кое е по-хубаво за окото - една, с извинение, закачалка или нормално момиче, което е стегнато. Още повече по начина ти на разсъждаване мисля,че си анорексичкаАко искаш пробвай да станеш 45 кг. А и помисли за здравето си. А и за бъдещето. При жени по нормата често няма цикъл, което означава, че може да НЕ забременееш, тоест да нямаш деца. Помисли си дали всъщност си струва толкова да се притесняваш.
..Когато погледна в очите ти.. сякаш светът свършва...
Точно това си опитвам да си повтарям преди всяко хранене, че ако продължавам да бъда с тегло под нормата, шанса да нямам деца се увеличава.Но не винаги действа. Или по скоро действа за момента, и на следващия вече си повтарям от утре съм на салати и плодове. Така е винаги ям, ям и след това започвам да гладувам. Както днес... сутринта се престраших и изядох една кифла с мармалад, и след това си казах днес ще бъда само на плодове.
![]()
Лесно можеш да задържиш килограмите и да се подържаш.Храни се здравословно..най-вече не яж солено.Започни от нулата и постепено прибавяй всякакви храни, защото организъмът има нужда от всичко.Сладко можеш да ядеш по всяко време, но в малки количества, когато усетиш, че нямаш енергия си хапни няколко парченца шоколад или половин кексче..след няколко часа пак..движи се много и спортувай.Пий вода и както ти казах най-вече яж безсолно.![]()
.................
Ами, да! Въглехидратите хранят мозъка и дават енергия. Дори и да не си под нормата трябва да приемаш достатъчно въглехидрати,а ти си доста под нея и се нуждаеш много повече от тях!Първоначално написано от VampireLover3
Защо си мислиш, че това е тооолкова голямо прегрешение ?!Първоначално написано от VampireLover3
А и точно сутрин можеш да си позволяваш такива неща!
Защо след като са ти казали, че трябва да си НАЙ-МАЛКО 50кг. и след като знаеш какви са последствията след като ти спре цикъла, продължаваш да не ядеш и от най-малкото прегрешение се паникьосваш ?! Ти трябва да качиш килограми! Доста под нормата си и ако продължаваш така мисля, че знаеш до къде ще стигнат нещата. Стегни се и започни да КАЧВАШ килограми (разбира се по здравословен начин)Първоначално написано от VampireLover3
Бих искала да ви попитам какви са мнениеята за протеиновата диета на д-р Дюкан
.................
Защото когато ям имам чувството, че всичко залепва за мен. И ме е страх. Някак си не мога да си се представя вече в "по-пълен вид". Макар и да спортувам, пак не мога спокойно да си кажа "Е това си го заслужавам нищо няма да ми стане от него". Знам, че приличам на анорексичка, и имам доста голям проблем с цикъла, но и това по никакъв начин не ме спира. Чувствам се добре така, хубаво ми е когато съм слаба. А и днес стана точно така както си мислех изядох кифлата и след нея имаше само една ябълка, това ми беше цялото ядене. Утре просто си нямам на идея какво ще ям. От всяка една хапка се притеснявам.. такава каша е в главата ми.
Попринцип разбирам в какво положение съм, но нещо не ми позволява, да се оправя, сякаш някой ми казва "Така си хубава, не напълнявай дете може и да си осиновиш" ..А имам огромно желание отново да си се храня както преди и никога НИКОГА повече да не започна диета.