- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.4
Само аз ли си мисля, че всички се стараят към манекенски мерки - като се има предвид, че повечето манекенки са под норма. Не знам защо, не не мисля, че е нормално жена/момиче 1.70 да е 54 кг и да иска да отслабне ощеИли пък жени с напълно нормално тегло да искат да отслбват
И после защото толкова много тийнейджърки имат анорексия, а други са дебели и си остават такива или пък става анорексички.....и те.
Само моето мнение ли е такова??!
..Когато погледна в очите ти.. сякаш светът свършва...
VampireLover3, аз определено не искам екстремно бърз резултат, защото знам, че ще е подвеждащ.. Идеята ми за зелевата супа е да я хапвам с цел пречистване и то не само нея, по цял ден, за месец. Менюто за семица е следното:
1ви ден
Освен супата може да ядете и колкото искате плодове (без банани)
2ри ден
Освен от супата, хапвайте и зеленчуци ( без зрял боб, грах и царевица). Можете да ги задушите на пара или си пригответе салата, но без оцет и олио. Картофи с масло за вечеря.
3ти ден
Яжте супа, както и плодове (без банани и сушени плодове), зеленчуци (без картофи).
4ти ден
Супа, 3 банана и около 500 гр обезмаслено кисело мляко
5ти ден
Супа, 500 гр. сварено телешко или пилешко месо + до 6 домата
6ти ден
Супа, сварено телешко или пиле без кожата + зеленчуци / с изключение на картофи/
7ми ден
Супа, задушен ориз около 200 гр, прясно изцеден плодов сок, зеленчуци /без картофи/
На мен не ми се струва нито радикална, нито нездравословна. Основана е на принципа на разделното хранене, като не се изключва нито една група хранителни вещества - въглехидрати (плодове, зеленчуци), белтъчини (мляко, месо) и съпътстващите ги мазнини.
Разбира се, за да е пълноценен един хранителен режим в него трябва да присъстват много повече храни ( и комбинации между тях), но диетата със зелева супа ми се струва разумна за изчистване на тялото за седмица и начало на дългосрочно здравослновно хранене.![]()
*◊¤ ...Пърхането на пеперудено крило може да причини тайфун на другия край на света...¤◊*
Мхм , мерси много на всички![]()
До момента за деня съм на кафенце, чай и 2 зелеви сърми ..
... Живей с мечти, а не със спомени ...
Вчера пробвах Insanity една от кардио частите,само че имам чувството,че ще срутя къщата с това скачане.Не ми е много удобно да го правя това вкъщи,вие как се справяте?
Най си е добре като тях да си имаш една голяма зала...ех,мечти![]()
Мисля днес да мина на видеото на Синди,само че може би втората тренировка за разнообразие.Иначе вчера ядох:
З:варена царевица,някаква малка чашка,нямам идея колко грама
О:супа Маги и 2 печени филии ръжен хляб
В:200 грама зеленчуци(грах,царевица,мо кови,броколи) и пак 2 филийки
днес ще е горе долу-същото![]()
Права си, но когато влезеш в този омагьосан кръг не е толкова лесно да излезеш. И аз съм с тегло под нормата и то никак малко 10 кг, и както виждаш още спазвам диети и не мога да спра.. просто ми е станало като начин на живот, на мислене и т.н.т. Вчера бях на лекар, и лекарката като ме видя ми каза, че съм слаба за височината си и аз и обясних в какво положение съм и тя ми каза, че сега на тази възраст единственото което трябва да правим е да спортуваме и да ядем повече протеини тоест месо, яйца.. Както зеленчуци и плодове. Каза ми също, че сега когато не си набавям нужните за организма храни след време когато остарея само да се мръдна и ще ми се чупят костите и въпреки това отново не мога да спра. Толкова много неща знам, че могат да ми се случат, толкова много неща виждам и не спирам.. Това е паднеш ли в капана на анорексия невроза е трудно да излезеш.. За това нека не обвиняваме другите преди да знаем какво всъщност е наистина положението.Първоначално написано от justasmile
Хубавото при мен е, че аз осъзнавам проблема искам да се оправя, но нямам воля..
Менюто ми за днес:
Закуска:малко макарони с кашкавал,1 редче натурален шоколад 74%, две хапки обикновено корни, 1 филия пълнозърнест хляб със сладко от сини сливи.
Обяд: пилешка супа
Вечеря в 3:30: плодова салата (тук вече направих грешки)\1 банан,1 ябълка,1 синя слива,1 киви,1 портокал\
![]()
И моето също е такова . Но и аз като VampireLover3 просто не мога да спраПървоначално написано от justasmile
.. една съученичка е висока 1.72 и е 48 кг. Влезе в така наречения "кръг" миналата година и просто е грозна гледка. Ама наистина грозна - глезенът й е колкото коляното, а то е колкото долната част на бедрото. Ужасно е просто, краката й са като пръчки, при това от факта, че преди е била пълна сега глезенът й не е никак елегантен и блааа. Освен това явно й е станало и нещо на кожата - бяла като Снежанка, при положение че почти цяло лято е била на слънце. Облича си нещо лееко по-прилепнало и й се очертават костите..
И тя ИСКА да отслабва. И приема по 600-700 ккал на ден.. и иска да бъде такава .. http://www.youtube.com/watch?v=Selut_6wwns 1.23 минута
![]()
Честно казано около мен хората ми казват, че съм била заприличала на кльоща, но аз не го виждам. Има 2-3 неща, които искам да променя, и предполагам че след 1 година ще са наред от самосебе си, като дръпна още няколко сантиметра поне, защото се оправят или с много тренировки и ограничения, или с израстването от самосебе си. Но просто не мога да спра
. Сега съм на ABC (anna boot camp) диетата, малко нездравословна е, първи ден ми е. Интересното е, че в гугъл като го напиша, ABC diet , ми излизат все неща свързани с анорексията
x . Eто за какво става дума : http://www.redbraceletproject.com/2009/09/abc-diet.html
Само ако може някой да ми разясни какво е "fast" при някои от дните, ще съм благодарна
Послепис: последните дни наблюдавам няколко сайта, ако искате ги вижте и вие, леко тъжно става![]()
http://ana-nervosa.tumblr.com/
http://reckless-destruction.tumblr.com/ - особено този от един момент нататък е потресаващ![]()
Love is everything!
наистина не е нормално да си 1.70 и да искаш да си под 50кг-това е много под нормата!Първоначално написано от justasmile
Аз лично съм 53кг в момента и искам да съм 50кг, защото съм висока 1.55, ако бях 10см по-висока нямаше и да си помислям за отслабване, но при това положение се налага малко промяна.
Но всеки си знае и ние не можем да им променим мнението.
Desir3, добре дошла и успешно сваляне на килограми![]()
Днес протеинов ден
З круша
О сандвич с пилешко и кашкавал + 4 парчета шоколад, на които не можах да устоя, но какво да се прави- сега заради това ще пропусна обичайната следобедна закуска
В пак ще е пилешко предполагам
SladkaZagadka леле ама каква е тази диета от по 100-200 калории дневно? Ще умреш от глад! Колко си висока и колко тежиш.. И много ми е интересно какво ще ядеш? Нз, аз ще се побъркам 50 дена с толкова малко храна..
Desir3 аз бях чела някъде, че не била никак приятна на вкус, но пробвай .. И въпреки това не мисля, че ти осигурява всичко от което се нуждаеш, защото първите няколко дена ще си само на една супа и плодове и зеленчуци. После добавяш месо, а къде остават сиренето, кашкавала, хляба? Не знам ти решаваш.![]()
Ще правя до 30ти ден, ако видя че има ефект - продължавам. Имаш ли идея какво би могло да е това FAST на някои от дните? Храните са основно неовкусени зеленчуци, сурови ядки, нискомаслено кисело мляко, сушени и пресни плодове, готвени яденета / като боб яхния, леща, грах, супички, вкл. и таратора :d / , а понякога и пилешко. Ако ми се дояде много сладко, което съм сигурна че ще стане още утре :d - 1 парченце черен шоколад. Точно в момента не мога да ти кажа колко тежа, защото е вечер и съм с пълен стомахПървоначално написано от VampireLover3
. Но иначе - 45/46 кг и съм 160 санта. Нормално е, не искам толкова да свалям, колкото тази диета да подпомогне махането на излишното по мен от минали диети - правя стягащи и кардио упражнение, но само това не стига. А имам и още мъничко да свалям цялостно от тялото и то да придобие желания вид
![]()
Love is everything!
Аз ако бях на тая диета деня с 500 калории щях да изям един шоколад
Ми според мен нямаш нужда от сваляне на кг, може би ти трябва само спорт.. Добре си подбрала храните, но с толкова малко калории на ден най-много да припаднеш. Започни някоя друга диета и пак си прави упражненията същия ефект ще има. Особено пък през зимата ти трябва доста храна, че в тоя студ най-много да те издуха вятъра. Ти си каза, че и при теб се е превърнало в мания за това каквото и да кажа няма да ме послушаш (и аз съм така), но въпреки това помисли и потърси нещо друго.
Искам да попитам относно 90 дневната диета.. Утре ми е 1-вият плодов ден.. Но цял ден само плодове ли трябва да ям? Не може ли да се заменят някое хранене със зеленчуци? Примерно ще си закусвам нали с плод, за обяд зеленчуци (много обичам варени морковчета ><) и за вечеря пак плод?![]()
... Ама аз като ви чета колко тежите ме е срам да кажа аз колко съм.И искате да отслабвате защото?
А, между другото, ден девети на белтъчини:
Сутрин: 2 ябълки
Обед: Кисело мляко
Промеждумътък: Айрян
Вечеря: Сирене и домати
When you awaken in the morning’s hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there; I did not die.
Привет отново
n3ri7ka, мерси за посрещането :P
VampireLover3, супичката ми се получи доста вкусна, ще си я ям с удоволствие. А любимите ми сирене, кашкавал, препечени пълнозърнети филийки и мюсли ще включвам другата седмица
Момичета, хранителните разстойства са много опасно нещо, внимавайте с тях! Самият факт, че осъзнавате пробелема си, значи, че сте поели по правилния път към решаването му! Успех...![]()
Моето меню днес:
З. кафе с малко мляко и мед;
М. круша;
О. зелева супичка : )
М. ябълка, кафе с мляко и мед;
В. Чай;
доста оскъдно днес, ама не ми беше добре и нямах апетит. Утре повечко![]()
*◊¤ ...Пърхането на пеперудено крило може да причини тайфун на другия край на света...¤◊*
Аз да се отчета засега хД ден 4 - плодов
З - лимон <3
О - варени бебета моркови (половин купичка)
За училище ще си нося ябълка и мисля пак да вечерям с морковчета <3 хД
едит: нали може да се слагат по МАЛКО подправки? Защото на морковчетата им сложих мъъъничко сол и черен пипер .. :3 дано не е проблем :<
^ няма никакъв проблем
На мен днес не ми е никак добре особено след обилната закуска, утре определено няма да ям толкова много.
Закуска: 1 кифла с мармалад, 1/2 баничка и 2 бисквити закуска със сладко от сини сливи
обяд: 1/2 грейпфрут
вечеря: шопска салата
1 ден от 90-дневната
З: 2 ябълки
О: 1 варено яйце, 1 домат и малко сирене
Засега минава добре. Ще видим нататък... Все пак не мисля да прегрешавам. Пих и Nestea ама не смятам че малко чай е проблем, защото аз пих съвсем малко.
Имам страшна мускулна треска на краката и дупето,но мисля днес пак да си правя упражненията и дано премине по-бързо!5те етажа в училище вече ми се струват безкрайни![]()
днес ми е ден 51-ви от 90-дневната, направо не мога да повярвам, имам чувството, че съм я започнала преди 1 седмица![]()
Снощи установих, че от 51 дни не съм пила газирани напитки, кафе или алкохол, за цялото това време съм изяла толкова шоколад и хляб, колкото преди съм изяждала за около 2 седмици, и на ден изпивам поне по 1.5л вода, което преди не се е случвало даже в най-горещите дни на лятото.... много се гордея със себе сивъпреки, че не съм смъкнала кой знае колко, се чувствам доста ..пречистена
![]()
Днес варива:
З банан
О ориз със зеленчуци
В картофена манджа
^ защо казваш, че не си смъкнала? То за 90 дни трябеа между 18-25 кг? Тоест поне 9-1о трябва да си. Иначе поздравления! ;д
..Когато погледна в очите ти.. сякаш светът свършва...
lgirl добре дошла ;Р
n3ri7ka страхотно! поздравления!надявам се и аз да успея да издържа не само до 51-вия ден, а и до самия край! (че преди я прекъснах на 2-та седмица ХД)
Току-що вечерях и ще се отчета за деня.
менюто за днес: 4-ти ден, плодов
з. лимон
о. половин купичка варени бебета моркови (с малко сол и чер пипер)
сз. ябълка
в. 1/4 купичка варени бебета моркови и малко маруля (пак с малко сол и чер пипер <3)
Изпих около 1 литър вода, сега мисля преди да си легна да пия още.. Просто не обичам много много вода и се насилвам да я пия.. ><
мисля менюто ми за утре (5-ти белтъчен ден) да е:
з: круша
о: варен кренвирш с малко маруля и мааааалко парченце сирене хД
сз: ябълка (на даскало не мога да си позволя да си нося друго ><)
в: кисело мляко (2%)
Пожелавам ви много минусчета на всички![]()
Ох на мен не знам какво ми стана и изядох един шоколад и едно руло на 7days 115 гр.за първи път не се чувствам гузна за това.
![]()
Аз мисля да спра система минус 60, че вечер ми идва много малко яденето и в такива моменти посягам към друга храна.
Мисля да се храня здравословно (разбира се ще си позволява всеки ден по нещо, че не искам чак толкова ограничаване), писна ми от тези режими.. и строги правила
.
Та утре мисля да хапна това:
Закуска:1-2 сандвича от пълнозърнест хляб, кашкавал пуешко филе и 1/2 ябълка или някакъв друг плод
Обяд: пилешка супа
Следобед:някакъв плод
Вечеря:Нещо готвено
Та правилно ли е според вас или трябва да добавя/премахна нещо?
^ Доста добре звучи![]()
... Живей с мечти, а не със спомени ...
Ами няма как да смъкна 9-10, понеже (както съм писала и по-напред в темата) бях 55кг и исках само 5 да сваля- до тук съм свалила 2. А колкото по-малко имаш за сваляне, толкова по-трудно е. Аз ако сваля 9-10 ще стана много кльощава, а не искам това.Първоначално написано от justasmile
Мерси, chizuru! А как успяваш да ядеш лимон на закуска- прекалено е киселоИначе съм чувала, че лимонът помага при отслабване.
VampireLover3, и на мен ми звучи добре.. ако решиш да добавиш и нещо сладко, най-добре да е по-раничко.
Лека вечер на всички, аз отивам да гледам tv и да повъртя обръч, че ме мързи да правя друго![]()