- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Най-тъпият предмет в училище
Математиката е много хубава, просто трябва да си последователен.
Нещо, за което цял живот ще съжалявам, че не го направих!
Иначе Физиката е скучна, повечето неща са суха материя.
Иначе останалото е интересно.
Информатиката, ако не ми беше предавана толкова сухо и кофти,
щеше да ми е любим предмет, но я слагам към тези, които не ме кефят.
Химията /същото като математиката/.
Френски език /като информатиката./
*сън*
Айде сега СМГ-любителите vs философите...темата е безсмислена. Все за някой даден предмет е тъп, ама признайте си-това е този, в който не ви бива.
Иначе физическото-ако някой иска, би тренирал отделно и да-най-омразният ми предмет.
Историята. Възрастните казват, че е интересна, че научаваш интересни неща за обща култура дрън-дрън. Интересна... кое е интересното? Интересно е кога е съществувала дадена империя, характерни неща за империята и всичко по-така общо. Но да уча подробности за Карл Плешиви и цялата му рода, кога еди-кой-си издал еди-какъв-си незначителен документ и през коя година, Анали на Тацит, курейшитски родове от Мека и прочие... Това не е интересно, а интересните неща са забутани сред 50 урока, 7 страници текст всеки. Да, излиза, че не самият предмет да го има е безсмислено, а е тъп начинът, по който са написани учебниците - нахвърляна информация без да им пука как ще го научат учениците. BTW господинът по история ни е дал да учим от учебник на Просвета от 1994 година PDF формат.![]()
Последно редактирано от hristo99 : 01-11-2014 на 21:45
География,Психология,Литер атура,Геометрията от математиката,информатика,и нформационни технологии и няколко бездарни учители
Бездарни учители ги има навсякъде !
Математика ( ГЕОМЕТРИЯТА :X )
Физиката ми се струва излишна. Не че не я харесвам, на моменти ми е интересна даже. Но разни космически работи и неразбираеми неща за какво са ми?
Мисля, че и химията на моменти е изчанчена. И изобщо бих намерила косури на почти всеки предмет, защото учебниците и учебния материал са ми много зле, наблъскано е с излишна или маловажна информация, написана на неразбираем език!
За протокола - отличничка съм.
Мисля, че в училище трябва да се набляга на Българския език и литературата, математиката, история(ама българска и нормално написана! а не (цитирам) "османско присъствие" WTF) Чужд език задължително.... И не на последно място някакво изкуство, което да развива креативните възможности на учениците (или поне да създаде чувство за естетика и мярка!)
О, и да не забравим спорта. Аз ако бях министър, щях да сложа по два часа блок по два пъти в седмицата в училищата, децата трябва да спортуват, да се движат, да бъдат активни. Все по-често попадам на деца-мутанти - плод на ужасната храна и заседналия начин на живот пред копмютъра. Плюс това спорта дава една дисциплина.
Не че омаловажавам другите предмети, но смятам, че на това трябва да се наблегне повече!
^И аз не схващам за какъв толкова неразбираем език говорят всички.
Моите пък нито са написани на неразбираем език, нито впечатляват с елементарност. Факт е обаче, че има доста излишна инфо (убедете ме, че трябва да знам височините на планинските върхове пр....), отделно в програмата липсват неща, които биха били в пъти по-полезни... Скоро ще направя тема и ще коментираме.
Май преди седмица гледах видео, в което журналисти търсеха мнението на случайни хора за евентуални промени в образованието; оказа се, че теорията със сложните учебници е масово споделяна. Абсурдно е да се опитваш да изчистиш неразбирането на учениците с опростяване на материала/поднасянето; най-много да им подхраниш нехайната нагласа :д. Просто трябват навреме появили се (и) адекватни навици за учене (с разбиране :д).
Последно редактирано от paradosou : 01-16-2014 на 00:07
Когато ходех на училище най противния ми предмет беше немски ;д , след това може би география ( нашия учебник беше доста сбъркан , наблъскан с 1 тон информация половината ненужна и стара)![]()
Ненавиждам Математиката,никога не съм я обичала,но е необходима :@ ... така,че искам да съм компетентна в колкото се може повече облести,за това ще я оставя,НО ще махна матурите по математика
Бих махнала ФИЗИКАТА!Най-безсмисления предмет,който някога съм учила.
Имам 3:
Безполезен: Математика
Заради учител: Биология
Кофти предмет като цяло: Физика
Шибаната БИОЛОГИЯ! За какво ни е да знаем чехълчетата и еуглените, мембраните, кл стени и други тем подобни изродщини?
Български и литература! Пълен отврат са и госпожата е голяма проклетия, пише си 2-ки с причина и без причина! Мразя го най-много този предмет!