.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 60
    Супер фен Аватара на Zarity
    Град
    Шумен...
    Цитирай Първоначално написано от granger
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Цитирай Първоначално написано от gersinkaa
    Да, може да се забременее от прекъснат полов акт, но за да забременееш не е задължително да си в овулация.. Овулацията е само най-плодовит период, но през другото време също има шанс да забременееш...
    Аз съм потресена
    Ох...не само ти... като няма яйцеклетка,за какъв шанс говориш?!
    Може да се забременее 2-3 дни преди и по време на овулацията.Но да се има предвит,че при нередовен цикъл тя може да се мести и трябва си много наясно кога е ако искаш да я избегнеш.
    Брях,брях

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Zarity
    Може да се забременее 2-3 дни преди и по време на овулацията.Но да се има предвит,че при нередовен цикъл тя може да се мести и трябва си много наясно кога е ако искаш да я избегнеш.
    Знаеш ли какво е овулация?! Правиш ли разлика между овулация и фертилни дни?!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Повече от фен Аватара на gersinkaa
    Незнам кой е потресен и кой не, ама в училище го каза учителката ми по биология... Майка ми е забременяла на 17, минала и е овулацията УЖ да се предпазят, но били без презерватив и.... ето ме, тук съм! И аз се почудих как, защо, ама това е... казвам каквото са ни казали в училище и каквото ми е казала майка ми.. разговора между нас се появи от това, че я попитах КАК МОЖЕ ДА ЗАБРЕМЕНЕЕ ЖЕНА КОГАТО НЕ Е В ОВУЛАЦИЯ? И тя ми каза случая с нея..

И аз гласувам темата да стане важна!
    Много е полезна и информативна. Имам един въпрос: На мен мензисът ми идва 2/3 пъти в годината (генетично се предава и баба ми и майка ми са така). Изобщо не знам кога ми е овулацията и как мога да я пресметна при тези условия. Правя секс без презерватив като момчето не свършва в мен. Той принципно много трудно и бавно свършва (така е бил със свички момичета). Тази течност си я пуска и сега като прочетох това се замислих какъв риск поемам.
    Добре той като трудно свършва, не свършва в мен, а на мен ми идва 2/3 пъти в годината какъв е шансът да забременея? Много ми е гадно, че никога не знам кога ще ми дойде...има ли някакъв начин да разбера кога ще съм в овулация като ми е толкова нередовен?
    И другото е: когато не ми идва примерно пропуска с месеци изобщо отделя ли се яйцеклетка(според мен не, но от питане глава не боли).

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Незнам кой е потресен и кой не, ама в училище го каза учителката ми по биология... Майка ми е забременяла на 17, минала и е овулацията УЖ да се предпазят, но били без презерватив и.... ето ме, тук съм! И аз се почудих как, защо, ама това е... казвам каквото са ни казали в училище и каквото ми е казала майка ми.. разговора между нас се появи от това, че я попитах КАК МОЖЕ ДА ЗАБРЕМЕНЕЕ ЖЕНА КОГАТО НЕ Е В ОВУЛАЦИЯ? И тя ми каза случая с нея..
    Айде не ни се карай де. Може да се забременее,когато жената е в овулация или е в плодовити дни -2/3 дни след овулация.
    maDamn

Супер фен Аватара на ThisIsMe
    MyLifeAsItIs Консултирай се с гинеколог относно този проблем!щом нямаш менструация,значи няма и отделена яйцеклетка.При това оплождане не е възможно.От къде си сигурна,че е наследствено?Ако беше наследствено теб нямаше да те има.Гинеколог!

Цитирай Първоначално написано от ThisIsMe
    MyLifeAsItIs Консултирай се с гинеколог относно този проблем!щом нямаш менструация,значи няма и отделена яйцеклетка.При това оплождане не е възможно.От къде си сигурна,че е наследствено?Ако беше наследствено теб нямаше да те има.Гинеколог!
    Наследствено е да ни идва 2/3 пъти в годината-майка ми се е мъчила 2 години да забременне с мене.

Консултирала съм се с гинеколог нищо ми няма. Къде ли не съм ходила всеки казва, че друга причина от това да е наследствено няма-питала съм майка ми и баба ми и двете са така.
    Примерно преди 2 седмици ми дойде сиреч по рано миналия месец съм била в овулация-интересува ме има ли начин да разбера кога ще съм в овулация?

Майка ти е забременяла по време на овулация.В това можеш да си сигурна!Просто МЦ не е бил точен и не е успяла да изчисли коректно овулацията.Ако няма овулация,то липсва яйцеклетка,която да бъде оплодена от сперматозоида и следователно бременност е невъзможна.

Цитирай Първоначално написано от MyLifeAsItIs
    Наследствено е да ни идва 2/3 пъти в годината-майка ми се е мъчила 2 години да забременне с мене.

Консултирала съм се с гинеколог нищо ми няма. Къде ли не съм ходила всеки казва, че друга причина от това да е наследствено няма-питала съм майка ми и баба ми и двете са така.
    Примерно преди 2 седмици ми дойде сиреч по рано миналия месец съм била в овулация-интересува ме има ли начин да разбера кога ще съм в овулация?

- измерване на базалната температура – измерва се анално, сутрин преди ставане. При настъпване на овулацията температурата се повишава обикновено с 0,2 – 0,4°С.
    - проследяване на влагалищната слуз – в дните на овулация тя се увеличава. Така ce подпомага движението на сперматозоидите.
    - овулационен тест – измерва нивото на LH (лутеинизиращия хормон), който стимулира половите жлези и е от съществено значение за правилното осъществяване на репродуктивните функции.

Не, не се карам на никой, не оставайте с такова впечатление! Ако аз съм разбрала погрешно или пък са ми обяснили неправилно мисля, че нямам вина.. Майка ми е била с много точен цикъл (28 дни) но след като аз съм се родила се е променил на 30 дни и после е станал нередовен. Незнам, но съм чувала, че може и след цикъл, а не само при овулация... Вижте в нет-а, и там съм търсила..

Не, не се карам на никой, не оставайте с такова впечатление! Ако аз съм разбрала погрешно или пък са ми обяснили неправилно мисля, че нямам вина.. Майка ми е била с много точен цикъл (28 дни) но след като аз съм се родила се е променил на 30 дни и после е станал нередовен. Незнам, но съм чувала, че може и след цикъл, а не само при овулация... Вижте в нет-а, и там съм търсила..
    Не те виня

Сега чети по-внимателно!
    Овулацията е кратък период от време -12 до 24 часа.
    Това е единственият период ,през които е възможна бременност,защото тогава се отделя
    яйцеклетка ,годна за оплождане от сперматозоид.Ако двете ядра на сперматозоида и яйцеклетката се слеят --->настъпва оплождане и менструалното кървене спира).А ако тази яйцеклетка не бъде оплодена,то тя се разрушава и се изхвърля вън от тялото във вид на менструация.В дните,в които не си в овулация няма яйцеклетка.Ето защо няма как да има бременност.

Е, благодаря!
    Само дето ходим на училище-да ни учат на неверни неща...

- измерване на базалната температура – измерва се анално, сутрин преди ставане. При настъпване на овулацията температурата се повишава обикновено с 0,2 – 0,4°С.
    - проследяване на влагалищната слуз – в дните на овулация тя се увеличава. Така ce подпомага движението на сперматозоидите.
    - овулационен тест – измерва нивото на LH (лутеинизиращия хормон), който стимулира половите жлези и е от съществено значение за правилното осъществяване на репродуктивните функции.

У нас си намерих едно микроскопче, което ползвах навремето. Много е полезно. Слагаш капка плюмка на него, изчакваш да исъхне 10 минути и проверяваш дали си в овулация или не. Голямо е точно колкото едно червило. http://www.maybebaby.com.au/_how_do_...maybe_baby.php[/url]

У нас си намерих едно микроскопче, което ползвах навремето. Много е полезно. Слагаш капка плюмка на него, изчакваш да исъхне 10 минути и проверяваш дали си в овулация или не. Голямо е точно колкото едно червило. http://www.maybebaby.com.au/_how_do_...maybe_baby.php[/url]
    Не виждам проблем да продължиш да си го ползваш.Продължи с него!

Град
    пространството на Дисе
    Точно и аз ти се чудя как може да питаш КАК МОЖЕ ДА ЗАБРЕМЕНЕЕ ЖЕНА КОГАТО НЕ Е В ОВУЛАЦИЯ.
    Изобщо забременяване и липса на овулация са две взаимно изключващи се понятия. Какво, по дяволите, ще оплоди тоя заблуден сперматозоид, ако няма яйцеклетка? Пак питам, знаеш ли какво е овулация?

Редактирам се- видях, че по-горе са ти обяснили ситуацията.
    Мит е, че след менструация веднага не може да има овулация. Затова овулацията се изчислява не на база менструация, а на база месечен цикъл.

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Разбира се, знам какво е овулация, това е ден или денонощие в което се отделя яйцеклетка, готова да бъде оплодена, но тази година имаше една презентация и лекция на always, която показваше как една яйцеклетка се придвижва по фалопиевите тръби и ''чака'' да бъде оплодена и след като не е оплодена се появява менструацията... В този ред на мисли тя стои няколко дни там и чака да бъде оплодена... Незнам, и аз се оплетох, но ако яйцеклетката не стои там и не чака, а стои само, когато има овулация значи, че след като мине овулацията (да кажем максималния период 24 часа) до 24 часа трябва да ти дойде... Извинявайте, че споря и задавам глупави въпроси, но мисля, че на никой няма да му е излишно да прочете това (особено ако има същите питания)

Град
    пространството на Дисе
    Яйцеклетката не стои на едно място. Перисталтичните движения на тръбите я тласкат в посока към маточната кухина. Отвори учебника по биология за осми клас и виж какво е жълтото тяло и каква е ролята му.

Повече от фен Аватара на Anja
    Град
    Ruse, Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Яйцеклетката не стои на едно място. Перисталтичните движения на тръбите я тласкат в посока към маточната кухина. Отвори учебника по биология за осми клас и виж какво е жълтото тяло и каква е ролята му.
    +1!

А менструацията не е единствено 'освобождаване' на организма от неоплодената яйцеклетка. Както знаем, яйцеклетката е много малка и ако самата менструация целеше само организмът да се 'освободи' от нея, тя не би продължила повече от няколко часа. Организмът се подготвя да приеме оплодена яйцеклетка, затова се разраства лигавицата на матката (тъй като там се 'прикрепва' яйцеклетката, ако бъде оплодена.) И в случай, че тази яйцеклетка остане неоплодена, тя се 'изхвърля' от организма, но заедно с това се разрушава и оголемената част от лигавицата на матката, която се 'изхвърля' чрез менструацията.

Ducky wenii Maimunchoo

Е да, ясно е, че се движи, иначе как ще бъде изхвърлена от тялото? Ще отворя Уикипедия за ''жълто тяло'', защото все още не съм 8 клас А възможно ли е яйцеклетката да бъде оплодена и след овулацията?

Град
    пространството на Дисе
    Овулация- пукане на фоликула и освобождаване на яйцеклетката. След освобождаването на яйцеклетката тя попада в тръбата и там именно се извършва оплождането.
    Няма как яйцеклетката да бъде оплодена още във фоликула.

Вече съм наясно с това.... В БГмамма (като написах Яйчник този сайт ми излезе с информация) е написано много подробно.. Все пак много благодаря, че ме ''образовахте'' по този въпрос. Допустимо е да не знам повечето неща, все пак съм почти на 14, но щеше да е по-смешно, ако бях на 24 и не знаех това.. Пак благодаря и ще следя темата!

И все пак да отговоря на въпроса ти.
    Hе е възможно оплождане след като овулацията е минала (тоест яйцеклетката вече се е разрушила и чака вече да бъде изхвърлена от организма във вид на менструация)!
    Оплождане е възможно само по време на овулация (тоест, когато има отделена зряла яйцеклетка).
    В момента, в който неоплодената яйцеклетка се изхвърля с менструацията, започва зреенето на нов фолукул.

Да, това пишеше и там!

И аз ще следя темичката.За всички,които още се съмняват ,че се забременява по този начин,ето ви една тема доказателство за момиче на 17 забременяло точно така-

http://www.cosmopolitan.bg/cosmo-dra...5.html#comment

Не че нещо, но спермата, която може да бъде намерена в предеякулационната течност не се появява туку така. Тя не е задължителна съставка на въпросната течност. Тя се появява след като въпросният индивид е свършил преди това и просто остава известно количество в пикочния канал на пениса. По принцип е хубаво преди и след секс момчето да ходи по малка нужда за да изхвърли остатаналото. Така че последният линк е пълна липса на информация и безотговорност от страна на момчето по този въпрос.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си