- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Котарака ми пишка кръв. Помогнете !!
Имам проблем.... Преди около 1 година нещо се беше случило с котарака ми, за малко да умре .. Бъбреците му не функционираха добре, беше на системи около 2-3 дни, едвам се оправи. Не можеше да върви и да си прибере пишчицата от болка, не можеше да пие вода, да яде, както си вървеше, така и си течеше кръв от него. Положението беше много зле.
Преди около 1-2 часа забелязах, че в лехенчето му има 1 капка кръв, погледнах го и нямаше нищо след това за около 30 мин. ходи около 4 пъти до тоалетна, но не пишкаше а само капеха около 2-3 капки кръв, но като влизаше вътре се разкрачваше много. Иначе му няма нищо, разгонен е и само ме дебне и ми скача иска да си играем, гали ми се и се гушка в мен, но все пак се притеснявам и незнам какво да правя защото четох в други форуми, че това може да бъде признак на тумор, цистит или камъчета някакви .......
Съжалявам много ако не съм обяснила добре, много ми е притеснено и незнам какво да правя........
Моля ви давайте съвети
с какво го храниш мъчи ли се докато пикае?
води го на лекар
ОДИН!!!
Не, не се мъчи, или поне така изглежда, но много се разкрачва когато се опитва да пишка.
Днес купих клетка и се опитах внимателно да го прибера вътре и да го закарам на ветеринар, но и това е проблем защото е много страхлив и не иска да влиза, цялата ме издра.
Може ли някакви съвети как да го примамя да влезе, опитах дори и с гранули.
Опитвам се да го прибера в клетката, но все бяга. Много е страхлив и немога да го прибера дори и в огромен сак![]()
какви гранули бе момиче
това те питам
ОДИН!!!
Вместо да се разправяш и да пръскаш пари по тоя бълхарник фани го изхвърли и си земи друг.
Заведи го на ветеринар. И има форуми (не знам дали мога да напиша), които ще ти отговорят много по-компетентно! Но задължително ветеринар.
Ходихме на ветеринар, оказа се, че има някакви камъни в уретрата, приличащи на стъкълца.
За сега е добре, но в понеделник пак трябва да отида за да му бият инжекции.
Много трудно го вкарах в клетката, успях да го залъжа с гранули.
Лекарят ми препоръча лечебна храна, които да давам.
За тези, които купуват измислени гранули, както аз правех - не го правете вече, купувайте само от ветеринарни клиники !!
Наистина, може да са скъпи, но ако искате здраво животинче ще се прежалите с 20 30 лева ...
А и още нещо ... когато се разгони котарака му давах хапчета .. ТОВА СЪЩО Е ГОЛЯМА ГРЕШКА и води до много ЗДРАВНИ ПРОБЛЕМИ ... когато се оправи любимецът ми, ще го заведа да го кастрират ..
P.S. Благодаря на всички, които се отзоваха на помощ)
Пфф айде моля ти се ..."а тези, които купуват измислени гранули, както аз правех - не го правете вече, купувайте само от ветеринарни клиники !!
Наистина, може да са скъпи, но ако искате здраво животинче ще се прежалите с 20 30 лева ..."
Котката на леля ми е на 15 години, от както я знам се храни с гранули от супермаркета ( и веднъж в месеца някви витамини за зъби и козина) , 2 пъти е падала от 9ти етаж като малка,ама сега си е жива и здрава. Абсолютно нищо и няма.![]()
моя имаше същия проблем купувай му Уринал.. специална храна е.. ще се оправи