- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Отказване на цигарите.
Решила съм се да откажа цигарите.Пуша от 3 години.Сега съм на 15.Омръзна ми да давам пари за да се тровя и искам да се отърва от този гаден навик, омръзнаха ми също и караниците с майка ми и баща ми.Сигурна съм че ако ги спра ще ми е 1000% по-добре от сегашното ми положение.Но ми трябва някаква мотивацияВсичките ми приятели пушат като комини и мисля по-рядко да излизам с тях и се чудя какво да правя през това време.Мислех си да си почиствам стаята по често и с парите които давам за цигари , да изляза примерно на кафе , но отвън на чист въздух.Дайте ми някакъв съвет .. нещо от сорта на какво да правя ако ми се допуши , мислех си за семки или нещо просто да си нося в джоба и когато ми се допуши да си ям семките и да кротувам , да помоля приятелите ми да не пушат около мен(но това просто няма как да стане)..Дайте ми някакъв съвет
И наистина ли когато се спрат цигарите почва да се дебелее
![]()
Извинявам се , ако темата не е за тук .
Трябва да имаш голяма воля.Купи си също бонбонки и дъвки.![]()
Пък това дали се дебелее виж това : http://www.aznepusha.bg/news.php?id=47![]()
Нещата не стават като по филмите. Няма щастлив край, няма вечна любов, няма нищо на готово. Всичко трябва да си го направиш САМ !
Мерси Бубе. Все пак искам да чуя още няколко коментара и мисля тази тема да ми е нещо като дневник.Ден1 без цигари . Ден 2 без цигари и така нататак
![]()
Това е добра идея дано и аз да се включа в тая тема някой ден.![]()
Нещата не стават като по филмите. Няма щастлив край, няма вечна любов, няма нищо на готово. Всичко трябва да си го направиш САМ !
Аз ги спрях ,защото се уплаших като видях как почина дядо ми от тея цигари , а и ми пречеха много на спорта.
Общо взето трябва ти силна воля и тва е.
Aequitas veritas
Давай още сегаПървоначално написано от bubkaa93
Ако сме две .. ще е по лесно
![]()
Мери имам 7 цигарикак да не ги изпушаа
няма,как да ги спра семейството ми пуши,приятелите ми тъкмо си признах пред наши ... пък и не искам май или искам ... няма да пиша повече,че да не ти заключат темата
но виж това http://www.novavizia.com/7931.html![]()
Ами и вкъщи всички пушат , всичките ми приятели пушат .. но ще се опитам отново .. а и защо ще спираш да пишеш![]()
Не всичките ми приятели пушат. Ще ги откажа,но бавно утре ще изпуша сутринта една на обяд и вечерта няма да ги спря рязко.Ще се опитам ..пуша от 6 години за бога и ги спрях един път за месец само ...![]()
Като ги намалиш няма нищо да постигнеш .. 1 цигара сутрин , 1 цигара наобяд , 1 цигара вечер .. това няма смисъл това само те кара да искаш още и още ...
честно да ти кажа нямам никаква воляи да ги спра сега,като започнем училище ще почна пак знам го
![]()
Дано да ги спреш. Само да те попитам имала ли си болка в гърдите след като си изпушила една цигара,защото последно време ми се случва загасям цигарата и се появява голяма болка ?![]()
Не ми се е случвало . Но доста често ми се случваше в момента в който изгася цигара и ставам за да изхвърля пепелника .. завива ми се свят и ми причернява .. очите ми са отворени но не виждам нищои това около 5 секунди някъде
Ставаш рязко и на мен ми се е случвало. Същото така последно време ги пуша една след друга.![]()
Оф да .. същото и при мен .. пуша и след 10 минути пак ... Решила съм се и този път ще успея .. миналия път всичко се провали само заради една дръпка![]()
Лягам си с мисълта , че вече съм непушачка![]()
Завиждам ти![]()
дано да успееш и аз някой ден ще ги спра
![]()
Ми, аз мисля, че тва със зависимостта е малко глупаво, колкото и запален пушач да си. Според мен човешката воля е досатъчно силна, за да станеш един ден от леглото и да си кажеш: "КРАЙ!". Защото тва да отидеш до магазина, па да дадеш 5 лева за цигари е много по-сложно от това просто да не го правиш(знам как звучи). Пък и се замисли - по света има толкова много хора, които се чудят откъде да намерят пари за разни операции и лекарства, а ти даваш тея пари, за да си разваляш здравето. А това, че си на 15 трябва да ти е още по-голям мотив - да пушиш попринцип е гадно, а в тея години пък още повече.
А иначе ти по колко на ден пушиш горе-долу?
青の祓魔師
Ще се присъединя към теб, че и аз ги отказвам.![]()
При мен всичко започна от това, че приятеля ми много го дразни тоя навик. И реших, че е ясно кой трябва да направи компромис в случая - тоест аз.Малко е трудно в началото, но лека полека ти олеква.
На мен най-трудно ми е разделянето с усещането, че държа цигара в ръката си. Дори не толкова самото пушене, колкото това. Много е странно.
Впрочем, не се дебелее, ако не ги заместваш с храна. Пък аз си падам малко злояда тъй и тъй. XD
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
1 Ден без цигари . Пуши ми се адски много .а![]()
Все още се притеснявам от това с надебеляванетоНякои ще кажете да започвам да се занимавам със спорт .. но не искам .. прекалено съм слага и ако започна да спортувам ще стана скелет ;D
Затова го комбинирай с плюскаеПървоначално написано от LoveChocolate
. А иначе ако се чудиш може волейбол или плуване примерно.
青の祓魔師
Предпочитам волейбол , а да плувам не могаИ ако заместя пушенето с храна .. започва дебелеенето .. ако тръгна да спортувам пък отслабването
![]()