- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Математическа гимназия гр.Пазарджик
Привет сладурикажете какво мислите за МГ Пазарджик?Прочетох коментарите за езиковата сега искам да видя какво ще кажете и за МГ ,защото се чудя къде да се запиша.Какво точно се изучава там,какви паралелки има?Кога са приемните испити и по какво ще са те?
Ами 2 съвсем различни училища,ти какво искаш да учиш.Информатика и математика или по цял ден някакъв тъп език ?Казвам ти го най-общо.М/у другото представителите на гр.Пещера са в МГ-то като цяло.
The time's for sobieski
ами честно казано математиката не я любя много но нали има и профил биология и химия поне така съм чула де![]()
абе с две думи кажете ми какво се учи в МГ. освен математика де това го знам.Какви профили има?
1. Информатика, математика, английски език
2. Математика, информатика, английски език
3. Математика, география, немски език
4. Биология, химия, английски език
5. Информатика, география, немски език
6. Информационни технологии, география, немски език
7. Информационни технологии, математика, английски език
Това са профилите.До колкото знам от приятели и познати,в МГ-то си спукват задниците от учене , и наистина наблягат на математиката.А в Езиковата на Езика.Избора ти зависи от това,какво искаш да учиш сега и след време може би.Успех с избора![]()
What i want is obvious , what i love is unique
В ПМГ са биологическите и химическите паралелки. В МГ-то са математики с различни езици обикновено.
В МГ-тата също се заляга над езика доста.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Извиняваи но това го чувам за първи пътПървоначално написано от Chacho
![]()
какво е това училище,къде се намира?И какво се изучава там?
pacito, ПМГ е природо-математическа. Тук се води само математическа и да, има паралелка с биология, химия и английски. Ако не ти се отдават математика, химия и физика - просто не си за там. Иначе на МГ им признавам, че са на най-хубавото място в целия град, а тва, че е пълно с хора от Пещера е вярно. Хубаво си помисли какво искаш да учиш, че е зор работа. Иначе изпитите след 7-ми клас трябва да си ги знаете вече кога са ви, попитай в училището, в което учиш![]()
Зор,затова един приятел си носи ноутбука и гледат филми.А и чат-пат го засичам при кафетата до механото
![]()
The time's for sobieski
Ок.сладури благодаря ви за предоставената информация! Със сигурност ще ми е от ползаМоже би ще се насоча към МГ.със профил ,биология,химия,английски.Д обре ще е да прочета още някои друг коментар
![]()
![]()
Ааааа
![]()
много не съм на ясно как става приема в училищата,дали със оценката от външното оценяване или се държи и изпит отделно в училището?
![]()
Сори ама нещо не те разбирамПървоначално написано от Unendlich
Какво значи "тук се води само математическа" къде тук?"Ако не ти се отдават математика, химия и физика - просто не си за там. -ЗА къде за там?На кое казваш "ТУК"и на кое "ТАМ"?
![]()
Смисъл че МГ е само Математическа Гимназия, а ПМГ е Природо-математическа гимназия. Във втората са профилите със биологията и за нея става въпрос, че не разбираш ли от Химия, физика или математика не си за там.
Да си призная мен не ме бива особено в нито едното, но все пак уча в ПМГ. Гимназията е важна, но не забравяй че най-много нещата зависят от висшето ти (ако вземеш такова).
ТУК в Пазарджик се води само Математическа гимназия, има градове, в които се води Природо-математическа ПМГ. Fiction7577 обясни разликите. За там имам предвид под МГ-то, защото аз съм от ЕГ и следователно не съм от това ТАМ.
http://www.mgpz.telecablenet.com/ ето ти сайта на МГ-то, ако нещо те интересува, би трябвало да го има.
vankata5555555, предполагам твоят приятел толкова и знае нещо, ахахахха
:PПървоначално написано от Fiction7577
![]()
![]()
и мен хич ме няма Не съм много зле но не съм и ОК.
4,5.
доо колкото разбрах " пацито " е 7 клас.. А иначе и аз тая година кандидатствам и напълно се насочих към МГ, не защото математиката ми е първа приятелка, а защото ме мързи да уа толкова много езика в Немската
.. и ся нз - вече доста лесно се влиза в МГ ..
От химия бъкел не разбирам, пък си завърших ПМГ-то. Зависи какъв профил си и над какво залягаш. Не е нужно по всичко да си вещ, макар че е хубаво да опиташ да усвоиш всичкия материал.Първоначално написано от pacito
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Какво имаш в предвит "доста лесно се влиза в МГ ..[/quote]".Как се влиза нали със изпит по математика и български ез.и се гледат и оценките от матурите по бълг. и матем.?Или греша?А до колкото знам и в МГ се учи език.А някои ще ми каже ли какви са професийте там?Например аз съм се насочила към профил-биология,химия,англ.ез.Първоначално написано от yondii
И какви са профилите там?Какви професий има?Първоначално написано от Chacho
Ми когато аз кандидатствах (в ПМГ Враца), имаше следните паралелки:
Профил математика с английски:
Английски език + Математика + Физика + Информатика - 2 паралелки
Профил математика с немски
Немски език + Математика + Физика + Информатика - 1 паралелка (мойта)
Профил география с немски:
География + Немски език + Информационни технологии - 1 паралелка
Профил биология с английски:
Биология + Химия + Английски език - 2 паралелки
Профил химия с английски
Химия + Биология + Английски език + Информационни технологи - 1 паралелка
Съответно профилът ми беше ориентиран главно към математиката. Подготовката на МГ-тата и ПМГ-тата според мен не е ориентирана към професия, а към ВУЗ-овете, където да продължиш обучението си.
ами лесно се влиза в смисъл, че можеш да влезнеш и с бал 27-28.. А иначе учи се англиийски и немски ( какъвто профил запишеш ) и н излизаш с професия - тва е лошото. Но ако запишеш информатика после ще можеш да правиш програмки и т.н
Ако успееш да прекараш един съвършено безцелен следобед, по съвършено безцелен начин, значи си се научил да живееш.
За информатика е по-добре при нас в механото.
The time's for sobieski
""Профил химия с английски
Химия + Биология + Английски език + Информационни технологи - 1 паралелка "" това ми допада "Профил география с немски:
География + Немски език + Информационни технологии - 1 паралелка Това също ми харесва.Ако и в ПЗ.има тези профили ще е ОК“Идеално.
![]()
Абе за информатиката е добре да се влиза в математически паралелки, че после тежко ти.
Така съветвам те като ученик във мг ( Шибана математическа гимназия). Недей влиза.
Ако все пак решиш да ходиш в мг влизай в информатика + математика. Не избирай никакъв друг език освен английски като някой от профилите и не избирай биология и химия.
ваУ рокс
Grell
Интересно ми е дали можеш съветите си да ги подплатиш с качествени аргументи?
И аз съм възпитаник на МГ (ПМГ всъщност), както и много други хора тук.
Информатика+Математика е много силен профил, но трябва да те влече математиката. Ако обаче искаш да следваш медицина, не очаквай по-добра подготовка от паралелката с профил биология или химия.
Географските паралелки пък масово пращат ученици по икономически ВУЗ-ове.
Английския език е нужен, но само с него не ти се отварят много врати. Много хора вече го учат по частни школи и е добре да го комбинират с друг език, които учат в гимназията. Когато аз кандидатствах, вече ми беше 8-ма година английски в частно училище и според мен направих правилния избор, като избрах немски. Сигурен съм, че има хиляди като мен, на които би им било от полза да учат друг чужд език.