- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Отказване на цигарите.
Мери,какво ти е пратил KumchoValcho искам да знам.![]()
Злати и на мен ми е интересно,ако може да споделиш ?
Нещата не стават като по филмите. Няма щастлив край, няма вечна любов, няма нищо на готово. Всичко трябва да си го направиш САМ !
И аз се опитвам да ги откажа или като за начало да ги намаля, но около мен цялата компания сме все пушачи и наистина е много трудно!!![]()
It's too late to change events, it's time to face the consequence!!
Допушило ми се е, ама няма.Ха!
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Пуша от една година и искам да ги спра.
Първо ги намалих до 2-3 цигари на ден, но ще се опитам от утре да не пуша нито една...
Най-много съм издържал седмица, но се провалих
Утре ще пиша как ми е минал деня![]()
Няма да стане след като постоянно ми се пуши .. и не съм казвала на брат ми че ги спирам и той продължава сутрин като отива на работа да ми оставя цигари ..![]()
и няма да ги спираш ?![]()
Нещата не стават като по филмите. Няма щастлив край, няма вечна любов, няма нищо на готово. Всичко трябва да си го направиш САМ !
Понякога е хубаво да нямаш пари за цигари. XD
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Искам златито,като седне да пише дядо и,как е отказал цигарите,че ми е много любопитно.![]()
И аз пушех преди по половин-една кутия на дем,но когато се запознах с приятеля ми той ме помоли да не пуша пред него и така взех да ги намалям намалям докато вече спрях да пуша и вече 8 месеца откакто не съм запалвала и даже не си го и помислям..много ми е добре така![]()
Изчетох всички мнения, да, съгласен съм, че ви липсва воля или поне инат. Занимавате ни с лигавщини. Не целя да ви обиждам, а да ви мотивирам. При някои хора помага постепенно намаляване, при други рязко спиране, при трети дъвки/ел. цигари, и всеки си хвали метода. Но основното е воля. И да, ако приятелите ви дразнят с пушенето си, нека страдат от вашето отсъствие поне докато трайно откажете. Най-много да "прелъжете" и приятелите си да спрат.
Да ви се похваля от 2-3 дни съм изпушила 1-2 цигари даже и няма толкова,но като почнем дскл пак ще ги почна чудя се имали смисъл сега да ги спирам.![]()
Опитай се да ги спреш,само ще спечелишПървоначално написано от bubkaa93
.Откъде си сигурна,че като тръгнеш на у-ще пак ще ги почнеш?
МОМИЧЕ!
Не си вярваш, не си уверена в себе си! Даскалото е толкова причина, колкото дъждовното или слънчево време. Ако досега си опитвала да нямаш цигари около себе си, опитай винаги кутията да е с теб, но никога да не посягаш към нея. Трябва да ти хареса чувството че си силна, а не че просто не пушиш, защото няма какво.Първоначално написано от bubkaa93
cookie_master Защото е така,като почнем училище и започвам да пуша много всички около мен пушат и колкото и да искам не мога да ги спра нямам воля може би.
ZloboMiR В последните дни имам цигари,но ги спрях,защото съм болна и ако пуша ще стане още по-зле,а аз не искам иначе не бих ги спряла.Но най-странното е,че на ден изпушвам по една цигара и не пуша повече даже мога и без тя цигара,а до преди една седмица пушех наден по една кутия.![]()
До последно се фукаше във форума ''пуших си цигарката'' ала бала,ся ще ги отказваии LOL..на 12 си пропушила?!? Дегредирала работа.
Имали значение на колко е започнала да пуши ?Първоначално написано от bloodymirror
Опита се да ги спре,но не можа.
bubkaa93 Може и да си минала най-трудното, но дори до месеци може да ти се припуши. Това си е никотин.
bloodymirror - дегрАдирал, грЕдоред. Сега може да си обясняваш, че си бързал, колкото и тя, че не е деградирала.
Вече в друга тема изтъкнах, родителите имат голяма роля за формирането на тези навици, разликата между свобода и свободия.Не е моя работа да се изказвам за непознати хора, но да пропуши на 12 не е била само нейна грешка.
абе имало роля родителя,ако си навънка и всичките ти приятели пушат,как няма да запалиш и ти иначе се делиш от тях поне преди за мен беше така и аз съм започнала да пуша на 12![]()
Най-добрите ми приятелки пушат.Почти винаги като съм с тях палят,но не съм пропушила (много рядко е да запаля една и то защото те ми предлагат)Първоначално написано от bubkaa93
![]()
МОМИЧЕ!
Пуша от 5 години по кутия на ден (ако купонясвам вечер, по 2). Преди няколко месеца прочетох една книга (не помня как се казва) за спиране на цигарите. Тази книга общо взето ме убеди, че просто няма смисъл да пуша, и че дълбоко в себе си знам, че не го правя защото ми харесва. Спирай от раз, няма намаляне, няма бонбони и най-вече, в никакъв случай не спирай да се движиш с пушачи.
Звучи като мазохизъм, може би е, но това е начина. Когато спираш цигарите, първите 2 седмици не трябва въобще да си променяш начина на живот. Ако си свикнала междучасието да пушите с компанията и да си пиете кафето, продължавай, само че ти ще пиеш само кафе тоя път.
Не е толкова трудно, ще видиш, че след няма и една седмица, ще си супер мотивирана да не пушиш повече. За първи път от много време ще се почувстваш наистина горда от себе си и ще си мислиш, че щом си спряла цигарите, ще можеш да постигнеш всичко (което не е далеч от истината)!
Важното е да си набиеш едно нещо в главата. Няма само една дръпка, няма само една цигара. Аз не пушех 2 месеца, и на един купон запалих една цигара и се зарибих пак (за около месец и нещо, после събрах сили и ги спрях пак). Сега вече 4 месеца не съм пушил нито една дръпка, и се чувствам супер.
След толкова време, най-сетне се събуждам БЕЗ никакви храчки, ДИШАМ като нормален човек, стаята ми не смърди на цигари и хората не се задушават в нея (нито пък аз). Дрехите ми също не смърдят, следователно и аз. Мога и да ТИЧАМ, без да се задъхвам след 50 метра.
Спирай ги, преди да е станало прекалено късно. Успех!!! :)
Ами зависи кое е по-важно за теб - да загубиш уважението на родителите си, зрели хора с опит, отделно другите индивидуални качества на всеки, или да спечелиш уважението на... айде без квалификации.Първоначално написано от bubkaa93
При мен и двамата ми родители пушеха, но точно това ме мотивира. Само съм опитвал, и то не в компания, а пред тях, но странно, не ми хареса, не се и пристрастих.
Пуша от почти 7 годиниИ днес ми е първия ден без нито една цигара
Вчера изпуших само една, но след нея постоянно ми се пушеше, а днес не е така, като не съм пушила изобщо. Ноо като се наям и направо едва се сдържам
Не искам повече да се тровя, но от друга страна си обичам да пуша, и за тва ми е два пъти по-трудно.. а и волята ми не е никак силна
Таа така, да видим дали ще успея
![]()
Хубавите неща искат време,прекрасните стават веднага!!!
И аз съм си направил мини проект "StopSmoke"
Пуша вече от година и половина (на 16 години съм).
Моята идея е да спестявам малко джобни и да си взема една електронна
цигарка.Ако свикна с нея,няма да спирам да пуша,просто ще си поемам дневната доза никотин без допълнителните ракови добавчици..
Ако ли не свикна,парите за деня ги мятам някъде в нас и ще го карам на нулев бюджет,докато не ми дойде акъла.![]()
![]()
![]()
Родителите ми знаят че пуша,майка ми е пушачка.
Но не са от типа родители които са комунистическо настроени и наказват за подобни неща.Просто казаха че не подкрепят този мой изграден навик и ако не го спра,да си знам че последиците са на моя глава,не сам бебе.
И съм съгласен с тях..късмет и с вашите начинания ! Ще пиша пак ако има някакъв прогрес.![]()
a3
.: machoka :.