- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Жена изнасили мъж и му разби устата...
до колкото знам в северните й части половината година е ден другата половина е нощ и голяма част от хората се депресират заради нощта![]()
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
Грешно си чела/чувала.
Финландците са едни от най-щастливите хора в света, а по тази статистика са далеч от топа :Д
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...y_suicide_rate
Първоначално написано от TheManTheLegend
В Швеция и Аляска също е така.Питаш ли ги какво им е?
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Еби скиптиците и офейквай брат. Желая ти успех! С малко повече късмет и аз се махам.![]()
Жалко, че ще трябва да се връщам.
"Никола Саркози: - При нас заплатата е 4000 евро, данъците като се извадят, получават се 3500. За живеене са нужни 2000. Къде отиват другите 1500 не ни интересува! Барак Обама: - При нас заплатата е 6000 долара, данъците като се извадят, получават се 5500. За живеене трябват 3000. Къде отиват другите 2500 нас не ни интересува. ... Българския президент: - При нас заплатата е 600 лева, данъците като се извадят, получават се 500. За живеене трябват 1000. Откъде взимат другите 500 нас не ни интересува!"
Колко истина има в един виц![]()
Първоначално написано от NaOH
http://www.sibir.bg/index.php?page=d...4670&tid=82548В Европа с най-висок процент самоубийства са Русия, Словения, Унгария, Финландия и прибалтийските страни.
Грешно четене няма. Има само различни статистики през годините.![]()
Там животът е лек + отдалечеността на хората и времето се получават такива неща.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
Вчера се видях с мой приятел се върна от Шотландия и си дойде с 8 000 лева суха пара.При положение , че е пращал пари тук.
![]()
Извинявай, ама на писаното в български сайтове отдавна съм се отказал да вярвам. Аз ти давам официална статистика, ти ми даваш просто нещо без източник. Не схващаш ли колко е тъпо това?Първоначално написано от ledenakrasota
[quote="NaOH"
Извинявай, ама на писаното в български сайтове отдавна съм се отказал да вярвам. Аз ти давам официална статистика, ти ми даваш просто нещо без източник. Не схващаш ли колко е тъпо това?[/quote]
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...82%D0%B2%D0%BE
Ето! В нета само това намирам! Винаги съм си чела вестниците! :P :P :P![]()
Само не разбирам , мене какво ме боли , кой се самоубива?![]()
Там ти е грешката...
И аз тва се чудя. Нито аз съм тръгнал да се хвърлям, нито ми пука, че някой е решил да го прави...Първоначално написано от NightGuardian
![]()
Колко сте коравосърдечни!![]()
Това означава ли, че котката ти остава без стопанин?![]()
Не, просто не ми пука
Котката ми има стопани![]()
Първоначално написано от NaOH
Щеше чудесно да ми украсява стаята.
![]()
не знам дали ще се видим до 4 януариПървоначално написано от NaOH
![]()
На 8 може да се видим![]()
8 декември?
ами ако тодор дойде тук за рождения си ден :с ти няма ли да дойдеш![]()
м/у другото тази седмица можеше да стане работа да идвам, тъй като Динко ще си заминава за няколко дена, ама май ще се отложи за към декември наистина![]()
Е той ако не намаже на рождения си ден, кога иначе ще намаже беАззз обмислям варианта
Иначе чаааааак по време на следващата сесия
![]()
We have accepted you as exchange students to the programme in Business Information Systems (Game Design) at Tampere University of Applied Sciences (TAMK), Finland, for Spring Semester 2012 (4 January – 1 June 2012).
Your studies start on 4 January 2012 with Exchange Student Orientation on Kuntokatu 3 Campus. You should plan to arrive in Tampere between 1-3 January 2012.
![]()
Колко много неща има да правя... И колко много неща има да купувам....
Ебаси майката![]()
Нека да си подредя задачите.
0) Билети - заминаване - 1-3 януари, връщане - 1 юни. Приоритет №1.
1) Изпитите са в средата на семестъра и в края. Няма сесия.
2) Имам финландски онлайн и допълнителни уроци.
3) Learning agreement - попълнил съм го.
4) Общежития... Приоритет №2. Има 3 сгради - TOAS, IOT И Opintanner. Трябва да разгледам цените, ама първото има 325 евро депозитЦената на двоен апартамент е 250 евро на човек, може да се наложи да споделям тоалента, баня или кухня с други студенти. Стаята май е индивидуална. Има хотели и други места, но не е нужно.
5) Трябва да си направя регистрация в полицията, че ще стоя повече от 3 месеца. Трябват ми: лична карта, снимка, сертификат за размяна, доказателство, че имам пари (поне 500 евро на месец). Цена 45 евро.
6) Трябва ми международна здравна карта. Не знам колко пари ще струва, ще се разучи. Приоритет №3
7) Няма
Ако се разболея - прегледа е безплатен, но при лекар струва 13.70 евро.
9) До 2 седмици преди заминаване да уведомя офиса, че ще пристигам, за да ме посрещнат. Има полети от летището до града о.О Автобуси до града има. Такси струва 30 евро. От Хелзинки до Тампере мога да използвам автобус за 25 евро или влак до Тампере.
10) 9 корпуса има, 6 са в града, 3 извън. Не е проблем.
11) Ориентационни часове - 4-5 януари.
12) Студентска карта - 21.50 евро. Отстъпки на много места.
13) "Survival kit" - ножове, чинии, завивки, всякакви глупости. Цена 75 евро, от които 60 са депозит. Мини комплект - всичко за кухнята - 45 евро, 30 депозит.
14) Дават се акаунт и парола за компютрите. Може да се използват безплатно. Има безжичен интернет. Библиотеките са безплатни. Ядене - 2.50 евро с отстъпка. Има фитнес зала, безплатна - между 7 и 22 часа.
15) Transcript of records и Confirmation of Exchange - не е важно, чак като завършвам ще ги правя.
![]()
![]()
![]()
ще го поемам здраво
и трябва да изсера отнякъде толкова пари...
280 евро билет![]()
375 евро депозитТези наред ли са бе?!
![]()
[13:15:35] Музикален индивид с ранг "Инвалид": грозно с големи уши и адски просто
[13:15:37] Музикален индивид с ранг "Инвалид": и дразнещо
[13:15:37] Музикален индивид с ранг "Инвалид": хах
[13:15:57] Йордан Петков: значи съм бил аз
[13:15:58] Йордан Петков: :о
![]()