- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Най-важното за предеякулационната течност
Правя тази тема ,поради това,че много двойки използват метода на прекъснатия полов акт ,като метод за предпазване от нежелана бременност,а след това се пускат поредица от теми със заглавия от сорта: "Бременна ли съм щом не е свършил вътре?'',"Тои не е свършил в мен,но има ли възможност?'',"Забременява ли се от предеякулационна течност'' и други.
Тук ще поставя събрана от различни източници информация за предеякулационната течност.
Източници:
www.rozali.com
www.wikipedia.org
1.Какво представлява предеякулационната течност и къде се образува?
Предеякулационната течност представлява прозрачен,хлъзгав секрет,който се образува от копферовите жлези,намиращи се в основата на пениса. Копферовата жлеза е малка жлеза с размерите на грахово зърно,чиято функция е производството на тази "сексуална смазка'' ,както и прочистване на пикочопровода от остатъчна урина. Предеякулационната течност се отделя от мъжкия полов член по време на възбуда и при еякулация.
2.Съдържа ли сперматозоиди предеякулационната течност?Възможно ли е да се забременее от нея?
Да.В предеякулационната течност се съдържат минимален брой сперматозоиди,които при налична овулация могат да оплодят яйцеклетката.Предеякулаци нната течност представлява 5% от обема на спермата, която се отделя при еякулация, а колкото по-продължителна е сексуалната стимулация, толкова по-голямо е количеството на отделената купферова течност.
3.Как да се предпазим от нежелана бременност?
*Правете секс винаги с презерватив или използвайте друг възможно най-сигурен метод за контрaцепция(противозачатъ чни,свещички (повече информация можете да намерите в темата "Обща сексуална култура'')!
* Забременелите от предеякулационна течност не са малко.Не рискувайте да сте една от тях- http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=200811 !!!
4.Няколко важни неща относно зачеването:
Забременяване е възможно по време на овулация и малко преди нейното настъпване (ако е попаднала семенна течност във влагалището).Тогава фолукулът се пука и се освобождава яйцеклетка годна за оплождане.Овулацията е кратък период от време.Тя трае максимум 12-24 часа,но дните преди нейното настъпване също могат да бъдат опасни.Ако сперматозоиди попаднат във влагалището преди да настъпи овулация,те могат да доведат до оплождане.Сперматозоидите могат да престоят определено време в маточните тръби и след настъпването на овулация те могат да оплодят яйцеклетката.
Ако съм пропуснала нещо или имате въпроси,можете да пишете.Благодаря!
Браво за темата!
важна
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
Първоначално написано от katii
..!!
awerw♥
Има го в другите важни теми.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Авторке, а вярно ли е това, че сперматозоиди може да има, само когато е имало предишна еякулация?
Например когато правите първия тек, сперматозоиди в предеякулационната течност няма, но ако след това решите да повторите се появяват (без да се е измил или изпишкал) ?
buzzzz аз ще ти отговоря.Възможно е да се съдържат сперматозоиди и при първия и при следващите полови сношения,а не само след първото сношение.![]()
Хубава и полезна тема
![]()
![]()
Амм, аз имам 1 въпрос. Тази предеякулационна течност на колко години започва да я има?![]()
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
Течността се отделя по време на възбуда или преди еякулация.След като се семеизпразваш,значи имаш такава течност.Първоначално написано от ccdesigns
Toва преди самото свършване ли трябва да го има? Или?! Че се обърках нещо.
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
Да,известно време преди да свършиш. \Първоначално написано от ccdesigns
/
Евала ти за темата!!! Дано да я направят важна.
Искам да попитам,трябва ли да се притеснявам след като 4 години го правим по този начин (без презерватив и без да свършва в мен) и не съм забременяла.Става ли на въпрос за някакъв проблем
![]()
Никога не се знае кога можеш да получиш изненада.Първоначално написано от maya884
Аз практикувам прекъснат акт от много години, но не изпитвам притеснения за бременност, та поради тази причина сме спокойни.
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Притеснявам се това да не би да значи,че не можем да имамеПървоначално написано от Shturrrche88
![]()
![]()
![]()
Ами по принцип трудно се забременява по такъв начин и трябва да си в овулация.Гаранция е единствено когато свърши в теб и си в овулация. Иначе от предеякулационната течност и в овулация да си, пак шанса е малък.Първоначално написано от maya884
И аз съм За темата да стане важна.Браво за темата.Полезна информация![]()
![]()
![]()
Ако стане важна никой няма да я чете![]()
То и сега няма много хора да я прочетат. Тези, които постват подобни теми (от типа 'бременна ли съм?!'), като видят, че става дума за някакво обяснение, директно затварят страницата... и аз съм ЗА темата да бъде важна, дано има много хора, които четат важните теми.Първоначално написано от theeye770
прав/а си..Първоначално написано от theeye770
![]()
awerw♥
Е, то не е и гаранция, че ако е в овулация и той свърши в нея, тя ще забременее веднага. Все пак има хора, които опитват месеци, някои и години, докато забременеят.Първоначално написано от buzzzz
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Браво за темата.Определено на мен ми беше от полза и занапред ще знам някои неща
.
И аз съм За да стане важна.
=D> =D> =D>
Да, може да се забременее от прекъснат полов акт, но за да забременееш не е задължително да си в овулация.. Овулацията е само най-плодовит период, но през другото време също има шанс да забременееш...![]()
Аз съм потресенаПървоначално написано от gersinkaa
![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Ох...не само ти...Първоначално написано от kalpazanka
като няма яйцеклетка,за какъв шанс говориш?!
maDamn