.

Виж резултатите на анкетата: Нормално ли е да започнеш да пушиш на 16?

Гласували
117. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Не

93 79,49%
  • Да

24 20,51%
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 83

Парене на гърлото при гълтане. Причини?

Здравейте,
    Има много теми за цигарите, но аз съм в една такава възраст (на 16 съм) и искам да Ви попитам дали е нормално да ми се пуши, никога не съм го правила, но моите приятели постоянно ме карат да опитам. Аз искам, но ме е страх да не пропуша сериозно и затова и досега не съм опитвала. Какво е чувството когато пушиш? Посъветвайте ме как да постъпя... А и още нещо не по-малко важно как казахте на родителите си, че пушите или изобщо те как разбраха и как реагираха?
    Благодаря Ви много за отделеното внимание!

Мега фен Аватара на SilverRain
    Моля : )) и пак заповядай

Повече от фен
    Град
    Русе
    Аз съм на 14, почти на 15 и не мисля никога да пробвам. Самият цигарен дим ме задушава, дразни, а не мисля, че е различно като ги пушиш. Общо взето даваш пари за да си имаш проблеми, а "плюса" ти е, че си "куул, гъзе". Много хора ми викат - ще видиш, ще пропушиш... Мога да се хвана на бас, че това няма да стане в близките 4-5 години.

Супер фен Аватара на ccdesigns
    Ами алкохола и наркотиците къде ги забравяш. Обърни се към мама Марихуанка и дедо Херчо за пълен ефект.
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

Мега фен Аватара на Chacho

Re: Дали да ги почна?

Цитирай Първоначално написано от LoseeControl
    Здравейте,
    Има много теми за цигарите, но аз съм в една такава възраст (на 16 съм) и искам да Ви попитам дали е нормално да ми се пуши, никога не съм го правила, но моите приятели постоянно ме карат да опитам. Аз искам, но ме е страх да не пропуша сериозно и затова и досега не съм опитвала. Какво е чувството когато пушиш? Посъветвайте ме как да постъпя... А и още нещо не по-малко важно как казахте на родителите си, че пушите или изобщо те как разбраха и как реагираха?
    Благодаря Ви много за отделеното внимание!
    Повярвай ми, ще се закачиш сериозно и няма да се откачиш от тях. Ще се кълнеш, че си ги почнала. Може да изпушиш една, но ме съмнява да ти хареса. Особено отначало ще ти замайва главата, ще ти люти на очите, може да ти треперят ръцете, ще ти се ускори пулса и т.н. Ще ти е тръпка, но самата цигара най-вероятно няма да ти хареса. И в един момент тръпката ще изчезне и ще пушиш като комин, просто от навик. Няма да усещаш много-много самата цигара, димът може никога да не ти стане приятен, ще изчезне замайването и т.н. и ще миришеш на избухнала микровълнова.

Не слушай приятелите ти, които те карат да пушиш. Като пушач никога не съм си позволявал да насилвам някой друг да го прави и е много долна постъпка. Въобще не разбирам такива хора.

Цигарите не те правят готина. Могат да те направят по-готина, ако ти вече си си.

На майка ми й казах на 1 април, хахаха. Разбра, че е сериозно, не се зарадва много, но нямаше и какво да каже. Понеже самата тя е пушач, завих по 1 цигара, изпушихме ги заедно и така. Сега редовно си крада от нея. След този пост пак ще ида да си взема, хахаха.

Съветът ми е да не пропушваш. Може би ще е едно от най-глупавите неща, които можеш да направиш. Смешно е аз да ти говоря тези неща, като дори не искам да ги отказвам за момента, но не искам да правиш мойта грешка.

PS: Ако те притеснява вписването в компанията, това е малко по-друг проблем и ако имаш нужда да поговориш, можеш да ми пишеш на ЛС.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на DesireToFire
    Недей. Няма да си по-готина и не го казвам просто така. Никога не съм била в среда, където това се смята за супер великото нещо. А и всички съжаляват като пропушат и все се канят да спират. А като кажа, че не пуша винаги са ме поздравявали и са ми се радвали.
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

Мега фен Аватара на Anichkaxxwee
    Град
    Бургас
    Както каза Chacho "Цигарите не те правят готина. Могат да те направят по-готина, ако ти вече си си." .. А пък и аз доколкото знам, вече не е много гъзарско да пушиш
    Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...

Супер фен Аватара на maksimal
    Град
    В къщи...
    Абе ко толкова се чудите да почна ли да не почна ли... Че и пускат теми в форумите.. Кат ва е страх недейте да почвате бе.. хах..
    Dream..
    Think...
    Do...
    Live...
    Be...

Мега фен Аватара на Colouring
    Недей!С повече воля ще устоиш на желанието и един ден ще си доволна,че не си пропушила.И аз съм на 16 и нямам никакво намерение да ги почвам.Към нищо добро не водят.Мисли за здравето си!

Мега фен Аватара на Anichkaxxwee
    Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от maksimal
    Абе ко толкова се чудите да почна ли да не почна ли... Че и пускат теми в форумите.. Кат ва е страх недейте да почвате бе.. хах..
    До някъде си прав
    Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...

Ох да ти имам и приятелите. Ако им пука за теб няма да искат да се тровиш, още повече да те карат. Моите приятели като разбраха, че пуша бяха повече от бесни.
    Недей да започваш. Не искам да карам с някой от клишираните реплики, но пуша от осми клас ся ще съм десети и супер много искам да ги спра (главно защото ми гълтата по 20-25 лева седмично). И аз почнах с решението, че няма да пропушвам сериозно, а ся откарвам по половин кутия на ден и няма отърване.
    Няма да станеш по готина, нито нещо такова. Не се води по мнението на другите.

Супер фен Аватара на zero
    Ммм честно казано от 1 цигара да се пристрастиш ..
    Пълен слабей брат :Д:Д
    От 5 години пуша по ~ 4 цигари дневно (е като пия превишавам, но това се компенсира в дни, които изобщо не пуша)
    Не мога да кажа, че съм пристрастен - понеже мога да ги спра когато пожелая ( и съм ги спирал без проблеми за толкова време за колкото съм си казвал)
    Кофтито е, че го правя заради тръпката - понеже наще не знаят, че пуша иии като си наумя примерно ще пуша - просто го правя независимо от риска Самия риск от това да ме усетят, че пуша ми доставя по-голямо удоволствие от самата цигара
    Иначе е гадно, единственото нещо, което ми харесва в тях е, че след 1 цигарка ти се замайва главата все 1 си пил 50 грама ракия :Д
    А дукато пия ако пуша знам, че след фаса няма да съм по-пиян ако спра да пия :Д Един вид проверка

Голям фен Аватара на gugenceto2
    Не мисля да опитвам.Ако сте си наумили да пушите по-добре е да сте над 20 че поне да не сте в пубертет. Не знам какво толкова ви харесва да опъвате една хартийка в която има тютюн и сякви други лайна.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Я недей. Аз вече 3ти месец се чудя как по-точно да ги откажа като хората. Засега върви добре, но усещането е супер гадно в началото.
    Вече въобще не е модерно да се пуши. Напротив. Създава лошо впечатление.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Няма нищо хубаво в цигарите. Не им обръщай внимание,че веднъж почнеш ли оттърване няма. Пък и даваш пари на вятъра.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Супер фен Аватара на againstyou
    Град
    Несебър ;]
    Вотих нарочно с "ДА".Трови се !!

anonymous708973
    Guest
    Пробвала съм доста настоятелно, за да се впиша. Глупости, какво да ти кажа. Никога не ми е харесвало, пък и аз не мога да пуша. Буквално.

Ако съм леко на градус, запалвам една и не я допушвам даже.

Град
    София
    Пробвай.Не е нищо особено,не вярвам да ти хареса Просто няма смисъл да си вредиш на дробовете и да си хабиш парите за тия лайна...
    DaughterOftheDevil
    CherryBell13 <3
    icebullet14 <3

Мега фен Аватара на sapphire5
    Град
    някъде там...
    няма смисал......
    awerw

Благодаря на всички за обективните отговори!

Еми аз лично ги почнах от любопитство "какво е чувството да пушиш",
    с надеждата "аз като опитам и видя какво е ще ги спра" ...
    Е сега се опитвам да ги откажа и е много трудно, така че не ги почвай...

Супер фен Аватара на Sarafina
    Град
    Пловдив
    От 1 цигара или 2 нищо няма да ти стане... но и няма да ти хареса. Ем кво да ти кажа - като искаш пробвай, но да се тровиш с това ...

Мега фен Аватара на xoxi
    Пробвай, ако искаш. Лошо няма. Няма как да знаеш дали ще ти хареса или не, ако не си пробвала. А пък ако случайно вземе, че ти хареса, прочети какви последици може да има и пак сме на стартовата линия.

Аз ги опитвах още когато бях на 12, изпуших достатъчно за да схвана, че това не е за мен.
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    Както и да го погледнеш не е хубаво да пушиш, но за някои хора това е удоволствие и не искат да се лишават от него, въпреки че е вредно. Остави парите и здравето.. ако не за цигари, то за друго ще ги похарчиш и не е гаранция, че като не пушиш ще си напълно здрав. Аз като пушач ще ти кажа, че ако наистина се храниш добре, тренираш си.. ще се чувстваш добре, въпреки че пушиш. От година и половина не съм се разболявал и съм си добре със здравето.
    Но не ги почвай, лош навик си е и в сегашния начин на живот, просто пушетео е един голям минус. Даже и работодателите вече взимат хора, непушачи, но това е друга тема.
    Вафла..

Град
    BurgasS
    Да не си луда недей..
    Аз много съжалявам за дето почнах и сега не мога да спра .Не вярвах че може да се пристрастя към това нещо,но...Пробвала съм да ги откажа ама нямам воля

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си