.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7
    Фен Аватара на FirkinF
    Град
    София

Военен (патриотичен) клуб в училище - вашето мнение

Какво е мнението ви относно предложението което изпратих на директорката на училището ми?

Уважаема г-жо Борисова,

Във връзка с това, че законът за военното обучение в училищата, едва ли ще бъде приет до началото на учебната година, вследствие на което няма да бъде заложен в учебната програма за учениците от випуск 2013, и позовавайки се на Вашето одобрение за подобен вид обучение в училище, изказано в час по БЕЛ в бившия X "В" клас, и настоящ XI "В" клас, искам Вашето разрешение да бъде открит ученически клуб по военно-строева подготовка за учениците от випуски 2013 и 2014 учащи в133-то СОУ "А. С. Пушкин".
    Занятията на клуба ще бъдат провеждани в извънучебно време, като програмата за провеждане на занятията ще бъде съгласувана с Вас. Учениците ще встъпват в клуба на доброволен принцип и ще могат да го напуснат по всяко време, или да бъдат изключени по разпореждане на учител, ако даденото лице проявява нисък успех в час, до подобряване на успеха му. В клуба ще се изучават елементарни правила от военно-строевата подготовка в армията - изпълняване на командите - равнис, мирно, свободно, видовете равнение, маршируване, теоретическо изучаване на званията в БА, характеристиките на стоящите на въоръжение в БА видове оръжия, изучаване на понятията тактика и стратегия, тактически игри върху карта, срещи с действащи офицери и офицери от запаса, и други. Клубът в началото ще бъде ръководен от мен с помощта на преподавателите по физическо възпитание и спорт, като в случай че се намери военен от запаса, който да води на доброволни начала обучението на членовете на клуба по военно-строева подготовка, то постът ще бъде предаден на него.
    Считам че подобен вид извън учебен кръжок ще допринесе за придобиването у подрастващите такива благодетели като - любов към Родината, патриотизъм, честолюбие, работа в екип, комуникативност, чувство за отговорност, както и чувство за готовност да защитават Родината и семейството си от недоброжелатели. Един подобен кръжок ще помогне на подрастващото поколение, когато напуснат "домът на знанието" и когато започне техният истински житейски път, ще бъдат готови да поемат цялата отговорност на работното им място и да бъдат едни достойни граждани на България.
    Надявам се молбата ми да бъде удовлетворена.

С уважение,
    Александър Петров Петров,
    ученик в XI "В" клас за учебната 2011-2012 година
    Старият ми акаунт е kalashnik.

Добра идея, но едва ли ще имаш много участници в този клуб.
    За съжаление, няма много патриоти по училищата.
    Awe кво всички си пишете "ЖЕНСКО СЪМ", естествено че като си се кръстила Bonbon4i/sladuranka/girl4ety ще си женско!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Честно казано аз не бих се записал, но поздравления за инициативността и успех. Добре си го написал, даже супер.

Аз съм малко по-пацифистки настроен и войни, пушки и т.н. хич не са ми присърце. Това ме кара да бъда и малко по-скептичен относно такъв тип "кръжоци".

Фен Аватара на FirkinF
    Град
    София
    Принципно, миналата учебна година, обсъждайки идеята на Джаба да Хат (Аню Ангелов), доста хора се изкефиха на това, така че това ще им хореса, надявам се.
    Старият ми акаунт е kalashnik.

Супер фен Аватара на AutomatiC
    аз си се обучавам самостоятелно, но това е полезно при много случаи. знае ли човек как на някой луд ще му скимне да направи война, пък ние да си нямаме и напонятие как да се защитим..
    http://www.panoramio.com/user/598821
    it's all a theatre and i'm never myself..

Цитирай Първоначално написано от amk933
    Честно казано аз не бих се записал, но поздравления за инициативността и успех. Добре си го написал, даже супер.

Аз съм малко по-пацифистки настроен и войни, пушки и т.н. хич не са ми присърце. Това ме кара да бъда и малко по-скептичен относно такъв тип "кръжоци".

+1

но всеки според интересите си..
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Повече от фен Аватара на mirki4a
    Цитирай Първоначално написано от BrainlessROCKBABY
    Цитирай Първоначално написано от amk933

+1
    +2

На същото мнение съм - не бих се записал.
    Нещата,които губим винаги намират начин да се върнат при нас,дори не винаги да е както очакваме.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си