.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 60
    Супер фен Аватара на ThisIsMe

Най-важното за предеякулационната течност

Правя тази тема ,поради това,че много двойки използват метода на прекъснатия полов акт ,като метод за предпазване от нежелана бременност,а след това се пускат поредица от теми със заглавия от сорта: "Бременна ли съм щом не е свършил вътре?'',"Тои не е свършил в мен,но има ли възможност?'',"Забременява ли се от предеякулационна течност'' и други.

Тук ще поставя събрана от различни източници информация за предеякулационната течност.

Източници:
    www.rozali.com
    www.wikipedia.org

1.Какво представлява предеякулационната течност и къде се образува?

Предеякулационната течност представлява прозрачен,хлъзгав секрет,който се образува от копферовите жлези,намиращи се в основата на пениса. Копферовата жлеза е малка жлеза с размерите на грахово зърно,чиято функция е производството на тази "сексуална смазка'' ,както и прочистване на пикочопровода от остатъчна урина. Предеякулационната течност се отделя от мъжкия полов член по време на възбуда и при еякулация.

2.Съдържа ли сперматозоиди предеякулационната течност?Възможно ли е да се забременее от нея?

Да.В предеякулационната течност се съдържат минимален брой сперматозоиди,които при налична овулация могат да оплодят яйцеклетката.Предеякулаци нната течност представлява 5% от обема на спермата, която се отделя при еякулация, а колкото по-продължителна е сексуалната стимулация, толкова по-голямо е количеството на отделената купферова течност.

3.Как да се предпазим от нежелана бременност?

*Правете секс винаги с презерватив или използвайте друг възможно най-сигурен метод за контрaцепция(противозачатъ чни,свещички (повече информация можете да намерите в темата "Обща сексуална култура'')!

* Забременелите от предеякулационна течност не са малко.Не рискувайте да сте една от тях- http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=200811 !!!

4.Няколко важни неща относно зачеването:

Забременяване е възможно по време на овулация и малко преди нейното настъпване (ако е попаднала семенна течност във влагалището).Тогава фолукулът се пука и се освобождава яйцеклетка годна за оплождане.Овулацията е кратък период от време.Тя трае максимум 12-24 часа,но дните преди нейното настъпване също могат да бъдат опасни.Ако сперматозоиди попаднат във влагалището преди да настъпи овулация,те могат да доведат до оплождане.Сперматозоидите могат да престоят определено време в маточните тръби и след настъпването на овулация те могат да оплодят яйцеклетката.

Ако съм пропуснала нещо или имате въпроси,можете да пишете.Благодаря!

Супер фен Аватара на katii
    Град
    София
    Браво за темата!
    важна
    УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !

Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно

Мега фен Аватара на sapphire5
    Град
    някъде там...
    Цитирай Първоначално написано от katii
    Браво за темата!
    важна
    ..!!
    awerw

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Има го в другите важни теми.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Авторке, а вярно ли е това, че сперматозоиди може да има, само когато е имало предишна еякулация?
    Например когато правите първия тек, сперматозоиди в предеякулационната течност няма, но ако след това решите да повторите се появяват (без да се е измил или изпишкал) ?

... Защото се нуждая от теб. От това да чувам как ми казваш "Обичам те"

neeDaBosS <3 { }

Фен
    Град
    Бургас
    buzzzz аз ще ти отговоря.Възможно е да се съдържат сперматозоиди и при първия и при следващите полови сношения,а не само след първото сношение.
    Хубава и полезна тема

Супер фен Аватара на ccdesigns
    Амм, аз имам 1 въпрос. Тази предеякулационна течност на колко години започва да я има?
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

Цитирай Първоначално написано от ccdesigns
    Амм, аз имам 1 въпрос. Тази предеякулационна течност на колко години започва да я има?
    Течността се отделя по време на възбуда или преди еякулация.След като се семеизпразваш,значи имаш такава течност.

Супер фен Аватара на ccdesigns
    Toва преди самото свършване ли трябва да го има? Или?! Че се обърках нещо.
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

Цитирай Първоначално написано от ccdesigns
    Toва преди самото свършване ли трябва да го има? Или?! Че се обърках нещо.
    Да,известно време преди да свършиш. \/

Мега фен Аватара на DragonLady
    Град
    Варна
    Евала ти за темата!!! Дано да я направят важна.

Искам да попитам,трябва ли да се притеснявам след като 4 години го правим по този начин (без презерватив и без да свършва в мен) и не съм забременяла. Става ли на въпрос за някакъв проблем

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Цитирай Първоначално написано от maya884
    Искам да попитам,трябва ли да се притеснявам след като 4 години го правим по този начин (без презерватив и без да свършва в мен) и не съм забременяла. Става ли на въпрос за някакъв проблем
    Никога не се знае кога можеш да получиш изненада.

Аз практикувам прекъснат акт от много години, но не изпитвам притеснения за бременност, та поради тази причина сме спокойни.

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Цитирай Първоначално написано от Shturrrche88

Аз практикувам прекъснат акт от много години, но не изпитвам притеснения за бременност, та поради тази причина сме спокойни.
    Притеснявам се това да не би да значи,че не можем да имаме

Ами по принцип трудно се забременява по такъв начин и трябва да си в овулация.Гаранция е единствено когато свърши в теб и си в овулация. Иначе от предеякулационната течност и в овулация да си, пак шанса е малък.

neeDaBosS <3 { }

И аз съм За темата да стане важна.Браво за темата.Полезна информация

Guest
    Ако стане важна никой няма да я чете

Повече от фен Аватара на Anja
    Град
    Ruse, Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от theeye770
    То и сега няма много хора да я прочетат. Тези, които постват подобни теми (от типа 'бременна ли съм?!'), като видят, че става дума за някакво обяснение, директно затварят страницата... и аз съм ЗА темата да бъде важна, дано има много хора, които четат важните теми.

Ducky wenii Maimunchoo

Мега фен Аватара на sapphire5
    Град
    някъде там...
    Цитирай Първоначално написано от theeye770
    прав/а си..
    awerw

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Цитирай Първоначално написано от buzzzz

Ами по принцип трудно се забременява по такъв начин и трябва да си в овулация.Гаранция е единствено когато свърши в теб и си в овулация. Иначе от предеякулационната течност и в овулация да си, пак шанса е малък.
    Е, то не е и гаранция, че ако е в овулация и той свърши в нея, тя ще забременее веднага. Все пак има хора, които опитват месеци, някои и години, докато забременеят.

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Браво за темата .Определено на мен ми беше от полза и занапред ще знам някои неща .
    И аз съм За да стане важна.
    =D> =D> =D>

Щурче, да, но аз говоря за жени, които нямат никакви проблеми относно зачеването. Айде да не са 100%, ама 99% от тях ще забременеят при наличието на овулация + свършване.

neeDaBosS <3 { }

Повече от фен Аватара на gersinkaa
    Да, може да се забременее от прекъснат полов акт, но за да забременееш не е задължително да си в овулация.. Овулацията е само най-плодовит период, но през другото време също има шанс да забременееш...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от gersinkaa
    Да, може да се забременее от прекъснат полов акт, но за да забременееш не е задължително да си в овулация.. Овулацията е само най-плодовит период, но през другото време също има шанс да забременееш...
    Аз съм потресена

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Цитирай Първоначално написано от gersinkaa
    Аз съм потресена
    Ох...не само ти... като няма яйцеклетка,за какъв шанс говориш?!
    maDamn

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си