- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Относно медицина
Ако започна частни уроци по биология и химия в началото на септември,ще ми е достатъчно ли времето за да се подготвя за медицина,ако уча усилено? (като се има в предвид ,че материала по биология от 9-ти и 10 ти клас го знам)
За 12-ти клас съм.Май късно се осъзнах
Зависи колко пъти на седмица ще ходиш на въпросните уроци. Но все пак всичко си зависи от теб - с воля и желание всичко се постига,нали знаеш ? Пък и щом знаеш материала от 9 и 10 клас - сега ще ти е по-лесно.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Щом знаеш 9 и 10 клас по биология.. защо въобще ще ходиш на уроци, 8 клас по-труден ли ти е ?
Ще се справиш една година стига.. и да ходиш един път в седмицата. Все пак зависи дали си на "ти" с химията и учителя ти е добър. Иначе успех в кандидатстването..![]()
Вафла..
Абсурд!Казва ти го човек минал по този път.
Аз започнах в 10 и като видях за каква лудница става въпрос в 11 се отказах.Това,което си учил/а в училище е нищо и ако отидеш само с него на изпита няма да те приемат.По добре се ориентирай към нещо друго.С това няма да те бъде.Просто физически няма да смогнеш.Трябва по биология всички уроци от 8-ми клас до 10 да ги знаеш 1:1 както са в учебника със препинателните знаци,а химията има 2 теми да развиеш,които трябва да са много подробни + 2 задачи,които са адски трудни и за да решиш трябва да знаеш всички химични закономерности...
Нещата,които губим винаги намират начин да се върнат при нас,дори не винаги да е както очакваме.
Можеш да си "парашутистка". Записваш медицина в Украйна или тук някъде на Балканите и след първия семестър/първата година се прехвърляш в роден университет като чужда студентка /в смисъл чужденка/ и си плащаш като поп. Има опция да минеш държавна поръчка при определен успех.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Благодаря на отговорилите![]()
![]()
А един въпрос за тези,които изучават медицина : Вярно ли е ,че практиката протича в моргите и се работи с
трупове?
12ти клас а знаеш материала за девети и десети...мда,честито,вече си професорка по генетика.Първоначално написано от antoniqqq
Естествено че има практика в морги.Анатомията се учи на живо.И не,няма да ти връчат скалпел и да ти пльоснат някоя разложена бабишкера на масата,труповете са обработени и консервирани.Най-лошото което може да ти се случи е да припаднеш от формалина.Много хора казват че мирише отвратително,на мен лично ми е приятно,ама за теб не знам.
Плюс,в академията ти трябва или над отличен успех или връзки с пари,за да те приемат.
Sanity is for the weak
Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@
Ами не е ли логично анатомия и патоанатомия да ги учиш така?Първоначално написано от antoniqqq
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Това, че ти не си успял/а не значи, че тя или някой друг няма да го направят?!?Първоначално написано от mirki4a
Имаш шансове! Казва ти го човек минал по този път.
По-малко от година ми стигна, за да се подготвя и мисля, че се представих на добро ниво.
Учи и ще успееш +, че баловете падат, ъх...
bn
Ами ако учиш биология или медицинска химия или нещо от сорта,където се изучава анатомия,това означава ли ,че пак ще има работа с трупове?
Здравей! Искам да ти опиша по-подробно цялата процедура около кандидатстването, защото тази година минах по този път и съм приета в Медицински Университет София. Започнах уроците началото на 12 клас по биология и по химия, като в училище химията ми беше по-силният предмет. Ходих в Образователни технологии на уроци 2 пъти в седмицата на предмет и съм много доволна от учителките и методът им на преподаване и от крайният резултат. Искам да ти кажа също, че медицината е много сериозна наука и ако не си сигурна в това, че си готова да отделиш цялото си време само за учене, по-добре се откажи. Сама ще видиш, ако започнеш да се готвиш, че на ден трябва да четеш около 5-6 часа за да постигнеш целта си. Изпитът по химия е тема от неорганичната химия и 4 задачи - две органични и две неорганични, а по биология - 3 теми, съответно от 8,9 и 10 клас. Митът за темите 1:1 с учебниците е илюзия, проверяващите искат да видят мислещи хора, а не зубрачи. Усвоиш ли материала на 100% успехът ти е гарантиран. Изпитите са много тежки, местата малко, а кандидатите много. Колкото до упражненията по анатомия и цитология - провеждат се в дисекционните зали. Времето от септември до юли е напълно достатъчно и при желание и упоритост успехът ще си проличи! Всеки, който е минал по този път ще ти каже, че не е трудно, ако го искаш на 100%, а всеки опитал се и мързящ го да си научи 3те мижави учебничета недоволства. Ако имаш въпроси питай... Успех!![]()
Виж сега,ти първоначално ще учиш обща медицина.В това задължително се включва анатомия и дисекция на мъртъвци.А теб щом ти е неприятно да си до китките в чужди органи,въобще за къде си тръгнала да учиш медицина?Първоначално написано от antoniqqq
И да повторя - независимо какво искаш,почнеш ли да учиш медицина ще режеш трупове или ще припадаш в залата и ще те късат.
Sanity is for the weak
Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@
Съгласна съм с предното мнение. Не искаш да работиш в морга, сега ще кажеш, че и кръв не може да гледаш...... Ако започнеш частни уроци, матурата по биология със сигурност ще си я изкараш, но за кандидатстването е по-трудно. По химия особено има страшно много учене. Аз започнах да се готвя лятото преди 11 клас и пак имах малко зор при влизането, но съм приета, все пак. Ти си решаваш, само да не ти се откаже труда напразен накрая.
Дайте ни шанс да сбъднем мечтите си. Дайте ни шанс да изживеем дните си. Шофирайте разумно.
Стига да си сериозна, можеш да се подготвиш. Започнах края на 11 клас - изкарах над 5.50 и на двата изпита, моя приятелка започна началото на 12-ти - 6.00 биология, 5.75 химия.
Успех!
Две хубави очи. Душата на дете в две хубави очи-музика, лъчи. Не искат и не обещават те...